My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δάση και προβλήματα σε Κιλκίς

agathopoulou-politidisΣυνάντηση με τον Δασάρχη Κιλκίς, Ευθύμιο Πολιτίδη, είχε χθες Τρίτη η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα δάση. Επίσης είχε πλήρη ενημέρωση γενικά για το νομό και για τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Κιλκίς.

Πολλά από τα προβλήματα και αυτής της υπηρεσίας οφείλονται στην υποστελέχωση: Η έλλειψη δασοφυλάκων και διοικητικού προσωπικού είναι ένα από τα καίρια ζητήματα της υπηρεσίας, μαζί με τη δραματική μείωση των κονδυλίων και ιδιαίτερα αυτού για την υλοτόμηση, που φέτος ανέρχεται στα 47 χιλ. ευρώ ενώ το 2011  ήταν 500 χιλ.

Στη σύντομη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, το διαρκές πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας, οι καταστροφές στην περιοχή των Μουριών, καθώς επίσης και οι προτάσεις από την πλευρά του Δασαρχείου Κιλκίς για την αξιοποίηση των «Χιλίων Δέντρων» και άλλων περιοχών που θα μπορούσαν να έχουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Η βουλευτής Κιλκίς δήλωσε για το νομοσχέδιο που αφορά τα δάση ότι “αντιλαμβάνεται ως δημόσιο πρόβλημα την υπερεπάρκεια της χώρας σε δάση και δασικές εκτάσεις, τα οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να αποψιλωθούν και να οικοδομηθούν”.

“Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ουσιαστικά συνοψίζουν σε μεγάλο βαθμό ή χαλαρώνουν περαιτέρω ήδη ισχύουσες δασοκτόνες διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ τα τελευταία “μνημονιακά” χρόνια δίνοντας με ανάγλυφο τρόπο, την εικόνα της πλήρους αποδόμησης της ισχύουσας μέχρι πρόσφατα και εκ του Συντάγματος εκπορευόμενης προστασίας των δασών και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Με πρόσχημα το δήθεν δημόσιο συμφέρον, παραδίδονται τα δασικά μας οικοσυστήματα, στα οικονομικά συμφέροντα ως δωρεάν οικόπεδα. Αναγνωρίζονται δήθεν ως εθνικό κεφάλαιο αλλά τελικά θυσιάζονται για να υπηρετήσουν ένα άλλο Κεφάλαιο.

Το σχέδιο νόμου θα μπορούσε να ονομάζεται: περί ανάθεσης της πολεοδόμησης της χώρας στις τουριστικές επιχειρήσεις, τον ΣΕΤΕ, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις εκμετάλλευσης φυσικών πόρων αφού περιλαμβάνει πολλές φωτογραφικές διατάξεις που εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα και διευκολύνουν συγκεκριμένους επενδυτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει σαφές ότι θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν δάση και δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους αιγιαλούς και τις ακτές. Το νομοσχέδιο αυτό και το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι όλη η εικόνα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των κοινών αγαθών. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση των δημοσίων εκτάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος θα γίνεται με βάση τα επιστημονικά αποδεκτά και το δημόσιο συμφέρον”, τονίζει η κ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε