My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Για τον απολογισμό στο Δήμο Παιονίας

Για τον απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησης του Δήμου Παιονίας, η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της απέδειξε ότι υπηρετεί μία πολιτική από την οποία κέρδος έχουν οι λίγοι, μια πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η σημερινή διοίκηση αποδέχεται την επιβαλλόμενη κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, σε συνέχεια των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αλλά και την πολιτική της ΕΕ, χωρίς αντιδράσεις και μάλιστα δεν έχει κανένα πρόβλημα να τη διαφημίσει μέσα από δελτία τύπου, δημόσιες τοποθετήσεις και εμφανίσεις που εκθειάζουν άμεσα ή έμμεσα την πολιτική αυτή. Η πολιτική αυτή έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία συνειδητά συγκαλύπτονται, όπως:

Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, των ΚΑΠ κατά 65%, στην οποία προστέθηκαν και τα οικονομικά βάρη της πανδημίας. Τη μείωση αυτή την αποδέχτηκαν, τη διαχειρίστηκαν βαφτίζοντας τη “νοικοκύρεμα” και “εξορθολογισμό των δαπανών” και τελικά κατάφεραν να περικόψουν περαιτέρω τις κοινωνικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Τη μείωση του προσωπικού, ως αποτέλεσμα του διαχρονικού παγώματος των προσλήψεων που αποδέχτηκαν όλες οι κυβερνήσεις και που οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή. Και αυτή την κατάσταση την αξιοποίησαν για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών απαξιώνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες και παράγοντας έργα που όλο και πιο ακριβά κοστίζουν, σε χρόνο και χρήμα ενώ σε πολλές περιπτώσεις αμφισβητείται και η ποιότητα τους.

Τελικά τι εισέπραξαν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής; Μήπως εισέπραξαν μειώσεις στα δημοτικά τέλη και φόρους; Μήπως εισέπραξαν σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα; Μήπως απολαμβάνουν προστασία της ζωής τους και της περιουσίας τους μέσα από έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης; Μήπως εισέπραξαν έργα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος που ζουν, όπως αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων αγωγών ύδρευσης, δημιουργία αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών, την ανανέωση του στόλου οχημάτων της καθαριότητας ή χώρους πρασίνου και αναψυχής; Μήπως είδαν να χτίζονται σχολεία, γήπεδα, παιδικοί σταθμοί, κέντρα ανοιχτής προστασίας για ηλικιωμένους και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών; Δυστυχώς εισέπραξαν ελάχιστα σε σχέση με αυτά που προσφέρουν με τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους και τους αντιλαϊκούς φόρους που τους επιβάλλουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Μεγάλοι κερδισμένοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι αξιοποιούν την υποβάθμιση στους παραπάνω τομείς αυγατίζοντας έτσι τα κέρδη τους. Αυτούς υπηρετούν όταν με προκλητικό τρόπο τους μειώνουν τα δημοτικά τέλη, αυτούς υπηρετούν όταν φορτώνουν δάνεια στην πλάτη του λαού της Παιονίας, αυτούς υπηρετούν όταν διευκολύνουν να μετατραπεί η Παιονία σε “El Dorado” επενδύσεων στις ΑΠΕ που μόνο προστασία στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία δεν παρέχουν, αυτούς υπηρετούν σε κάθε ανάθεση έργου και υπηρεσίας στην οποία ο εργολάβος εισπράττει τη “μερίδα του λέοντος” και ο εργάτης τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι, αυτούς υπηρετούν όταν για την ίδια εργασία ο συμβασιούχος πληρώνεται τα μισά χρήματα έναντι του μόνιμου, συμπιέζοντας έτσι το μέσο μισθό προς τα κάτω. Βάρη για το λαό λοιπόν, προνόμια και ελαφρύνσεις για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Ότι κάνει το αστικό κράτος, κάνει και η τοπική διοίκηση του Δήμου Παιονίας.

