My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΓΝΚ: Απάντηση της διοίκησης

Με αφορμή τις καταγγελίες του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κιλκίς, Πέτρου Παππά, για τη λειτουργία του Ιδρύματος, που έκανε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη παρουσία του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού, η διοίκηση του ΓΝΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση:

“Με αφορμή τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ , Ιατρός του Γ.Ν. Κιλκίς Πέτρος Παππάς , το Δ.Σ. του Γ. Ν. Κιλκίς με ομόφωνή απόφασή του , επιθυμώντας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ιδιαίτερη έμφαση προς κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα.

Στη σφαίρα της φαντασίας ανήκουν οι ισχυρισμοί του ιατρού, που αν δεν οφείλονται σε υπαίτια άγνοια, εκφέρονται με σαφή πρόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης του έργου του Γ.Ν. Κιλκίς της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που ήλεγξε και επιβεβαίωσε την καταλληλότητα της κλινικής covid και όσων εργαζομένων σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην Περιφέρεια του Κιλκίς.

  1. Το κτήριο που αναφέρει ως ΄΄μακρινό΄΄ ο κ. Παππάς είναι η Γ΄ Πτέρυγα του Νοσοκομείου που επιλέχθηκε να στεγάσει την Κλινική covid , στον χώρο της μη εγκατεστημένης Μαιευτικής κλινικής και στον χώρο που λειτουργούσε υπό την προηγούμενη διοίκηση ως αποθηκευτικός χώρος , αίθουσα τύπου, αίθουσα συνδικαλιστικών συνευρέσεων, αναπτύχθηκαν τα ΤΕΠ κορωνοϊού. Η πτέρυγα αυτή που οργανώθηκε ταχύτατα σε κλινική, επιλέχθηκε από τη σημερινή διοίκηση για να υπάρχει απόλυτος διαχωρισμός των νοσούντων από covid από τις άλλες πτέρυγες και μετατράπηκε άμεσα σε μία οργανωμένη κλινική, που διαθέτει 21 κλίνες για θετικά περιστατικά και 7 για ύποπτα, με υποδειγματική διαρρύθμιση και λειτουργία, κατά τρόπο ώστε να μην έχουν καμία επαφή τα θετικά κρούσματα από τα ύποπτα και να μην συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατά τον γενόμενο έλεγχο ήδη προ εννεαμήνου. Ο ιατρός προφανώς αγνοεί το γεγονός του ελέγχου, είτε σκόπιμα το υποβαθμίζει.
  2. Τα περιστατικά που επισκέπτονται την κλινική covid εισέρχονται είτε από τις σκάλες, είτε χρησιμοποιώντας τον μεγάλο και σύγχρονο ανελκυστήρα, χωρίς ποτέ να έχει συμβεί τραυματισμός ασθενούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Παππάς, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις. Γνωρίζει κάποιον προσφορότερο τρόπο ο κ. Παππάς πλην των ανωτέρω δύο, για να εισέλθει κάποιος σε πολυόροφο κτήριο.
  3. Για τους ασθενείς από covid και με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων διατίθενται από το Νοσοκομείο δύο Ακτινολογικά Εργαστήρια. Ένα φορητό, που εξυπηρετεί τα περιστατικά μέσα στο χώρο της Κλινικής covid κι ένα που ανήκει στα ιατρεία της Ορθοπαιδικής Κλινικής και διατίθεται κι αυτό για τα περιστατικά covid αφού προηγηθεί από το συνεργείο καθαρισμού σχολαστική απολύμανση. To δεύτερο διατίθεται και για τις ανάγκες της Ορθοπαιδικής Κλινικής που λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας, εξυπηρετώντας Κιλκισιώτες ασθενείς και ασθενείς από όμορους νομούς. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Παππάς ότι το Γ.Ν. Κιλκίς δεν είναι Νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid και ότι λειτουργούν σε αυτό και άλλες κλινικές οι οποίες δεν εξυπηρετούν μόνο την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς αλλά και όμορους νομούς, λόγω της καλής του φήμης.
  4. Κανένας ασθενής δεν καθυστερεί να εξετασθεί είτε στον αξονικό τομογράφο, είτε στο Ακτινολογικό Εργαστήριο, πλην όμως πριν από κάθε εξέταση προηγείται η απολύμανση.
  5. Οι ειδικευόμενοι ιατροί δεν είναι ΄΄πράγματα΄΄ που απορρίπτει το σύστημα υγείας. Είναι ιατροί, φερέλπιδες, νέοι συνάδελφοί του που αγωνίζονται για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, συνεργάτες των ειδικών ιατρών, αλλά και η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας. Ας αναλογισθεί ο κ. Παππάς πόσο υποτιμητική, ανακριβής και υποβολιμιαία είναι η τοποθέτησή του για τους ειδικευόμενους ιατρούς, που είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν και γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ και δύνανται σε έκτακτες ανάγκες να συνοδεύσουν δύσκολα περιστατικά σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.
  6. Αναρωτιόμαστε γιατί κατ΄ επανάληψη αναφέρει στη συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τη στελέχωση του συστήματος υγείας. Γνωρίζει κάποια μέθοδο που να δίνει αυτόματα λύσεις; Μήπως η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε τα πράγματα για να τα προσμετρήσουμε;
  7. Υπενθυμίζουμε στον κ. Παππά ότι την ευθύνη για τις ιατρικές πράξεις, τις ιατρικές αποφάσεις και όλα όσα σχετίζονται με τη νοσηλεία των ασθενών φέρουν οι ιατροί και όχι οι Διοικητές των Νοσοκομείων, που δεν προέρχονται κατ’ ανάγκη από το χώρο της υγείας , όπως έγινε και επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Ευθύνη των Διοικητών είναι να τηρούν τον Νόμο και να εξασφαλίζουν τα υλικά μέσα για τη λειτουργία των μονάδων υγείας μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. Μήπως ενοχλεί το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς πρωτεύει σε διαγωνιστικές διαδικασίες, εξοικονόμηση πόρων, στελέχωση ιατρικού και λοιπού προσωπικού και επιχειρείται να υποβαθμιστεί το έργο αυτό με τη ρατσιστική και παράνομη αναφορά στην επαγγελματική ιδιότητα των στελεχών της Διοίκησης για τα οποία προβαίνει σε διακρίσεις λόγω των ιδιοτήτων τους , χωρίς να γνωρίζει και να μπορεί να αξιολογήσει την διοικητική τους ικανότητα και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα; Προφανώς αγνοεί τον Νόμο και τις συνέπειές του.
  8. Ο κ. Παππάς μίλησε για διαφυγόντα κέρδη του Νοσοκομείου . Μάλλον αγνοεί ότι επί των ημερών της παρούσης Διοίκησης έχει καταργηθεί η χειρόγραφη συνταγογράφηση και έχουν εξασφαλιστεί τα εισοδήματα του Νοσοκομείου με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την καταχώρηση όλων των εξετάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Ο κ. Παππάς εργάζεται σε άλλο Νοσοκομείο;

