My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Γ. Παραστατιδης: Δεν ευθυνομαι για το χρεος μου

Με ηλεκρονική επιστολή του προς το ΚΙΛΚΙΣ24, ο Γεώργιος Παραστατίδης αναφέρεται στην υπόθεση της σύλληψής του για χρέη προς το δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για χρήματα που έλαβε γι` αγροτικό σχέδιο βελτίωσης, τα οποία ζητά πίσω το Δημόσιο μέσω της Εφορίας, επειδή παρουσιάστηκε εμπλοκή στη διαδικασία χωρίς δική του ευθύνη. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Παραστατίδης, με τα χρήματα που εισέπραξε αρχικά, είχε προβεί σε αγορά αγροτικών μηχανημάτων και σε έργα απαραίτητων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Εν πρώτοις, οφείλω να σας συστηθώ και συγχωρήστε μου την αγένεια που το πράττω διά επιστολής, μα οι συνθήκες το απαιτούν. Το ονοματεπώνυμό μου δεν είναι ‘’Αδερφός Βουλευτή’’ αλλά Γεώργιος Παραστατίδης του Σωκράτη και της Σοφίας και επαγγέλλομαι γεωργοκτηνοτρόφος. Βεβαίως έχω αδερφό, τον θόδωρο Παραστατίδη, ο οποίος είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου τα τελευταία δύο χρόνια, όπως και μία αδερφή, την Αθηνά Ελευθεριάδου, κάτοχο μικρού καταστήματος τροφίμων, την οποία θα ήταν άδικο να μην αναφέρω, καθώς μπορεί να μην έχει τη φήμη ή το αξίωμα μα παραμένει εξίσου αδερφή μου. Αν θέλετε περισσότερα στοιχεία για το γενεαλογικό μου δέντρο, είμαι στην απόλυτη διάθεσή σας.

 Το επόμενό μου βήμα είναι να σας ομολογήσω το έγκλημά μου, το οποίο αφορά αγροτικό σχέδιο βελτίωσης που εγκρίθηκε από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, προ 10ετίας. Κατόπιν συνεχόμενων καταγγελιών, που σχετίζονταν με το δικαίωμα μου να συμμετέχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δημιουργήθηκε εμπλοκή στη διαδικασία. Αξιοσημείωτο είναι, πως οι αρμόδιοι που ενέκριναν το πρόγραμμα (το οποίο και υλοποιήθηκε, με αγορά αγροτικών μηχανημάτων και έργα υποδομών), χωρίς φυσικά να έχω ο ίδιος συμμετοχή ή ευθύνη στην διαδικασία έγκρισης, μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα άλλαξαν άποψη και αποφάσισαν ότι δεν το δικαιούμαι, ζητώντας πίσω τα χρήματα, μέσω της εφορίας. Το ποινικό αδίκημα οφειλών προς το Δημόσιο για το οποίο κατηγορούμαι, χαρακτηρίσθηκε δικαστικώς ως πλημμεληματικής μορφής που αφορά φερόμενες ως οφειλές μου προς το Ελληνικό Δημόσιο και αφέθηκα δε ο ίδιος νομίμως ελεύθερος με εντολή του αρμοδίου κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικ. Κιλκίς, ιδίως χωρίς εγγύηση και χωρίς περιοριστικούς όρους. Η επίδικη διαφορά εκκρεμεί προς κρίση αρμοδίως ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

 Για τις παραπάνω επιλογές μου με χαρακτηρίσατε ουσιαστικά κλέφτη, και μάλιστα κλέφτη με τίτλο συγγένειας. Πέραν τούτου διαφαίνεται πως έχω διαπράξει ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα. Δεν είχα την ικανότητα να μαντέψω, αν το επενδυτικό πρόγραμμα που μου ενέκριναν θα έχει δυσμενή εξέλιξη  κ αν, σε μία τέτοια περίπτωση, θα τύχει ο αδερφός μου να είναι βουλευτής, ο ξάδερφος μου δήμαρχος ή η θεία μου περιφερειάρχης, ούτως ώστε  να χρεωθούν το κόστος των δικών μου επιλογών.

 Πράγματι, δικαιωθήκατε. Ακόμη και αν δεν είμαι αυτό που με κάνατε να φαίνομαι, έτσι αισθάνομαι.

 Θέλω και εγώ να απευθυνθώ σε ορισμένους και να τους επισημάνω πόσο άνανδρο και ευτελές είναι εκ μέρους τους να ποινικοποιούν τη συγγένεια. Ο στόχος τους; Λίγα νούμερα παραπάνω, ίσως η μη συμμετοχή του αδερφού μου στα ψηφοδέλτια ή η μη επανεκλογή του.

 Απευθυνόμενος δε, στον αδερφό μου, θέλω να του ζητήσω συγνώμη. Όχι επειδή αισθάνομαι ότι κάπου έσφαλα, αλλά αυτό μου επέβαλε η κοινωνία να αισθάνομαι, ένοχος.”

 

Διευκρίνηση του ΚΙΛΚΙΣ24  Με την επιστολή του ο κ. Παραστατίδης διαμαρτύρεται για την αναφορά στην είδηση της σύλληψής του, της συγγενικής του σχέσης με τον βουλευτή του νομού μας, Θ. Παραστατίδη. Κατανοούμε απόλυτα, και τον τιμά ιδιαίτερα, η ενόχλησή του γι` αυτό. Όμως η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επέτρεπε την απόκρυψη αυτής της  σχέσης μ` ένα δημόσιο πρόσωπο όπως είναι ο βουλευτής αδελφός του, ιδιαίτερα στα πλαίσια μιας τοπικής κοινωνίας. Πόσο, μάλλον, όταν δεκάδες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, που προηγήθηκαν αυτής του ΚΙΛΚΙΣ24 αναφέρονταν στην εν λόγω συγγενική σχέση.

Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποκαλέσαμε (πολύ περισσότερο, δεν θεωρούμε)  τον κ. Γ. Παραστατίδη “κλέφτη”. Χρήματα στο Δημόσιο οφείλουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, ενώ χιλιάδες απ` αυτούς συλλαμβάνονται γι` αυτά προσωρινά, έως ότου επέλθει διακανονισμός για την αποπληρωμή τους. Αν τώρα, σκόπευαν κάποιοι να πλήξουν πολιτικά τον βουλευτή αδελφό του, ας τους αναζητήσει σ` αυτούς που έδωσαν τώρα την εντολή σύλληψης και παρελκόμενα την δημοσιοποίησή της.

 

Σχολιάστε