My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Γ. Σταθάκης: Έτσι θα κυβερνήσουμε

syriza_3Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα) το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς και τις βασικές θέσεις για μια νέα οικονομική πολιτική χωρίς μνημόνια, “τα οποία αποτελούν την κύρια αιτία για τη σημερινή κατάρρευση της χώρας, χωρίς να θεραπεύσουν καμιά απ` τις κακοδαιμονίες της προ του 2008 περιόδου”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΚΚ, εκτός απ` την εισήγηση του κ. Σταθάκη και την τοποθέτηση της βουλευτού Ειρήνης Αγαθοπούλου, αμέσως μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή της ΝΕ, Λάζαρου Λαζαρίδη, αναπτύχθηκε και μια ουσιαστική συζήτηση με τους παραβρεθέντες Κιλκισιώτες, έτσι που η όλη εκδήλωση να ολοκληρωθεί μετά από την παρέλευση τριών περίπου ωρών.

Επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν και μια ισχυρή ευρωπαϊκή διάσταση, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι εκτός απ` απαλλαγή από τη σημερινή κυβέρνηση με την αντικατάστασή της με μια κυβέρνηση της αριστεράς, απαιτείται να υπάρξουν αλλαγές και στην Ευρώπη.

Αναλύοντας το μνημόνιο, έκανε λόγο για βίαιη ισοσκέλιση του προυπολογισμού, για “θεραπεία-σοκ” με δημοσιονομική προσαρμογή ύψους 40 δις στην τελευταία τριετία, για περικοπές μισθών και συντάξεων με διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για ιδιωτικοποιήσεις κι αξιοποίηση της δημόσιας γης χωρίς αποτελέσματα, για επενδύσεις που δεν ήλθαν κ.α.

syriza_4“Στην χώρα μας έχουμε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση οικονομίας σ` ευρωπαϊκό επίπεδο εν καιρό ειρήνης, από το 1929”, είπε ο κ. Σταθάκης, κάνοντας λόγο για “απόλυτα μη βιώσιμο χρέος μετά από 5 χρόνια ύφεσης και χωρίς να φανεί ακόμα ο πάτος του βαρελιού”. Πρόσθεσε δε, ότι παρά τα 78 δις ρευστό χρήμα, που δόθηκε στις τράπεζες, τα “κόκκινα δάνεια” και τα υψηλά επιτόκια παραμένουν.

Επαναλαμβάνοντας τη βασική πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου κι επαναδιαπραγμαύτευση της δανειακής σύμβασης με όρους βιωσιμότητας του χρέους (κούρεμα 50%) και ρήτρα ανάπτυξης, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι “δεν μπορούμε πλέον να επιστρέψουμε στο 2008”, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση με τον κόσμο της εργασίας στο επίκεντρο της ανάπτυξης, την επαναφορά της αγροτικής οικονομίας και της μεταποίησης, την επιστροφή του κατώτατου μισθού και σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα, στη καθιέρωση διετούς επιδόματος ανεργίας και στη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος προστασίας κατά της φτώχειας.

Διάλογος

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε:

– Η περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς. Το περί δικαίου αίσθημα πρέπει ν` αποκατασταθεί, χωρίς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει σε ακρότητες.

– Η εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων δεν πρέπει ν` αφορά πάνω απ` το 30% του οικογενειακού εισοδήματος.

syriza_1– Μια νέα αγροτική συνεταιριστική κίνηση θα πρέπει να ξεκινήσει από τα κάτω, απ` τους ίδιους τους αγρότες.

– Εγώ είμαι ένας φανατικός του ευρώ και θεωρώ ότι το κοινό νόμισμα πρόσφερε προστασία αλλά αποτελεί και φυλακή απ` την οποία είναι δύσκολο να βγούμε.

– Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν μέρος της στρατηγικής για την νεοφιλελεύθερη ολοκλήρωση της χώρας.

– Στις Σκουριές έχουμε μια επένδυση καταστροφική για το περιβάλλον και χωρίς κανένα συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο. Θα πρέπει να σταματήσουν οι αδειοδοτήσεις για παρόμοιες εξορύξεις.

– Το σενάριο περί νέου δίπολου κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς έχει πλέον πεθάνει. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την αναβίωση τέτοιων σχημάτων. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξούμε να καταλάβουμε όλο το φάσμα που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο δεν πρόκειται να συνεργαστούμε, ούτε και με πρόσωπα που συμβολίζουν το χθες.

Η κ. Αγαθοπούλου

Στην παρέμβασή της, η βουλευτής Κιλκίς Ειρ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ με φορείς και παράγοντες του νομού, καθώς και σε πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας όπως η θεωρία των “δυο άκρων” και οι εξελίξεις που σχετίζονται με τη ΧΑ, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε σε θέματα υγείας και στη τοποθέτηση του γνωστού μνημείου στη ΛΑΦ Κιλκίς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γ. Ξενέλης κι ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Βουλγαράκης, ο οποίος είχε και μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη πριν την έναρξη της εκδήλωσης, για θέματα των εργαζομένων.

Σχόλια
One Response to “Γ. Σταθάκης: Έτσι θα κυβερνήσουμε”
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Πάντως είναι και μερικές παρουσίες, ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ!!.
    Κολλάνε σε ότι “χαρτί” κι αν έχεις!

Σχολιάστε