9. Κατονομάζει τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου ως άθλιες και ότι συνεχίζει να λειτουργεί με το ίδιο απαράδεκτο σύστημα. Ο ίδιος ωστόσο ποια δράση έχει αναλάβει, τι έχει υποδείξει ως Διευθυντής ΤΕΠ , ποια η συμμετοχή του στις δύσκολες συνθήκες πολέμου που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας; Επισκέφθηκε άραγε ποτέ την κλινική covid για να υποδείξει λύσεις στα θέματα που έχουν προ πολλού ρυθμιστεί από άλλους και που αυτός ανάγει σε προβλήματα;

10. Δεν γνωρίζει ο κ. Παππάς ότι το έτος 2020 ανέλαβαν υπηρεσία στο Νοσοκομείο μας συνολικά οχτώ επικουρικοί ιατροί , παρατάθηκε η θητεία τεσσάρων επικουρικών ιατρών, εκδόθηκαν τέσσερις προκηρύξεις, ανέλαβαν συνολικά μέχρι τώρα επτά ιατροί υπηρεσία και αναμένουμε και τους υπόλοιπους, προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις ιατρών ΜΕΘ, στην οποία δεν κάνει καμία αναφορά, ανέλαβαν υπηρεσία 65 άτομα μη ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων; Είναι άκρως συκοφαντικό να κάνει λόγο αφενός για ελλιπή λειτουργία λόγω έλλειψης ιατρών σε θέσεις ειδικοτήτων που είναι κενές εδώ και χρόνια και να απαιτεί άμεση προκήρυξη γι’ αυτές τις θέσεις που συνιστούν ένα διαχρονικό πρόβλημα.

