My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Γκουντενούδης: Δεν αναφέρθηκε κρούσμα ιού

Με ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, διαβεβαιώνει ότι κανένα κρούσμα του ιού του δυτ. Νείλου δεν αναφέρθηκε στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες -διαμέσου ειδησεογραφικών ιστοσελίδων- είδε το φως της δημοσιότητας η «είδηση» περί «κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς».

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής μας Ενότητας τέθηκαν σε συναγερμό και αμέσως ξεκίνησε η σχετική έρευνα. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι κανένα κρούσμα δεν αναφέρθηκε σε καμία τοπική Υγειονομική Μονάδα, ούτε και στο καθ’ ύλη αρμόδιο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Θεωρούμε ότι η αβασάνιστη υιοθέτηση και δημοσιοποίηση ή δημοσίευση (μη διασταυρωμένων) τέτοιων πληροφοριών, μόνο πανικό μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες. Το ίδιο απαράδεκτη κι επιζήμια είναι η αναπαραγωγή τέτοιων «ειδήσεων» από γνωστά και άγνωστα blogs.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμβάλλει -με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο- στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και στην απενεργοποίηση των εστιών μόλυνσης. Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες επαγρυπνούν -με συνεχείς ελέγχους & αυτοψίες- και προσφέρουν έγκυρη πληροφόρηση προς τους πολίτες.

 Αυτό που απαιτείται στη συγκεκριμένη «μάχη» είναι περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.”

ΚΙΛΚΙΣ24 Η ιστοσελίδα μας πρωτοδημοσίευσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (13 Ιουλίου) το εξής, στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του κ. Γκουντενούση σήμερα Τρίτη (17 Ιουλίου):

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν σήμερα στο Διαδίκτυο, κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε στο Κιλκίς. Πρόκειται για ένα απ` τα τρία νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες, με τ` άλλα δυο να εντοπίζονται στην Αττική. Πάντως, από πλευράς αρμόδιων υπηρεσιών του νομού δεν επιβεβαιώνονταν κάτι τέτοιο.”

Ακολούθησε την επομένη (Σάββατο) το εξής δημοσίευμα:

“Κατηγορηματικές είναι οι διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του νομού μας αλλά και της Περιφέρειας ότι δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Κιλκίς. Ιδιαίτερα κατηγορηματικός, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, διαβεβαίωσε με δήλωσή του προς το ΚΙΛΚΙΣ24 ότι η επισταμένη έρευνά του προς κάθε κατεύθηνση κατέδειξε ότι κανένα κρούσμα του ιού δεν έχει διαπιστωθεί στο νομό, κι επομένως δεν υφίσταται οιοσδήποτε λόγος ανησυχίας.”

Για να κλείσουμε την Κυριακή με το εξής:

Σύμφωνα με χθεσινό (Σάββατο) δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, «ειδικοί εντόπισαν ένα μολυσμένο κουνούπι από την περιοχή του Κιλκίς, όπου ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού σε ανθρώπους». Επομένως, με βάση και το εν λόγω δημοσίευμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στο νομό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.”

Επομένως υποθέτουμε ότι τα περί “αβασάνιστης υιοθέτησης” και “απαράδεκτης κι επιζήμιας αναπαραγωγής” τέτοιων πληροφοριών, δεν αφορούν το ΚΙΛΚΙΣ24. Εκτός κι αν ο κ. αντιπεριφερειάρχης προτιμούσε να υπάρχουν στο Διαδίκτυο πληροφορίες περί διαπιστωμένου κρούσματος στο Κιλκίς, χωρίς καμιά ανασκευή ή διάψευσή τους. Γιατί, αυτό θα ίσχυε χωρίς τις αναρτήσεις του ΚΙΛΚΙΣ24.

Όσο για τα περί υπευθυνότητας και σοβαρότητας, φρονούμε ότι αυτές επιδεικνύονται όταν π.χ. ο ψεκασμός για τα κουνούπια αρχίζει τον Απρίλιο, όπως επιβάλλεται, κι όχι τον Ιούνιο, ως είθισται στον τόπο μας, όπως ο ίδιος ο κ. Γκουντενούδης παραδέχτηκε από ραδιοφώνου.

Και κάτι τελευταίο: Τι καθησυχάζει  άραγε περισσότερο τους πολίτες έτσι ώστε να μην “πανικοβληθούν”, το “δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα”, που έγραψε το ΚΙΛΚΙΣ24 ή το “κανένα κρούσμα δεν αναφέρθηκεόπως λέει η ανακοίνωση;

 

Σχολιάστε