My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για τα θέματα των ΑμεΑ

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με προσκεκλημένο το Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ειδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η πρόσβαση των ατόμων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι Κωνσταντίνος Γαργάλης και Δημήτριος Λογαράς, Ταμίας και Επιστημονικό Στέλεχος αντίστοιχα, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), οι οποίοι πραγματοποίησαν παρουσίαση για τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική θέση αυτών των ατόμων.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αφού αναγνώρισε τις τεράστιες ανισότητες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, άσκησε κριτική στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν προ κρίσης επισημαίνοντας πως ήταν πολιτικές συντήρησης του αποκλεισμού και όχι πολιτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Δεν παρέλειψε επίσης να υπενθυμίσει τις μεγάλες προσπάθειες της προηγούμενης Διοίκησης του ΟΑΕΔ για την ολική αναμόρφωση του φορέα, τη στελέχωσή του με προσωπικό και τον σχεδιασμό καινοτόμων, αλλά και ουσιαστικών προγραμμάτων, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την άρση του αποκλεισμού των ευάλωτων ομάδων.

«Επί προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας των ΑμεΑ, γίνονταν για να γίνονται, με ελάχιστη απορροφητικότητα και πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, όπως το πρόγραμμα του 2010, το οποίο η διοίκηση της κ. Καραμεσίνη επανασχεδίασε το 2017, για να μπορεί να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα ΚΕΚ ΑμεΑ να παρέχουν ουσιαστική κατάρτιση και να μην λειτουργούν ως «αποθετήρια ψυχών» όπως συνέβαινε μέχρι το 2015.

Κλείνοντας, απηύθυνε ερώτημα προς τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ αν προτίθεται να εντάξει οριζόντια την διάσταση της αναπηρίας στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και να μεριμνήσει για περαιτέρω πρωτοβουλίες όπως η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να μη στερεί το επίδομα αναπηρίας σε όσα άτομα συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Την απάντηση μένει να τη δούμε.

Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε