My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την αξιολόγηση δημοσ. υπαλλήλων

Για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, προέβη με τίτλο «πάλι όλοι άριστοι κυρία Γεροβασίλη;» στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, ερωτήθηκε η αρμόδια Υπουργός, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων η οποία, σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε η Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποσκοπεί “στη βελτίωση της ατομικής επίδοσης κάθε υπαλλήλου και συνολικά της απόδοσης έργου της δημόσιας υπηρεσίας”.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα στοιχεία για τον αριθμό των αξιολογούμενων, για τον τρόπο αξιολόγησης με βάση και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ν. 4369/2016 και βέβαια για τον αριθμό των υπαλλήλων οι οποίοι αξιολογήθηκαν χαμηλότερα από 60 βαθμούς.

Με την απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο δεν μάθαμε τίποτε απολύτως για όλα αυτά. Η Υπουργός αποφεύγει συστηματικά να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των ανεπαρκών υπαλλήλων οι οποίοι χρειάζονται υποβοήθηση στο έργο τους. Αντί συγκεκριμένων ποσοτικών δεδομένων, ανέφερε πως έφτιαξε μία νέα αρμόδια Διεύθυνση στο Υπουργείο. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, δηλαδή!

Εκτός αν δεν υπάρχει κανείς με κακή βαθμολογία κάτι που βέβαια γεννά εκ νέου ερωτήματα για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της πολυδιαφημισμένης αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει να εμπαίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των άξιων δημοσίων υπαλλήλων και τους φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι αξιώνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από τo Δημόσιο.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι αυτοί που αξιολογούνται σίγουρα κάτω από τη βάση, είναι η Κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός οι οποίοι αρνούνται ή αδυνατούν να φέρουν εις πέρας ακόμη και αυτονόητα καθήκοντά τους».

Σχολιάστε