My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την Πασοκονεοδημοκρατία

Του Γιώργου Ουρσουζίδη

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-Όταν κατανοήσουμε πλήρως τα αίτια της κρίσης και αναγνωρίσουμε τους πρωταίτιους, φοβάμαι ότι πλέον θα είναι πολύ αργά. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, προσπαθώντας να αναλύσουμε σε βάθος τα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αυτό, ούτε εύκολο είναι, ούτε ασφαλές, άλλωστε η ημιμάθεια αποτελεί προϋπόθεση στην αποτυχία.

Μπορούμε όμως, να εμπιστευθούμε την κοινή αντίληψη για τα πράγματα που   όλοι διαθέτουμε, ούτως ή άλλως αυτή καθορίζει την ψήφο μας, μπορούμε επίσης να εμπιστευθούμε τις διαχρονικές αλήθειες που οι  άνθρωποι του πνεύματος   μας άφησαν πολύτιμη παρακαταθήκη, ώστε να υπάρξει η ορθή αντίδραση στα πρωτόγνωρα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα δεν προέκυψε ξαφνικά, και όχι φυσικά, επειδή «φταίει ο Θεός που μας μισεί!», αλλά μάλλον επειδή «φταίει το κεφάλι το ξερό μας», αφού ανεχόμαστε επί σειρά δεκαετιών να μας διοικούν και να μας εμπαίζουν οι πολιτικάντηδες του συστήματος.

Ποιοι διοίκησαν τη χώρα τον τελευταίο μισό αιώνα, μήπως τίποτα UFO που έπεσαν απτόν ουρανό, ή μήπως συγκεκριμένες  πολιτικές φατρίες, που ελέγχονται από τους  οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες του τόπου;

Ποιοί ενώ γνώριζαν ότι η χώρα βυθίζεται σε τέλμα, συνέχιζαν την πολιτική των ασύστολων δαπανών και της συντήρησης του άθλιου κράτους των «ημετέρων», προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, και βεβαίως τις μίζες τους;

Μήπως ο διογκωμένος Δημόσιος τομέας δεν είναι αυτούσιο δημιούργημα των κυβερνήσεων που με συνέπεια υπηρέτησαν τον καιροσκοπισμό, η λύση είναι απλή και ανέξοδη, αρκεί να πάψει η μάστιγα που λέγεται «πολιτική παρέμβαση» και να αφεθούν να λειτουργήσουν ελεύθερα οι θεσμοί και η αξιοκρατία.

Μήπως δεν είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι οποίες δαπανώντας υπέρογκα ποσά, ώστε να διατηρηθούν στην εξουσία, αύξησαν κατακόρυφα το έλλειμμα και τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας; Αυξάνοντας πρόσκαιρα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, και εκθέτοντας ταυτόχρονα το μέλλον των επόμενων γενιών στην πλέον επαχθή  τοκογλυφία που γνώρισε ο τόπος.

Πόσες φορές άραγε, δεν υποσχέθηκαν «λύσεις» και μάλιστα «εγγυημένες», με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να υπεραμύνονται των «μονόδρομων» και των «εγγυημένων λύσεων», ενός οφθαλμοφανούς σάπιου και  αισχρού πολιτικού συστήματος; Με το αζημίωτο βεβαίως!

Κατά τη διάρκεια της αλματώδους ανάπτυξης της δεκαετίας, που προηγήθηκε της κρίσης, οι τράπεζες αποκόμισαντεράστια κέρδη μέσω ειδικών προνομίων και της σιωπηρής υποστήριξης των κυβερνήσεων της χώρας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, αναπτύχθηκε μια φούσκα στα ακίνητα, που όταν έσκασε προκάλεσε σημαντικές απώλειες, ακόμη και την αφερεγγυότητα των τραπεζών. Ενώ τα κέρδη των τραπεζών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ήταν ιδιωτικά, οι απώλειές τους κοινωνικοποιήθηκαν, η τελευταία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εγγυήθηκε για το σύνολο των υποχρεώσεων των Ελληνικών τραπεζών, πληρώνοντας βέβαια ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του, ως μη όφειλε! Ουσιαστικά, ο Ελληνικός λαός αναγκάστηκε να αναλάβει τα χρέη των τραπεζών, και φυσικά   δεν επετράπη η λαϊκή ετυμηγορία γι΄αυτό το «σχέδιο διάσωσης», διότι δεν ήταν καθόλου βέβαιο, ότι οι Έλληνες θα το ενέκριναν με την ψήφο τους.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ομηρία της χώρας επιβλήθηκε βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου, πολύ καλά μελετημένο από τους γνωστούς οίκους αξιολόγησης (ανοχής) της Ε.Ε., που αφού υπερχρέωσε την χώρα, και μάλιστα σε βαθμό πέραν κάθε αμφισβήτησης, σε ότι αφορά την αδυναμία αποπληρωμής, αμέσως μετά ακολούθησε το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας.

