My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την πανδημία και την ακρίβεια

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Αρτ ΤV “Χωρίς Χρώμα”, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης αναφέρθηκε κυρίως στις επιδημιολογικές εξελίξεις στη χώρα μας, στην άποψη του Κινήματος Αλλαγής για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, στις ανατιμήσεις και στις επιπτώσεις τους στον πολίτη και στην αγορά επισιτισμού – τουρισμού.  

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Στην πανδημία είναι σημαντικό η άποψη των ειδικών να εισακούγεται από τους πολιτικούς

Δεν μπορούν οι πολιτικοί να αποφασίζουν από μόνοι τους για τη διαχείριση της πανδημίας. Χρειάζεται να ακούνε τις εισηγήσεις των ειδικών. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν οργανώθηκε καλά η αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζούμε το τέταρτο και πάρα πολύ δύσκολο κύμα, έχουμε συνολικά 16.616 θύματα από τον covid- 19, εκ των οποίων η συντριπτική  πλειονότητα είναι μέσα στον τελευταίο χρόνο. Το διάστημα των δύοχρόνων της πανδημίας είναι αρκετά μεγάλο, θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωθεί καλύτερα απέναντι στον ιό, κυρίως θα είχαμε αντιμετωπίσει καλύτερα το σημερινό φαινόμενο με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, που γίνονται αιτία όξυνσης του προβλήματος. Είκοσι μήνες μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε μια χειρότερη κατάσταση. Σ’ αυτό, μερίδιο ευθύνης έχουν -με διαφορετική βαρύτητα- τα σχολεία με το πενήντα συν ένα, ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι γιορτές, οι παρελάσεις, η Εκκλησία που δεν απομόνωσε νωρίς ανεύθυνες φωνές ιερέων, οι οποίοι –  παρά τις κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου, του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη -οδηγούσαν τους πιστούς στην πλευρά των αντιεμβολιαστών και ευθύνονται για πολλά κρούσματα.

Τι διαφορετικό θα είχε κάνει το Κίνημα Αλλαγής στη διαχείριση της πανδημίας

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, είχαμε επισημάνει από πολύ νωρίς ότι η κατάσταση της πανδημίας θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί τοπικά, ανά περιοχή, ανά νομό. Να γίνονται  δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά τόπους, ώστε να έχουμε ακριβή εικόνα της πανδημίαςκαι να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Έτσι, θα έμπαινε σε lockdown μόνο όποια περιοχή ή νομός είχε πολλά κρούσματακαι κακή επιδημιολογική εικόνα και θα αποφεύγαμε το γενικό lockdown.Αν το Κίνημα Αλλαγής ήταν στην κυβέρνηση, θα είχε δώσει έμφαση στην σωστή πληροφόρηση του κόσμου από τους αρμόδιους, που είναι η ΠΦΥ, οι αγροτικοί γιατροί, τα Κέντρα Υγείας, οι ιδιώτες γιατροί, οι ιατρικοί σύλλογοι, οι φαρμακοποιοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση,κ.ά. Αν είχε γίνει καλύτερη ενημέρωση του κόσμου, όχι μόνο κεντρικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο, όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, γνωρίζουν  τους γιατρούς και τις δομές υγείας της περιοχής τους, ξέρουν από πού να πάρουν την πληροφόρηση,δεν θα είχε δοθεί χώρος στην ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση του  διαδικτύου και θα είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών.

Οι ανατιμήσεις και η πτώση του τζίρου μαστίζουν την αγορά του επισιτισμού – τουρισμού

Καταρχήν, η ενίσχυση που έπρεπε να δοθεί για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων επισιτισμού -τουρισμού, δυστυχώς μέχρι και σήμερα ύστερα από τόσους μήνες, δεν έχει ακόμα δοθεί σε πολλούς δικαιούχους. Η ακρίβεια και το κόστος διαβίωσης είναι δυσβάσταχτα για τον πολίτη. Αν ο πολίτης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, είναι πολύ δύσκολο και για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού να λειτουργήσουν. Κανείς δεν θα πηγαίνει στο εστιατόριο να φάει, από τη στιγμή που το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει δραματικά. Για μια οικογένεια αυξήθηκε κατά 17.7%. Είναι ένα κόστος τεράστιο, πουοφείλεται στη μεγάλη άνοδο των τιμών της ενέργειας, των μεταφορών, των πρώτων υλών, του φόρου κατανάλωσης, κλπ. και έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διαβίωση μιας οικογένειας.

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα

Το νομοσχέδιο είχε 173 άρθρα. Από αυτά, ψηφίσαμε τα 158. Υπήρχαν κάποιες διαφωνίες σε ορισμένα άρθρα, όπως εκείνο που αφορά τα fakenews (τη διάδοση ψευδών ειδήσεων) και γενικά τις πληροφορίες που μπορεί να δώσει μια εφημερίδα, ένας τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός σταθμός. Στα ουσιαστικά θέματα δεν υπήρξε διαφωνία από το Κίνημα Αλλαγής και τα άρθρα ψηφίστηκαν.

Σχολιάστε