11. Ο κ. Παππάς καταγγέλει σπασμένες πόρτες που δεν επιδιορθώνονται ή αντικαθίστανται. Δεν μας λέει όμως σε ποιο χώρο βρίσκονται και ποιες είναι.

12. Ο κ. Παππάς, προφανώς δεν γνωρίζει, άλλως ηθελημένα αγνοεί ότι το Νοσοκομείο ανεγέρθηκε το έτος 1936 και γίνονται κατά καιρούς προσπάθειες αναπαλαίωσής του. Αποκρύπτει όμως εντός του έτους 2022 ολοκληρώνεται η ενεργειακή αναβάθμιση ύψους 3.000.000 ευρώ, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούνται και επεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές και ακόμη ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η ρυθμιστική μελέτη.

13. Ο κ. Παππάς οφείλει να ανακαλέσει στη μνήμη του το αίτημα που υπήρχε εδώ και χρόνια από πολλές πλευρές, που ήταν και δικό του αίτημα, για τη μεταφορά της Γραμματείας Τακτικών Ιατρείων έξω από τον χώρο των ΤΕΠ, το οποίο κάναμε αποδεκτό . Του απαντούμε ότι με μεγάλο κόπο και παρά τη στενότητα χώρου, η παρούσα διοίκηση μετέφερε τη Γραμματεία των ΤΕΠ έξω από το χώρο επειγόντων περιστατικών, στο Δερματολογικό Ιατρείο και ο χώρος αυτός παρέμεινε κενός. Για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των ΤΕΠ , όπου Διευθυντής είναι ο κ. Παππάς, δεσμεύθηκε ο νευραλγικός χώρος του επείγοντος Ορθοπαιδικού Ιατρείου, που είναι προδήλως γνωστό πόσο αναγκαίος ήταν και παραχωρήθηκε στη χρήση των ΤΕΠ , παραχωρήθηκε ομοίως ο χώρος του Παθολογικού Ιατρείου για να στεγαστεί ο ίδιος, ως Διευθυντής των ΤΕΠ , δέσμευσε τον χώρο του Νευρολογικού Ιατρείου για να γίνει κοιτώνας και προσωπικό γραφείο του, με αποτέλεσμα άλλες ειδικότητες όπως οι Ορθοπαιδικοί Ιατροί με τους Χειρουργούς να συστεγάζονται σε κοινό χώρο, ενώ παράλληλα έπρεπε να στεγάσουμε και τα υπόλοιπα ιατρεία, καθώς και το εμβολιαστικό κέντρο.

14. Εύλογα αναρωτιόμαστε ποιος διχάζει τον λαό; Οι ιατροί, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού ή η ολιγάριθμη μειοψηφία του κόσμου που παρασύρεται από διάφορους ανεύθυνους και επικίνδυνους ;

15. Συμπερασματικά, το μόνο που εκφράζει αόριστα ο κ. Παππάς είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όλα θα γινόταν διαφορετικά. Δυστυχώς οι πολιτικές βλέψεις του κ. Παππά τον αναγκάζουν να εκφράζει αόριστες και αναιτιολόγητες θέσεις. Τα λόγια είναι εύκολα, δύσκολες είναι οι αποδείξεις, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν και τα έργα. Εδώ είμαστε, το φθινόπωρο έρχεται κι εμείς θα μετρήσουμε και πάλι εργάτες, στυλοβάτες και λουφαδόρους. Τίποτε δεν έχει αφεθεί στην τύχη του στο Νοσοκομείο. Η Διοίκηση είναι παρούσα και μάχεται, μαζί με τους άτλαντες της υγειονομικής κρίσης. Κανένα ρατσιστικό παραλήρημα κατά την εκφορά δημόσιου λόγου, καμία διάκριση είτε από τον κ. Παππά, είτε από οποιονδήποτε πρόκειται να μας κάμψει. Άλλωστε, εδώ είναι η Δικαιοσύνη, όπου ο καθένας, όταν κληθεί, απολογείται.”

Σχόλια
One Response to “ΓΝΚ: Απάντηση της διοίκησης”
  1. Ο/Η ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ λέει:

    ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.
    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ,ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΕΔΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
    Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΡΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ,ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΩΗΝ ΝΕΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, …..ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

Σχολιάστε