My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΓΝΚ: Έκτακτη οικονομική βοήθεια

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβει το Νοσοκομείο Κιλκίς προκειμένου να μπορέσει ν` ανταποκριθεί καλύτερα στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν απ` τη συγκέντρωση των χιλιάδων προσφύγων στο νομό μας, πολλοί απ` τους οποίους – και κυρίως παιδιά – χρήζουν κατά διαστήματα επείγουσας νοσηλείας.

nosokomeio-kilkis-002Αυτό γνωστοποίησε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας Θράκης, Ευστάτιος Πλωμαρίτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, παρουσία των βουλευτών Θ. Παραστατίδη και Γ. Γεωργαντά, του δημάρχου Κιλκίς, Δ. Σισμανίδη, του αντιδημάρχου Παιονίας Κ. Μεμετζή, των διοικήσεων των εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου, καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων του νομού.

Σύμφωνα με τον κ. Πλωμαρίτη, η βοήθεια θα είναι ύψους 250.000 ευρώ και θα προέλθει από περικοπές σε άλλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ υπάρχει εισήγηση και προς το Υπουργείο Υγείας για πρόσθετη ενίσχυση.

Το μεγαλύτερο βάρος των εκτάκτων αναγκών νοσηλείας προσφύγων σηκώνει η Παιδιατρική Κλινική, της οποίας οι 35 κλίνες που αποτελούν τη δύναμή της είναι πάντα πλήρεις, ενώ χρησιμοποιούνται κλίνες και από άλλες κλινικές.

Προκειμένου το Νοσοκομείο ν` ανταποκριθεί στις ανάγκες, έστω και στοιχειωδώς, έχουν αποσπασθεί παιδίατροι από ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και ΚΥ Ζαγκλιβερίου, ενώ ζητήθηκε κι ο διορισμός μόνιμου, αλλά για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να περάσουν πολλοί μήνες!

Σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Πλωμαρίτη σήμερα το πρωί στο ΡΣ “Κόκκινο”, όπου υπογράμμισε ότι δεν παρατηρούνται επιδημίες, παρά μόνο απλές ασθένειες παιδιών και άλλων προσφύγων, οι οποίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από κρυολογήματα.

Σχολιάστε