My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΓΝΚ: Οι καταγγελίες καλά κρατούν!

Η νέα καταγγελία στην οποία προέβη η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του διοικητή του Ιδρύματος, Θεόδωρου Ρεβενάκη, έχει ως θέμα την πειθαρχική δίωξη του γραμματέα του, Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της καταγγελίας, ο κ. Ρεβενάκης ζήτησε από τον κ. Καλεμκερίδη έγγραφες εξηγήσεις για επίδειξη αναξιοπρεπούς και απαξιωτικής συμπεριφοράς απέναντι στην διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελικής Τσιούπα, όπως κατήγγειλε με αναφορά της η ίδια.

Η καταγγελία των τεσσάρων μελών (Β. Τριανταφυλλίδης, Αχ. Καλεμκερίδης, Σ. Καπαλτσίδου και Δ. Κουσίδου) του 7μελούς ΔΣ του Σωματείου, που απεστάλη στον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην με αριθμό 6/12-07-2018 συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα επί των παρόντων μελών, διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεόδωρου Ρεβενάκη εις βάρος του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και Γενικού Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Συγκεκριμένα, μετά από την με αριθμ. πρωτ. 5047/30-05-2018 αναφορά της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Αγγελικής Τσιούπα με θέμα «επίδειξη αναξιοπρεπούς και απαξιωτικής συμπεριφοράς» ο κ. Ρεβενάκης με το αριθμ. Πρωτ. Α/ΕΜΠ 65/22-06-2018 έγγραφό του για παροχή «έγγραφων εξηγήσεων» και με το αριθμ. πρωτ. Α/ΕΜΠ 74/03-07-2018 έγγραφό του με θέμα: «κλήση σε απολογία» εκκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου υιοθετώντας την παραπάνω αναφορά, αποδεχόμενος ανυπόστατους ισχυρισμούς και μάλιστα μετά την παρέλευση είκοσι δύο (22) ημερών από την αναφορά της κ Τσιούπα.

Παραδόξως και όλως τυχαίως η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε έπειτα από τις εύλογες καταγγελίες του κ. Καλεμκερίδη για την δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ για τα εξιτήρια, τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις στα Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέας Καλεμκερίδης, εξ αφορμής τηλεφωνικής του επικοινωνίας με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 29/05/2018 για εξιτήριο έπειτα από πολύωρη αναμονή από την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς για Θεσσαλονίκη μιας ενενήντα-διάχρονης (92) ασθενούς, πάσχουσα από άνοια και αχειρούργητο κάταγμα (ΑΡ) ισχίου, βρίσκεται σε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Αποκλειστικός σκοπός της προαναφερόμενης κλήσης με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ ήταν η εύλογη προσπάθειά του ως ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος προκειμένου να συμβάλλει στην ταχύτερη διευθέτηση του προβλήματος και όχι να την απειλήσει και να την εκφοβίσει όπως η ίδια ισχυρίζεται με απώτερο σκοπό όμως να καλύψει την δυσλειτουργία του τομέα όπου προΐσταται.

Όπως γνωρίζετε μέχρι και πριν 1 έτος τα περιστατικά του Νομού και του Νοσοκομείου σε ότι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Από την στιγμή όμως που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς μεταφέρθηκε στο παράρτημα Θεσσαλονίκης, συχνά τα περιστατικά εντός και εκτός του νομού φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και 48ωρών. Κατά συνέπεια, εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και δεν μεταφέρονται άμεσα, εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Η αγανάκτηση που προκαλείται προς τους ασθενείς και τους συνοδούς είναι απερίγραπτη και μέρος αυτής δεχόμαστε και εμείς οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Οι ασθενείς αναγκάζονται να φεύγουν με ιδιωτικά ασθενοφόρα, με αυτοσχέδια Ι.Χ. ασθενοφόρα είτε με Ι.Χ. οχήματα, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Κύριε Υπουργέ,

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του προβλήματος , σχετικά με την πολύωρη αναμονή ασθενών για τις διακομιδές, επαναφέροντας το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ-2 στο Κιλκίς ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά και την ιστορία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Επίσης παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας, με βάση τον Νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. να συνδράμουν στην άδικη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων.”

Σχολιάστε