Ο «ελληνικός χρυσός» στη Χαλκιδική, στην Θράκη, στο Κιλκίς, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Δ. Ελλάδα, στο Ιόνιο και στην Κρήτη, το διαβόητο πρόγραμμα «Ήλιος», τα φιλέτα του «Ελληνικού» και της Μονής Τοπλού στο Λασίθι, οι Α.Ο.Ζ. με τα πλούσια κοιτάσματα Φυσικού Αερίου, όλα επιμελώς ετοιμάσθηκαν για να αρχίσει το μεγάλο πάρτι, οι «δεξαμενές σκέψης» της δύσης εκπόνησαν το σχέδιο, η Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.W.Ο.) το επέβαλε, και οι μεγάλες εταιρείες με την συνεργασία των εντολοδόχων  κυβερνήσεων – μεγαλοεργολάβων – τραπεζιτών το εκτελεί! 
Θα το αποδεχθούμε ή ήρθε η ώρα για το «μεγάλο ΟΧΙ»;

Ενώ λοιπόν, όλα τα παραπάνω αποτελούν  ωμή πραγματικότητα, το  πολιτικό κατεστημένο δίνει την ψευδαίσθηση, ότι κατέχει τις λύσεις, ότι αποτελεί μονόδρομο στην διακυβέρνηση της χώρας, και ότι δρα προς όφελός μας και ανεξάρτητα από συμφέροντα. Δεσμεύει την χώρα με συμβάσεις που δεν έτυχαν της έγκρισης του Ελληνικού λαού, ούτε καν΄ του κοινοβουλίου της χώρας, αφού όλα έγιναν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, με πολυνομοσχέδια   της τελευταίας στιγμής, χωρίς να μελετηθούν απ΄ αυτούς που τα υπερψήφισαν!
Οι «σειρήνες» της Ε.Ε. μας καλούν να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας, απέναντι στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τολμούν έμμεσα να μας παροτρύνουν να εκφρασθούμε με την ψήφο μας υπέρ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι «μέγαιρες» της Ε.Ε., που μέχρι χθες απειλούσαν με έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, και ότι θα βρισκόμασταν στον όγδοο κύκλο της «κόλασης του Δάντη» στο έλεος του Εωσφόρου, τώρα δηλώνουν κατηγορηματικά ακριβώς τα αντίθετα!

Αφού βεβαίως πέσαν οι υπογραφές, και ο στόχος τους επετεύχθη!

Πράγματι οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας, όπως για παράδειγμα τα δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός «αγοράζοντας»  τα τεχνολογικά προϊόντα της SIEMENS, τα οπλικά συστήματα των Γάλλων, τα υποβρύχια των Γερμανών, καθώς και τις μίζες που πληρώσαμε στους ντόπιους συνεργάτες τους, πολιτικούς, κόμματα (ΠΑΣΟΚ και  Ν.Δ.), εταιρείες μεγαλοεργολάβων.

Η μίζα πληρώνεται πανάκριβα από αυτόν που αγοράζει, ενώ το όφελος είναι πολλαπλάσιο γι΄αυτόν που πουλά, αφού το τίμημα τις αγοραπωλησίας είναι πλέον ανεξέλεγκτο!

Οι ίδιοι ευρωπαίοι εταίροι, αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα με επιτόκια αποπληρωμής της τάξης του 8-9%,  και που εν συνεχεία θέτουν ως υποθήκη στην Ε.Κ.Τ. λαμβάνοντας ισόποσα δάνεια με επιτόκιο 1%, κερδίζοντας από την διαφορά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των Ελλήνων πολιτών!

Τέλος, δεν άκουσαν τίποτα οι Ευρωπαίοι εταίροι για «δομημένα ομόλογα», «Siemens», «Vodafone», «ferrostaal», «Βατοπέδι», «κουμπάρους», «c4 ic», «Χρηματιστήριο», « Αγορά του αιώνα», «υπόθεση Παυλίδη», «Olympic games» κ.λ.π., κ.λ.π….  Ή μήπως θεωρούν,  ότι όλα τα παραπάνω σκάνδαλα, είναι μέρος της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας, και αφορούν στον Κρόνο και στην Ρέα ή στον Δία και στην Ήρα, μάλλον για τον Κωστάκη με την Νατάσα και τον Γιωργάκη με την Άντα πρόκειται, αγαπητοί μας εταίροι! 
Εκτός και αν υπάρχει «κομμουνιστικός δάκτυλος» πίσω απ΄ όλα αυτά!
Πώς είναι δυνατόν να μας παροτρύνουν να υπερψηφίσουμε ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,μήτρα όλων των παραπάνω σκανδάλων!
Εφόσον, αυτούς θεωρούν αξιόπιστους συνεργάτες και επιθυμούν να συνεχίσουν την συνεργασία μαζί τους,  τότε ας κοπιάσουν να τους εκλέξουν οι ίδιοι ή ας τους διορίσουν απευθείας, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κερδοφόρα «μπίζνα» σε βάρος του Ελληνικού λαού!
Οι ντόπιοι και ξένοι «σωτήρες-νταβατζήδες», ζητούν ξανά την ψήφο μας, ζητούν να τους επιβραβεύσουμε, ζητούν μάλιστα σταθερή  κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για να γίνει στα σίγουρα η δουλειά τους!
Έ λοιπόν ΟΧΙ, τέρμα τα δίφραγκα!!

Ο Ελληνικός λαός πρέπει  να επιλέξει, τι ζητά από το πολιτικό σύστημα.

Το υπάρχον αργοπεθαίνει, η «αρχή του τέλους» είναι η  6η Μαΐου 2012.

Η γέννηση και η συνέχεια όμως του ΝΕΟΥ – ούτως ή άλλως αναπόφευκτη – θα είναι απρόβλεπτα επώδυνη για όλους.

Πρώτη φορά με γέλασες, ντροπή σου, την δεύτερη φορά ……… ντροπή μου !

Από το pliroforiodotis.gr

Σχολιάστε