My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γνωριστε την τρουφα στη Γουμενισσα

Ο παραδοσιακός ξενώνας «Δημοσθένης», στη Γουμένισσα, σε συνεργασία με την Παυλίνα Κλαδοπούλου (Χημικός ΑΠΘ – ειδικός καλλιέργειας τρούφας – εμπόριο τρούφας) και τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη (τεχνικός σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας), αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της γνώσης αλλά και της γεύσης του υπόγειου θησαυρού της τρούφας.

Το μενού της γευσιγνωσίας θα επιμεληθεί ο chef Μανόλης Σπυριδόπουλος, βάζοντας στοίχημα ότι θα καταφέρει να ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Παρασκευή 30 Μαρτίου
· 18:00 Προσέλευση στον ξενώνα και μια πρώτη γνωριμία με τους συμμετέχοντες.
· 19.30 έναρξη σεμιναρίου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη πλούσιου οπτικού υλικό. Θα σερβίρεται καφές με τοπικά εδέσματα σε όλη τη διάρκειά του.

Πρόγραμμα ομιλητών
Κλαδοπούλου Παυλίνα Τι είναι οι τρούφες;  Ιστορικές αναφορές.  Οι ποικιλίες της τρούφας (γένη, είδη, κλπ). Εμπορεύσιμα είδη. Οικονομικά στοιχεία
Παναγιωτίδης Παναγιώτης Η καλλιέργεια της τρούφας. Εκτίμηση της καταλληλότητας του χωραφιού. Επιλογή είδους μύκητα και φυτό ξενιστή. Η φύτευση. Τα στάδια της καλλιέργειας
Κλαδοπούλου Παυλίνα Φυσικοχημικές αναλύσεις εδάφους
Παναγιωτίδης Παναγιώτης Η συλλογή. Τρουφόσκυλα
Κλαδοπούλου Παυλίνα Τυποποίηση. Προϊόντα Τρούφας. Χρήσεις. Χρόνος προς διατύπωση ερωτήσεων από το κοινό
Σάββατο 31 Μαρτίου
• 08:00 σερβίρεται πρωινό στον ξενώνα
• 11.00 προσέλευση
• 11.30 Με τα αυτοκίνητα μας αναχωρούμε για το κυνήγι της τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα σε πανοραμικό τοπίο της περιοχής
• 15.00 Γευσιγνωσία με εκλεκτά εδέσματα και κυρίαρχο υλικό την τρούφα.

ΜΕΝΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
ΟΡΕΚΤΙΚΟ
Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας και τσιπς σέλινου
1ο ΠΙΑΤΟ
Πράσινη σαλάτα με μέλι τρούφας
2ο ΠΙΑΤΟ
Ταλιατέλλες ή ριζόττο με βούτυρο τρούφας και παρμεζάνα
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
Μοσχαράκι κόντρα ή φιλέτο με άγρια σπαράγγια, πουρέ σελινόριζας και ζωμό τρούφας
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Μους λωτού σως
ΚΡΑΣΙ
Λευκό και κόκκινο από τους αμπελώνες της Γουμένισσας
• Ξεκούραση και ελεύθερο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της ημέρας
Κυριακή 1 Απριλίου
Όσοι από τους συμμετέχοντες έχουν επιλέξει το πλήρες πακέτο των 2 διανυκτερεύσεων, θα συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με περίπατο σε ειδυλλιακά μονοπάτια της περιοχής και με δραστηριότητα έκπληξη!
Κόστος συμμετοχής
Πολλές οι επιλογές σας:
– αν επιλέξετε το πλήρες πακέτο (2 διανυκτερεύσεις με πρωινό) €210.00
– αν επιλέξετε 1 διανυκτέρευση με πρωινό €180,00
Τα δωμάτια είναι δίκλινα και η τιμή αφορά κόστος ανά άτομο. Στην περίπτωση που απαιτηθεί μονόκλινο θα καταβληθεί επιπλέον ποσό ανά διανυκτέρευση €10 . (οι τιμές περιλαμβάνουν την διανυκτέρευση με πρωινό, το σεμινάριο, το κυνήγι άγριας τρούφας και την γευσιγνωσία).
– αν επιλέξετε μόνο την διημερίδα, χωρίς διανυκτερεύσεις €145.00
(οι τιμές περιλαμβάνουν το σεμινάριο, το κυνήγι άγριας τρούφας και την γευσιγνωσία).
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας, ενημερώνοντάς μας με mail στο info@dimosthenis.gr ή στα τηλέφωνα 23430 41302 και 6979112663
Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία !
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση !

Σχολιάστε