My Twitter Feed

31 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολυμάνσεις και μέτρα σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

9 τα νέα κρούσματα στο νομό μας -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

Τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

Τι ζητά η ΕΛΜΕ για τα σχολεία -

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος, 2020

«Περίεργες ενέργειες με το δρόμο» -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

14 τα νέα κρούσματα στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

Κορονοϊός:..Ανεβήκαμε πια επίπεδο -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

Κλειστά σχολεία και τάξεις σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος, 2020

Για ασφαλή σίτιση σε ολοήμερα

Από τη Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για την ασφαλή σίτιση των μαθητών των ολοήμερων νηπιαγωγείων του νομού μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

➤Προμηθευόμαστε πρώτες ύλες καλής ποιότητας και ασφαλείς και προσέχουμε ιδιαίτερα τα τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα (γάλα, τυρί, γιαούρτι κτλ)

➤Προετοιμάζουμε τα γεύματα στο σπίτι με προσοχή. Τα μαγειρεμένα γεύματα, εφόσον δεν καταναλωθούν άμεσα ή δε μεταφερθούν μετά το τέλος του μαγειρέματος στο σχολείο (χρονικό διάστημα μικρότερο των 4 ωρών), θα πρέπει να τοποθετηθούν στο ψυγείο σε θερμοκρασία μικρότερη ή ίση των 5ο C.

➤Σε περίπτωση που μεταφέρουμε κρύα τα μαγειρεμένα γεύματα αλλά και τα πρόχειρα γεύματα που περιέχουν αλλαντικά, τυροκομικά (πχ σάντουιτς) θα πρέπει να διατηρούνται σε κλειστά δοχεία ή κατάλληλες συσκευασίες που κλείνουν επαρκώς. Συνίσταται η χρήση ισοθερμικών δοχείων με παγοκύστες ώστε τα τρόφιμα που χρήζουν ψύξης να διατηρηθούν αναλλοίωτα και να μη διαταραχθεί η ψυκτική αλυσίδα των τροφίμων (θερμοκρασία μικρότερη ή ίση των 5ο C).

Στο σχολείο τα γεύματα αυτά τοποθετούνται άμεσα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα καταναλωθούν. Έπειτα τα γεύματα αναθερμαίνονται σε κατάλληλους φούρνους πριν την κατανάλωση τους ώστε η θερμοκρασία σε όλα τα σημεία του τροφίμου να είναι ανώτερη των 70ο C. Το αναθερμασμένο τρόφιμο καταναλώνεται άμεσα.

➤ Σε περίπτωση που μεταφέρουμε ζεστά τα μαγειρεμένα γεύματα τότε η μεταφορά θα πρέπει να γίνει σε θερμοκρασία άνω των 60ο C σε thermo-box και θα πρέπει να υπάρχει και η ίδια δυνατότητα διατήρησης του ζεστού γεύματος στο σχολείο με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (θερμοθάλαμος, μπεν μαρί) μέχρι να καταναλωθεί.

ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1. ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΗ: 23413-53608

2. ΙΟ. ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΗΣ: 23413-53611

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΦΕΤ.

Σχολιάστε