My Twitter Feed

4 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πυροβολισμοί με αφορμή θόρυβο! -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια σχολεία θα έχουν γεύματα -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Για τη βία κατά των γυναικών

Με στοχευμένες δραστηριότητες προσέγγισε το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών ο Δήμος Κιλκίς θέλοντας να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες.

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με μια ευρεία σύμπραξη του Δήμου Κιλκίς, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, του Κέντρου Πρόληψης “Νηρέας”, της “Τέχνης” Κιλκίς, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) “Kinesis” και του προγράμματος “Helios” του Διεθνή Μεταναστευτικού Οργανισμού, την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στάθηκε η αφορμή για την ανάπτυξη πληθώρας εκδηλώσεων στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο, κεντρικό σύνθημα των οποίων ήταν ‘’Η βία μας αφορά όλους. Μην προσπερνάς’’.

Από τις 10 το πρωί έως τις 14:30 επιστήμονες με ψυχοκοινωνική ειδίκευση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς διένεμαν περίπου 500 φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για το δίκτυο των 63 δομών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ενημέρωσαν τους περαστικούς για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Διεύθυνσης.

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας , “Νηρέας”, συμμετείχε με επιτραπέζιο παιχνίδι για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, με τίτλο, “Γνωρίστε την Άν_να”. Το παιχνίδι αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού δυναμικού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 70 μαθητές και μαθήτριες και συγκεκριμένα τα τμήματα Α4 και Γ3 του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και το Β1 του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς έγινε ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με θεματολογία επικεντρωμένη στην ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. Στελέχη της Βιβλιοθήκης διάβασαν τα παραμύθια “Αμέλια το κορίτσι που έμαθε να πετάει”, “Το λουλούδι της ισότητας” και “Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια”, ενώ επιστήμονες με ψυχοκοινωνική ειδίκευση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, μετά την ανάγνωση, συζήτησαν και ανέπτυξαν βιωματικές δράσεις με τα παιδιά. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 67 μαθητές και μαθήτριες και συγκεκριμένα τμήματα της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Κιλκίς, της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Κιλκίς και της Γ΄ τάξης του 3ο Δημοτικού Κιλκίς.

Από τις 11.00 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση τεχνικών γυναικείας αυτοάμυνας, από μέλη του ΚΔΑΠ “Kinesis” στο θεατράκι του πάρκου, και στη συνέχεια ακολούθησε βιωματικό παιχνίδι για τα έμφυλα στερεότυπα και τη βία, με τίτλο “τα αγόρια, τα κορίτσια δεν μπορούν να το κάνουν αυτό”, όπου συμμετείχαν παιδιά Γυμνασίου, με συντονισμό από ψυχολόγους της υπηρεσίας. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 50 μαθητές και μαθήτριες και συγκεκριμένα τα τμήματα Γ1 και Γ4 του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο λειτούργησε έκθεση έργων από το τμήμα ζωγραφικής εφήβων της “Τέχνης” με θέμα την βία κατά των γυναικών.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχε το σωματείο OMNES Κιλκίς με το πρόγραμμα “Helios” που υλοποιείται από τον Διεθνή Μεταναστευτικό Οργανισμό με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ειδικότερα παρέστησαν τρία τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, με δεκατέσσερις γυναίκες από την Ουκρανία, το Ιράν και το Αφγανιστάν, οι οποίες ενημερώθηκαν με ταυτόχρονη μετάφραση για την ελληνική νομοθεσία καθώς και για τις υπηρεσίες και δομές στήριξης σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση των γυναικών. Επιπλέον, επιστήμονες με ψυχοκοινωνική ειδίκευση της Διεύθυνση, διάβασαν σε χώρο του Κέντρου Κοινότητας, ιστορίες γυναικών και συζήτησαν με τις γυναίκες με ταυτόχρονη μετάφραση.

Το σύνολο των δράσεων παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Σχολιάστε