My Twitter Feed

29 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

Σε ανακοίνωσή της για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς με τίτλο “ποιους αφορούν τελικά τα προτάγματα του κάθε συνδυασμού;”, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ (συσπειρώνεται στη ΠΑΣΕΒΕ) αναφέρει τα εξής:

“Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο επιμελητήριο έχει ανάψει ως ένα βαθμό η κουβέντα για τη νέα διοίκηση τους στόχους και μια σειρά άλλα ζητήματα. Το Σαββατοκύριακο δόθηκε η ευκαιρία σε επικεφαλής δύο εκ των τριών συνδυασμών (η ΑΑΣ δεν προσκλήθηκε) να παρουσιάσουν τις θέσεις τους που αφορούν τους μικρούς ΕΒΕ.

Ή μήπως τελικά δεν τους αφορούν καθόλου;

Και στην εκλογική διακήρυξη της ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΕ και στο προηγούμενο κάλεσμα της παράταξης ορίζουμε πώς αντιλαμβανόμαστε το επιμελητήριο και σαν θεσμό και για τον ρόλο αυτού και των εκάστοτε διοικήσεων διαχρονικά. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει. Και η απάντηση είναι ότι την μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων μελών του επιμελητηρίου δεν την ακουμπάν οι προτάσεις τους.

Τι τους αφορά;

Ας σκεφτεί ο κάθε μικρομαγαζάτορας τι μετράει με το που ανοίγει το μαγαζί του καθημερινά. Αναλογίζεται σε ποια έκθεση θα πάει για να πουλήσει; Ποιο επίπεδο καταρτισης του λείπει; Αν έχει ηλεκτρονική έκδοση περιοδικού το επιμηλητήριο; Αν αναμεταδίδονται ζωντάνα τα ΔΣ; Αν κάποιος  τοπικός βιομήχανος έκανε business στις Βρυξέλλες και ποιοι συμμετείχαν σε τέτοια ταξίδια; (αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένα από αυτά που προτάσσουν οι έτεροι υποψήφιοι). Είναι το παραεμπόριο ή η κακή γειτνίαση ή τελικά το κακό μας το ριζικό που τόσα χρόνια δεν είχαμε σκεφτεί να λύσουμε έστω και ένα από τα παραπάνω για να δούμε ουρές στα μαγαζιά μας, στις βιοτεχνίες μας, στα γραφεία μας;

Η απάντηση προκύπτει αυθόρμητα. Αυτό που απασχολεί τους περισσότεροους είναι η υπέρμετρη φορολογία, η ασφαλιστική κάλυψη, το να βγουν τα προς το ζειν, γενικά τα ζητήματα του βιοπορισμού και η εκτεταμένη ανασφάλεια. Αυτά απεναντίας, δεν απασχολούν τους βιομήχανους , τους τραπεζίτες και τους μεγαλομπόρους τους οποίους οι άλλες παρατάξεις θεωρούν ότι τους εκπροσωπούν εξίσου όπως όλους τους μικρούς ΕΒΕ. Αυτούς που τους περισσεύουν αρκετά από το ξεζούμισμα των εργαζομένων (500 ευρώ μισθός) για να ικανοποιήσουν τα παραπάνω ζητούμενα των μικρών ΕΒΕ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι εργαζόμενοι μπαίνουν στα μαγαζιά μας όχι η μεγαλοεργοδοσία. Για όλα  τα παραπάνω κουβέντα. Και είναι τόσο ξεκάθαρη η στρατηγική ταύτιση των άλλων συνδυασμών – χωρίς να λέμε ότι δεν είναι δυο διαφορετικοί συνδυασμοί με διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας – που είχε προηγήθει πρόταση  για να πορευθούν μαζί οι επικεφαλής.

Καλούνται, λοιπόν, το επίμαχο τριήμερο οι συνάδελφοι μικροί ΕΒΕ να αποφασίσουν για το επόμενο ΔΣ του επιμελητήριου Κιλκίς. Ο συνδυασμός μας καλεί κάθε μικρό αυτοαπασχολούμενο που ψάχνει να ξεπεράσει τα αδιέξοδα πρώτα από όλα να εμπιστευτεί την ίδια του την δύναμη που πηγάζει από την οργάνωσή του απέναντι στην ρίζα των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από τους λίγους μεγάλους που κέρδιζαν πριν την κρίση και συνεχίζουν στην ίδια ρότα και μέσα στην κρίση. Να οικοδομήσουν την κοινωνική τους συμμαχία με άλλα στρώμματα (εργάτες, μικρομεσαίους αγρότες) που ασφυκτιούν από αυτή την κατάσταση. Να δώσουν, τελικά, δύναμη στο μόνο συνδυασμό που μπορεί να συμβάλει στο ξεσκέπασμα μιας διαχειριστικής λογικής που έχει στόχο να αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό αντίπαλο, που θα συμβάλλει στην οργάνωση, στην ενημέρωση, στον σωστό προσανατολισμό του αγώνα. Να μην εγκλωβιστούν στους άλλους δύο συνδυασμούς ως τους «επικρατέστερους», σε «συνετές» προτάσεις που πατάνε στον «ρεαλισμό» της επόμενης μέρας.”

Σχολιάστε