My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για το νέο Πάρκο – Κήπος

Της Μαρίας Μιχαηλίδου*


Αρκετό καιρό τώρα, διαβάζω και ακούω τους πολίτες να διαμαρτύρονται ως επί το πλείστον για το Νέο Πάρκο – Κήπος του Δήμου Κιλκίς.

Καθώς βρίσκομαι στο στάδιο της προετοιμασίας της Διπλωματικής μου Διατριβής στο Μεταπτυχιακό  «Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και απαιτείται και να έχω και φωτογραφικό υλικό, βγήκα χθες, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 να συγκεντρώσω το υλικό που χρειάζομαι.

Το συγκεκριμένο πάρκο το διασχίζω καθημερινά και αμέτρητες φορές. Αυτό σημαίνει ότι το έχω δει σε όλες τις συνθήκες. Είτε αυτό σημαίνει να έχει πλήθος κόσμου, αλλά και χωρίς, είτε αυτό αφορά τις καιρικές συνθήκες. Το έχω παρατηρήσει και συγκεκριμένα εδώ και ένα χρόνο λόγω του Μεταπτυχιακού μου που ειδικεύεται στα Αστικά Πάρκα, οφείλω να πω ότι πλέον παρατηρώ την κάθε λεπτομέρεια που αφορά το σύνολο της Μελέτης του έργου.

Ακούγοντας τους πολίτες και γνωρίζοντας πλέον πολύ περισσότερα από πολύ κόσμο στο κομμάτι αυτό, θα μιλήσω ως ειδικός. Δεν θα ρίξω ευθύνες. Δεν θέλω να κατηγορήσω. Δεν είναι δουλειά μου αυτή. Έχω κουραστεί πραγματικά να ακούω κατηγορίες αλλά και προτάσεις. Δεν πρόκειται να προτείνω. Το να κάνεις πρόταση για ένα τέτοιο έργο είναι σαν να κάνεις Μελέτη του έργου αυτού. Αυτό ετοιμάζω τώρα. Οπότε θα μιλήσω ως επιστήμονας.

Ας καταλάβουμε όλοι ότι το συγκεκριμένο πάρκο υπάρχει ως έργο επίσημα. Αυτό δεν αλλάζει. Επίσης, το συγκεκριμένο πάρκο έχει εξαιρετικά υλικά και ΔΕΝ αναφέρομαι στο τσιμέντο. Καθώς χρήζει αρκετών βελτιώσεων, αν ασχοληθεί κάποιος (εύχομαι ειδικός), το Κιλκίς μπορεί να έχει ένα από τα πιο όμορφα πάρκα στην Ελλάδα. Ας μην το αφήσουμε στο έλεός του. Όλοι ενδιαφερόμαστε, μικροί και μεγάλοι, γι’ αυτό το πάρκο. Ας κάνουμε κάτι!

Επισυνάπτω ορισμένες φωτογραφίες προς ενημέρωση αλλά και λίγο παραπάνω προβληματισμό. Σε αρκετές λήψεις συγχρόνως έλεγα: «Ε, όχι!», «Αν είναι δυνατόν!». Δυστυχώς πέρα από κινδύνους που υπάρχουν στο ίδιο το έργο, υπάρχουν κίνδυνοι για την ίδια τη ζωή μας και κυρίως των παιδιών, που μέσα στο παιχνίδι τους μπορεί τόσο απλά να αγγίξουν μια σύριγγα…

*MSc Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Σχολιάστε