Σε αυτή τους την προσπάθεια πολύτιμος αρωγός και στυλοβάτης αποδεικνύεται η μείζονα αντιπολίτευση, που υπερψηφίζει κάθε προϋπολογισμό και ισολογισμό της Διοίκησης, δείχνοντας έτσι την καλή της διαγωγή στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στη διοίκηση του Δήμου. Κατηγορεί τη διοίκηση όχι γιατί ο Δήμος μεγαλώνει την πίτα που καταλήγει στους επιχειρηματίες αλλά για τον τρόπο που αυτή μοιράζεται. Κατηγορούν ο ένας τον άλλο για “διευθέτηση προσωπικών υποθέσεων” και για “αδιαφάνεια” σε μια κοινωνία που κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον έναντι του συλλογικού. Διαφάνεια, αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στο σύστημα που υπηρετούν δεν μπορεί να υπάρξει. Μιλάν ως εκπρόσωποι των επιχειρηματιών και είναι εντυπωσιακές οι παραστάσεις που δίνουν για να κρύψουν τη σύμπλευση σας σε αυτή την πολιτική.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Για τη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Ν. Καβάλας “σκοτώνονται” για το ποιος επέτρεψε την εγκατάσταση της δομής, ποιος τη νομιμοποίησε ή ποιος τη μονιμοποιεί με τη στάση του, αν μειώνεται ή αυξάνεται ο αριθμός των διαμενόντων ενώ και οι δύο αποδέχονται το φαινόμενο και περιορίζονται στο να υπερασπίζονται την αρχή της αναλογικότητας για την οποία έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ ενώ τα αντισταθμιστικά οφέλη για να καμφθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια συνεχίζονται από μέρους της κυβέρνησης. Κουβέντα για την ρίζα του προβλήματος που είναι η όξυνση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, ως αποτέλεσμα όξυνσης των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων των χωρών τους, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας και της ΕΕ. Βέβαια η λύση του προβλήματος απαιτεί σκληρούς ταξικούς αγώνες και ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Βέβαια δεν ανήκουν σε αυτές τις δυνάμεις.

Για τα διόδια, με μια φωνή λένε “Πρώτα δρόμος και μετά διόδια”. Δηλαδή ακόμη και αν γίνει ο δρόμος πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των δημοτών θα αντέξει την πληρωμή των διοδίων; Και από πότε το κράτος θα παρέχει οδική ασφάλεια ανάλογα με την τσέπη του καθενός; Aν δεν έχουμε τα απαιτούμενα χρήματα θα παίζουμε “κορώνα-γράμματα” τη ζωή μας και μάλιστα την ίδια στιγμή που το 94% των εσόδων προέρχεται από την τσέπη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων; Είναι δίκαιο αυτό;

Τελικά, αποδεικνύουν ότι ζουν στον κόσμο τους,  στον κόσμο της αντιλαϊκής διαχείρισης, μακριά από τις ανάγκες της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου Παιονίας γιατί όπως αποδεικνύεται καθημερινά αποδέχονται την λειτουργία των Δήμων υπέρ της κερδοφορίας των ιδιωτών – επενδυτών.

Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να επιβάλλει λύσεις ανακούφισης, στην πορεία ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης σε δήμο αλλά και περιφέρεια με την οποία τους διακρίνει αγαστή συνεργασία. Η Λαϊκή Συσπείρωση συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτόν τον αγώνα.

Συμπερασματικά, ενώ ο Δήμος Παιονίας εισέπραξε υπέρογκα ποσά από τους δημότες του, κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που κατανεμήθηκαν στις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες, εξυπηρέτησε τον δανεισμό του, απέδωσε τους φόρους και τις υποχρεωτικές εισφορές στο κράτος, την ίδια στιγμή, δεν διεκδίκησε και δεν εξασφάλισε από το κράτος τους απαραίτητους πόρους για απαραίτητα έργο υποδομής που θα ανακούφιζαν τις λαϊκές ανάγκες, δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής διότι η έγκριση του ισοδυναμεί ουσιαστικά με νομιμοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.”

Σχολιάστε