My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για τις καταλήψεις στη Παιονία

Σε δήλωση σχετικά με τις καταλήψεις γυμνασίων της Παιονίας αναφορικά με τον αριθμό φοίτησης μαθητών προσφύγων-μεταναστών, προέβη σήμερα Τρίτη ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης.

Στη δήλωσή του με τίτλο «μάτια ερμητικά κλειστά η Κυβέρνηση και η Κεραμέως”, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

Ήδη από 25 Ιουνίου του 2020 με αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, προβλέποντας το μείζον ζήτημα που θα ακολουθούσε, τους εξέθεσα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα σχολεία του Δήμου Παιονίας λόγω της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης προσφύγων-μεταναστών στο camp της Ν. Καβάλας.

Δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και την παραμικρή διάθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα των κατοίκων της Παιονίας !!! Αποτέλεσμα; Η σημερινή δύσκολη, απαράδεκτη και άδικη κατάσταση που αντιμετωπίζει η περιοχή της Αξιούπολης.

Θεωρώ επιτακτική και άμεση την παρέμβαση της Υπουργού Κας Κεραμέως για την αποσυμφόρηση με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο των σχολικών δομών της περιοχής, σε σχέση με την υπερβολική παρουσία μαθητών προσφύγων-μεταναστών. Είναι αναγκαία η επανεξέταση της νομοθεσίας αναφορικά με τη μόρφωση των παιδιών προσφύγων-μεταναστών που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας.

Φτάνει η σιγή ιχθύος!!!

Φτάνει το “Βλέποντας και Κάνοντας”!!! Επιτέλους προγραμματίστε και δώστε λύση!!!”

Η αναφορά του κ. Φραγγίδη προς τον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη και την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως: 

Κύριοι Υπουργοί,

Σας αναφέρουμε έγγραφο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου και υπόμνημα του Γυμνασίου Αξιούπολης που αφορούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται εξαιτίας του γεγονότος ότι στην προσφυγική δομή της Νέας Καβάλας και στον οικισμό του Πολυκάστρου ο πληθυσμός των προσφύγων-μεταναστών έχει υπερβεί τον αριθμό των 2000 ατόμων, με αποτέλεσμα να έχει μεγαλώσει και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε αναλογία 1 προς 4 με τα παιδιά του τοπικού πληθυσμού.

Το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία εξαιτίας της συγκέντρωσης υπερβολικού αριθμού προσφύγων σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό, που επιθυμεί την ισομερή κατανομή των παιδιών -προσφυγόπουλων σε όλες τις Σχολικές δομές του Δήμου Παιονίας, τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ενίσχυση μέτρων προστασίας και καθαριότητας της δομής των προσφύγων της Νέας Καβάλας και μια σειρά από προβλήματα που επιδέχονται παρεμβάσεων από τη επίσημη Πολιτεία.

Σχολιάστε