My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΓΝΚ: Δυσλειτουργία με το ΕΚΑΒ

Το σοβαρό θέμα της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κιλκίς στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης, επαναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς.

Παραθέτοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις υπερηλίκων ασθενών που πήραν μεν εξητήριο αλλά αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στις οικίες τους με μια μέρα καθυστέρηση καθότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το Σωματείο εξέδωσε την ακόλουθη αναφορά-καταγγελία:

“Το ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς έχει 36 διασώστες και 7 ασθενοφόρα. Με το υπάρχον προσωπικό καθημερινά στον νομό επιχειρούν 10 ασθενοφόρα: 4 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 την νύχτα.

Μέχρι και πριν δυο μήνες τα περιστατικά του νομού και του νοσοκομείου σε ότι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Από την στιγμή όμως που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς μεταφέρθηκε στο παράρτημα Θεσσαλονίκης σχεδόν καθημερινά τα περιστατικά εντός και εκτός του νομού φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και 24ωρου γιατί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου και των πολιτών απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα. Δηλαδή, εκτελούν μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρουν άμεσα εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή 14/07/2017 από την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 91 ετών με αποκατασταθείσα ΟΝΑ – Ca ήπατος- ηλεκτρολυτικές διαταραχές- κατακεκλιμένη μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην οικία της στο Κιλκίς .

Ασθενής 94 ετών με εμπύρετο σε αποδρομή – καρδιακή ανεπάρκεια- βηματοδότη και άνοια μεταφέρθηκε την επομένη 15/07/2017 με ιδιωτικό ασθενοφόρο στην οικία της στο Κιλκίς.

Ασθενής από την Ορθοπεδική κλινική 84 και 85 ετών αντίστοιχα με χειρουργηθέντα κατάγματα ισχίων μεταφέρθηκαν την επομένη 18/07/2017 με το ΕΚΑΒ στην οικία τους στην Γουμένισσα Κιλκίς.

Παρακαλούμε όπως αναδείξετε το πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τους ασθενείς τους συνοδούς και τις κλινικές του Νοσοκομείου Κιλκίς.”

Η Ορθοπεδική

Παράλληλα, η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου απέστειλε μέσω του διευθυντή της προς της διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη και την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κιλκίς Μαρία Βλάχου, την ακόλουθη επιστολή:

Σχολιάστε