My Twitter Feed

24 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διπλάσια σε μας η μεταδοτικότητα -

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Γιορτάστηκε η απελευθέρωση -

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Γιορτάζει την απελευθέρωση -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ιός: Μεγαλώνει η ανησυχία -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Απάντηση Θωμαΐδη σε μειοψηφία -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Προσφορά τεστ από το Δήμο Παιονίας -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ποιους αφορούν οι μειώσεις τελών -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

ΓΝΚ: Τι θα γίνει με τα εξωτερικά;

Το θέμα της ανακαίνισης του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς, επαναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμετέχω μ` επικεφαλής τον Δημ. Αγαθόπουλο.

Υπενθυμίζοντας ότι το έργο, ύψους 128.000 ευρώ, προβλέπεται να υλοποιηθεί με έξοδα του Δήμου Κιλκίς, η παράταξη επισημαίνει ότι η χορηγία που αποφασίστηκε επί δημαρχίας Σισμανίδη δεν έχει προχωρήσει ακόμα, παρά το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Δ. Κυριακίδης έχει ανακοινώσει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι σε θέση να επιβλέψουν το έργο.

Η ανακοίνωση του Συμμετέχω με τίτλο “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει – ο Δήμος Κιλκίς οφείλει να απαντήσει δεσμευτικά”, έχει ως εξής:

“Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδήμων στις πολιτικές υγείας για να αντιληφθεί ότι η κτιριακή κατάσταση και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι αποκαρδιωτική τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους. Μια απλή βόλτα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μπορεί να πείσει τον καθένα.

Σ’ αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα ήρθε να συμβάλει ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς κ. Σισμανίδης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ανακαίνισης του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς με έξοδα του Δήμου, ένα έργο ύψους 128.000 €.

Το γεγονός του γιατί δεν προχώρησε αυτή η επιχορήγηση το διάστημα 2016-2020 λίγο πολύ είναι γνωστή (έχουμε κάνει επανειλημμένως σχετικές παρεμβάσεις στο Δ.Σ, η πρώτη στις 9/3/2020, ρωτώντας εάν είναι σε θέση οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν στο αίτημα της επίβλεψης του έργου και πότε θα ξεκινήσει ) και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη, παρά μόνο την διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου ότι οι τεχνικές υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν.

Παρόλα αυτά, η δέσμευση του νυν δημάρχου Κιλκίς, κ. Κυριακίδη, σε εκδήλωση του Γ.Ν.Κιλκίς λέγοντας επί λέξη «τελικά, είμαι στην ευχάριστη θέση, να πω ότι ο Δήμος Κιλκίς δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτή τη προσπάθεια, δεν μένουμε μόνο στην χρηματοδότηση του ποσού των 128.000 €, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς θα αναλάβουν την διαγωνιστική διαδικασία και την επίβλεψη του έργου, ούτως ώστε σύντομα να υπάρξει η ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων και να αποδίδεται αυτό το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε χώρους αξιοπρεπείς και ωραίους αισθητικά» έχει μείνει καινού περιεχομένου. Δηλώσεις που έγιναν στις 17 Φεβρουαρίου του 2020 και ακόμα αναρωτιόμαστε τι σημαίνει το “σύντομα”.

Η κατάσταση των εξωτερικών ιατρείων, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, παραμένει αποκαρδιωτική και με τα σημάδια του χρόνου ανεξίτηλα να θυμίζουν στους επισκέπτες και στους εργαζόμενους τις πολιτικές επιλογές δεκαετιών που οδήγησαν στις εικόνες εγκατάλειψης. Σε πείσμα όλων αυτών, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, με πραγματικές θυσίες και με πραγματική διάθεση προσφοράς για τον συνάνθρωπο τους, συνεχίζουν να κρατάνε «ψηλά το κεφάλι» της δημόσιας υγείας στο Κιλκίς.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς δέχεται ισχυρή πίεση λόγω της πανδημίας. Η πανδημία έχει καταδείξει την αναγκαιότητα αναβάθμισης των δημοσίων δομών υγείας και όχι την αναστολή της όποιας προσφοράς. Και επειδή η περιπέτεια με τον κοροναϊό θα πάει μακριά, οι πολίτες θέλουν να ξέρουν και ο Δήμος οφείλει να τους ενημερώσει για την πορεία ανακαίνισης των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Εάν γινόντουσαν όλα στην ώρα τους, τα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν Κιλκίς θα είχαν σήμερα άλλη όψη. Μέσα στις αναρίθμητες φωτογραφίες, επικοινωνιακού χαρακτήρα, που δημοσιεύει κάθε μέρα ο Δήμαρχος, οι πολίτες περιμένουν να δουν και τις φωτογραφίες των ανακαινισμένων εξωτερικών ιατρείων του Γ. Ν Κιλκίς. Το οφείλει στον λαό του Κιλκίς χωρίς καμία καθυστέρηση.”

Σχολιάστε