My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Δήλωση για “υπόθεση ψύλλων”

nosokomeio-kilkis-002Από την πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κιλκίς, Ελένη Πιλιτσίδου, λάβαμε μια δημόσια δήλωση που αναφέρεται σε “άδικη και απρόκλητη” επίθεση εναντίον της ίδιας και των μελών της Επιτροπής, με αφορμή την γνωστή “υπόθεση των ψύλλων”. 

Η δήλωση:

Κατά τον προηγούμενο μήνα, η διαδικασία απεντόμωσης στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς έλαβε ιδιαίτερες διαστάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και έχοντας δεχτεί και προσωπικά αρνητικές αντιδράσεις, τόσο από συναδέλφους όσο και ανώνυμα στο διαδίκτυο, θεωρώ καθήκον μου να παραθέσω με ακρίβεια τα γεγονότα αναφορικά με τη διαδικασία απεντόμωσης στο Νοσοκομείο προς ανάδειξη της αλήθειας και αποκατάσταση του κύρους της Επιτροπής και του ονόματός μου.

Στις 18.3.2016 με το υπ’ αριθμ. 2407 έγγραφο του Τμήματος Επιστασίας-Ιματισμού γνωστοποιήθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι παρατηρήθηκαν ψύλλοι στους χώρους της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής, με το αίτημα να ληφθεί άμεσα δράση για την αποτροπή επιδείνωσης του φαινομένου λόγω λήξης της σύμβασης με την υπηρεσία απεντόμωσης.

Σε συνέχεια της ανωτέρω γνωστοποίησης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ώστε να προωθήσει σχετικό έγγραφο προς τη Διοίκηση με αίτημα για άνωθεν ενέργειες υπογραμμίζοντας το επείγον της κατάστασης.

Ακολουθώντας τις υποδείξεις του Διοικητή του Νοσοκομείου και επιτελώντας δέσμια ενέργεια στο πλαίσιο των καθηκόντων της και της λειτουργικής της αρμοδιότητας, η Πρόεδρος συνέταξε σχετικό έγγραφο βασισμένο στο προηγούμενο ενδο-υπηρεσιακό υπ’ αριθμ. 2407 έγγραφο. Όπως και σε κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση ενημέρωσης ως προς την ύπαρξη ζωυφίων ή τρωκτικών, καθήκον της Επιτροπής Λοιμώξεων είναι η ανάληψη άμεσης και προληπτικής δράσης για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Οι ενέργειες ολοκληρώθηκαν ως όφειλαν. Ωστόσο, η Επιτροπή Λοιμώξεων και η Πρόεδρος βρεθήκαμε προς έκπληξή μας υπόλογοι και υπέστημεν άδικα και απρόκλητα δημόσιο διασυρμό. Το ενδο-υπηρεσιακό έγγραφο προς το Διοικητή δημοσιοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε με τέτοια σκοπιμότητα, ώστε να μας αποδοθούν ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε μόνο του, χωρίς το προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Επιστασίας- Ιματισμού από το οποίο προέκυπταν κατ’ ουσία τα γεγονότα. Δημοσίως χαρακτηρίσθηκε ως «πόρισμα της Επιτροπής Λοιμώξεων». Ο χαρακτηρισμός αυτός, ωστόσο, είναι πλήρως ανακριβής και λανθασμένος, καθώς δεν ανήκει στη λειτουργική αρμοδιότητα της Επιτροπής Λοιμώξεων η ταυτοποίηση και εξακρίβωση των πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη εντόμων, στο μέτρο που σχετικά αρμόδια και ειδική είναι η υπηρεσία απεντόμωσης, αλλά και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση θα μπορούσε να είναι επιζήμια. Αδιαπραγμάτευτο καθήκον της Επιτροπής είναι η ενεργοποίηση των αρμοδίων φορέων για την άμεση πρόληψη οποιουδήποτε φαινομένου μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Άλλωστε, το εν λόγω έγγραφο ζητήθηκε από τη Διοίκηση για την εξυπηρέτηση ενδο-υπηρεσιακής διαδικασίας του Νοσοκομείου.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων και εγώ προσωπικά βρεθήκαμε άδικα και ανήθικα στο στόχαστρο δεχόμενοι δημοσίως κακόβουλα σχόλια, απρεπείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες.

Με την παρούσα δήλωσή μου, καλώ δημόσια όσους προέβησανεπώνυμα και ανώνυμα σε παρόμοιους χαρακτηρισμούς και αναρτήσεις στο διαδίκτυο με προσβλητικό περιεχόμενο προς το πρόσωπό μου και τα μέλη της Επιτροπής, να ανακαλέσουν άμεσα και να απέχουν στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες, και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Παράλληλα, παρά την κατά πρόσωπο δήλωσή τους για την πλήρη στήριξή τους προς εμένα και την Επιτροπή, λόγωτων διαστάσεων που έλαβαν τα γεγονότα υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, καλώ τους αρμοδίους να λάβουν θέση και δημόσια αναφορικά με την υπόθεση.

Κιλκίς, 12.4.2016

 

Σχολιάστε