My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Για τα μεγάλα έργα στη Παιονία

Μεγάλα έργα του Δήμου Παιονίας αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Κώστα Σιωνίδη και του υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Αντώνη Κονδύλη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν έργα όπως η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης, η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς, η δημιουργία βιολογικού σταθμού και η ανάπλαση της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο,

Με τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας συζητήθηκε η ανάπλαση της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο (Σιναπλί) όπου το Ταμείο έχει την κυριότητα. Συμφωνήθηκε να γίνουν, από κοινού με τον Δήμο, οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να προχωρήσει η αναμόρφωση της Πλατείας, έργο για το οποίο ο δήμος θα διαθέσει ποσό ύψους 600.000€.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η δυνατότητα εξαγοράς της κυριότητας του συγκεκριμένου χώρου από το Τ.Ε.Θ.Α και αποφασίστηκαν οι επόμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι του Πολυκάστρου θα αποκτήσουν ένα λειτουργικό χώρο αναψυχής στον οποίον, μετά από πολλές δεκαετίες, θα γίνει η αναγκαία αναβάθμιση.

Κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Σιωνίδης και ο κ. Γεωργαντάς ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη κατατεθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ενώ κατατέθηκε και ένα τρίτο.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν ότι το έργο για τον ηλεκτροφωτισμό και την εγκατάσταση αθλητικού δαπέδου στο Δημοτικό Στάδιο Πολυκάστρου, έχει αξιολογηθεί και θα εγκριθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το έργο της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης και η προμήθεια σύγχρονων υδρομέτρων, βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης και θα συνεκτιμηθεί η μεγάλη του σημασία για την υγεία των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο δίκτυο είναι μήκους 29 χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μαζί με την προμήθεια των υδρομέτρων ανέρχεται στο ποσό των 5.700.000€.

Επιπλέον, κατατέθηκε αίτημα για χρηματοδότηση μελετών, ύψους 1.700.000€, για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς του Δήμου καθώς και δημιουργία βιολογικού σταθμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του δημάρχου για επίσκεψη στον Δήμο Παιονίας, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής συνεργασία για την τελική κατάληξη των προτάσεων που έχουν υποβληθεί, καθώς μέσω αυτών θα βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Παιονίας.

Σχολιάστε