My Twitter Feed

1 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χειροτερέψαμε κατά μια θέση! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Το Σ/Κ έφερε μικρότερους αριθμούς -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Τι απαντούν στις καταγγελίες -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Έφυγε από covid ο Θωμάς Χανοζίδης -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Kαταγγελίες-σοκ για Νοσοκομείο Κιλκίς! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Αγωνία για την εξέλιξη του covid -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Πρωτοποριακά drones από Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

10η χειρότερη περιοχή ο ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

Για τις «μεταγραφές» σε ΣΥΡΙΖΑ

parastatidis-tsiprasΑπό τους πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι θα μπορούσε να βρεθεί κοντά με τον βουλευτή Κιλκίς Θόδωρο Παραστατίδη. «Είναι και καλός πολιτικός και καλό παιδί» λένε από την Κουμουνδούρου, αναγνωρίζοντας την έγκαιρη αποστασιοποίησή του από τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης.

Αυτό αναφέρουν τα ΝΕΑ σε ρεπορτάζ τους με τίτλο «προεκλογική επιφυλακή και μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ». Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα υποστηρίζει ότι «οι βασικές προϋποθέσεις που θέτει η Κουμουνδούρου σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να διεισδύσουν στις εκλογικές του λίστες είναι δύο: να μην έχουν ταυτιστεί με τα Μνημόνια και, το κυριότερο, όσοι είναι και τώρα βουλευτές να μην ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ολόκληρο το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Η θεωρία του ξορκίσματος των πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση δεν βρίσκει πολλούς οπαδούς στην Κουμουνδούρου. Η ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τον άσο που κρατούσε η κυβέρνηση στο μανίκι, προκαλώντας διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δεν είναι ταυτόσημη με τα μηνύματα που εκπέμπει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Κοινώς, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πείστηκαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εγκαταλείψει την ιδέα μιας αιφνιδιαστικής εκλογικής αναμέτρησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει επιμόνως εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η μία εξήγηση για την αντίληψη που έχει διαμορφώσει η Κουμουνδούρου μετά τη διπλή πρωτοβουλία Μαξίμου και αντιπροεδρίας παραπέμπει σ’ αυτό που αποκαλείται αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η άλλη ερμηνεία εδράζεται στην αίσθηση που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση πως ο Πρωθυπουργός απλώς προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο, ούτως ώστε με άλλον αέρα και φρέσκια την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και το πρόσωπό του να στήσει λίγο αργότερα κάλπες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς αναλόγως και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα δεν θα διστάσει να προκηρύξει εκλογές εάν θεωρεί ότι θα λειτουργήσουν επ’ ωφελεία της Νέας Δημοκρατίας.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η Κουμουνδούρου παραμένει σε εκλογική ετοιμότητα. Οι προγραμματισμένες εξορμήσεις στην περιφέρεια θα γίνουν κανονικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλάει σαν να πρόκειται οι εκλογές να διεξαχθούν αύριο και το οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει την προσομοίωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε ρεαλιστικούς στόχους.

Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει μυστικές και φανερές διαβουλεύσεις με πρόσωπα, βουλευτές και στελέχη άλλων κομμάτων, ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα των εκλογών να έχει σχεδόν έτοιμα τα ψηφοδέλτιά του.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Οι βασικές προϋποθέσεις που θέτει η Κουμουνδούρου σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να διεισδύσουν στις εκλογικές του λίστες είναι δύο: να μην έχουν ταυτιστεί με τα Μνημόνια και, το κυριότερο, όσοι είναι και τώρα βουλευτές να μην ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υψηλόβαθμοι παράγοντες του κόμματος μιλούν με πάθος και σαφήνεια για τη στάση των βουλευτών στην προεδρική εκλογή: «Η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί σ’ εμάς είναι η ψήφος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Το είπε ξεκάθαρα και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας εκπέμποντας προειδοποιητικά μηνύματα από το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ενδεχομένως σε όσους δημαρίτες βουλευτές αμφιταλαντεύονται ακόμη στο θέμα της ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνίες με πέντε νυν ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίες ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιοποιηθούν τώρα. Είναι γεγονός πως η Κουμουνδούρου έχει μετανιώσει για το γεγονός πως στις περιφερειακές εκλογές δεν στήριξε την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη για την Κεντρική Μακεδονία. «Επρεπε να δώσουμε τη μάχη με κάποιον που θα μπορούσε να εκλεγεί» λένε εκ των υστέρων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμούν την ένταξη του βουλευτή Σερρών στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι θα μπορούσε να βρεθεί κοντά με τον βουλευτή Κιλκίς Θόδωρο Παραστατίδη. «Είναι και καλός πολιτικός και καλό παιδί» λένε από την Κουμουνδούρου, αναγνωρίζοντας την έγκαιρη αποστασιοποίησή του από τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης.

Στα πρόθυρα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε τη συμπάθειά της προς τον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να ακούσει από κοντά στο Βελλίδειο τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει το οικονομικό του πρόγραμμα για τους απόρους.

Βεβαίως, στο Βελλίδειο εμφανίστηκε και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα. Για την ίδια η Κουμουνδούρου φέρεται να διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις, μην αναγνωρίζοντας την αποφασιστικότητα των θέσεών της.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθεί οπωσδήποτε και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος άλλωστε συμπορεύεται εδώ και καιρό με την Κουμουνδούρου οργανώνοντας και πολιτικές εκδηλώσεις με πολιτικό προσανατολισμό ταυτισμένο με τις απόψεις που διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης, προς τον ΣΥΡΙΖΑ οδεύει και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο κ. Μουτσινάς τα έχει σπάσει με τον Οδυσσέα Βουδούρη, με τον οποίο ως δίδυμο πραγματοποίησαν ηρωική έξοδο από την Αγίου Κωνσταντίνου, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να συνομιλεί με τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος προσβλέποντας στην ένταξή του και στο ψηφοδέλτιο.

 

ΑΝΑΜΟΝΗ. Προς το παρόν οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν με βουλευτές ή πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Είναι γενική άποψη στο κόμμα πως μέχρι να διασαφηνιστεί το πολιτικό τοπίο στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα γίνουν επίσημες επαφές. Από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς πάντως κάποια προβεβλημένα στελέχη θέλησαν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με τους πρώην συντρόφους τους. Η στάση της Κουμουνδούρου είναι «αναμείνατε στο ακουστικό».

Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο του κόμματος. Παρά τα γενναία ανοίγματα της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δείχνει βιασύνη για προεκλογικές συμμαχίες. Και τοποθετεί την όποια συνεργασία για μετά τις κάλπες…

Σχολιάστε