My Twitter Feed

23 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Καταλήψεις σε σχολεία του Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Έφυγε ο αγωνιστής Τόλ. Παπαγεωργίου -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Βόμβες» για Ανδρίτσο/Γεωργαντά! -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Παρεμβάσεις στη σχολική στέγη -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Καταδικάζει μεν αλλά…

Ο Χρ. Γκουντενούδης μπορεί να άργησε λίγες μέρες αλλά τελικά εξέδωσε μια καταδικαστική ανακοίνωση για την τραμπούκικη επίθεση ενάντια στον ομόλογό του της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Καταγγέλλουμε ρητά και απερίφραστα την βιαιοπραγία εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία να λύνουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ή να διευθετούμε τις αντικρουόμενες απόψεις κατ’ αυτόν τον τρόπο», σημειώνει ο δήμαρχος Παιονίας.

Ταυτόχρονα, όμως, επισημαίνει προς τους αιρετούς σε διάφορα θεσμικά όργανα: «Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογεί και να αναλογιστούμε τις αιτίες, διότι υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και μια απογοήτευση στην κοινωνία και ενίοτε εκφράζεται με ακραίες αντιδράσεις σε μια προσπάθεια για να εκτονωθεί».

Προσθέτει δε, ότι «η κοινωνία μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια γαλουχήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους σε μια λογική αυτοδικίας και «δικαιολογημένης αγανάκτησης» η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ολόκληρη η δήλωση Γκουντενούδη:

«Καταγγέλλουμε ρητά και απερίφραστα την βιαιοπραγία εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία να λύνουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ή να διευθετούμε τις αντικρουόμενες απόψεις κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η δημοκρατία προϋποθέτει ανταλλαγή απόψεων και πλουραλισμό με στόχο την σύνθεση. Οι απόψεις που πιθανόν να μην υιοθετούνται, απορρίπτονται διά του διαλόγου αλλά και με την ετυμηγορία του λαού μέσω των εκλογών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι όλοι μας, κι εννοώ αιρετούς σε διάφορα θεσμικά όργανα, οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογεί και να αναλογιστούμε τις αιτίες, διότι υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και μια απογοήτευση στην κοινωνία και ενίοτε εκφράζεται με ακραίες αντιδράσεις σε μια προσπάθεια για να εκτονωθεί.

Είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να είναι καταδικαστέα και κολάσιμη σε κάθε περίπτωση η βία από όπου κι αν προέρχεται και σε οποιαδήποτε έκφανση κι έκφραση της, είτε αφορά βιαιοπραγίες ή καταστροφή περιουσίας ή προσβολή αθλητικών ιδεωδών σε μια χώρα που γέννησε και δίδαξε την δημοκρατία.

Σίγουρα η κοινωνία μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια γαλουχήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους σε μια λογική αυτοδικίας και «δικαιολογημένης αγανάκτησης» η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης. Δεν είναι όμως η ώρα να επιδοθούμε σε μια ατέρμονη συζήτηση.

Είναι ώρα περισυλλογής, εθνικής συνεννόησης και δράσης ώστε να απομονωθούν τέτοια φαινόμενα που δεν μας τιμούν ως Έθνος και ως κοινωνία.

Θα πρέπει με ευθύνη όλου του πολιτικού κόσμου να κυριαρχήσει η λογική, η ηρεμία και η ενότητα για να βγούμε επιτέλους από αυτή την δύσκολη συγκυρία και να ξεπεράσουμε την κρίση που δεν είναι μονάχα οικονομική αλλά και κρίση αξιών.

Με βάση τις διαχρονικές μας αξίες και τον ανθρωπισμό μας να προωθήσουμε την κοινωνική μας συνοχή ορίζοντας τα όρια της ελευθερίας μας στο σημείο που ξεκινούν τα όρια της ελευθερίας του άλλου.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η Χώρα μας πέραν των ανυπέρβλητων δυσκολιών με τις οποίες μας επιβαρύνει, μας διδάσκει ότι δεν είναι καιρός για διχασμούς.

Στην μάχη επιβίωσης που δίνει η Πατρίδα, δεν μπορούμε να αφήνουμε κανένα περιθώριο για κανένα διχασμό. Πρέπει να μιλάμε στο κόσμο για ενότητα κι όχι για διάσπαση. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε την δυναμική που τόσο έχουμε ανάγκη ως κοινωνία και ως Έθνος για να πάμε μπροστά.»

Σχολιάστε