My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Για νέο ξεκίνημα του δήμου”

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς της ΝΔ, Γιάννης Τσογγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αφου πέρασα επί μερικές εβδομάδες την βάσανο των πολιτικών εκτιμήσεων, των διλημμάτων και την αναμονή της αρχικής διαμόρφωσης του προεκλογικού τοπίου πήρα την απόφαση να συμμετέχω στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές ως συνεργαζόμενος με τον Συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ και επικεφαλής τον Δημήτρη Τσαντάκη στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα του Δήμου Κιλκίς. Αυτό αποφασίσθηκε από κοινού χωρίς όρους και προϋποθέσεις οιασδήποτε φύσεως. Για μένα θα είναι η έκτη φορά που συμμετέχω σε Δημοτικές εκλογές από το 1986 όταν πρωτοασχολήθηκα διατελώντας συνολικώς 15 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και σε δύο χρονικές περιόδους Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Δύο είναι οι λόγοι που με ώθησαν στην απόφασή μου αυτή. Ο πρώτος, ότι πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω ακόμη σύμφωνα και με την προτροπή φίλων συμπολιτών να είμαι παρών και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι φυσικά που θα επικυρώσουν με την ψήφο τους οι πολίτες του Κιλκίς και ο δεύτερος, ότι ο συγκεκριμένος Συνδυασμός, όχι μόνο δια του επικεφαλής, αλλά και πολλών μελών, έδειξε την απαραίτητη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και το ενδιαφέρον να συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια παρά το γεγονός ότι σε ορισμένους φέρθηκα μάλλον σκληρά, αλλά πάντως έντιμα, στη διάρκεια της παρούσης θητείας μας. Όσοι συμπολίτες έχουν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα μπορούν κατ΄ιδίαν να με ρωτήσουν για να τους λύσω την όποια απορία.

Εκφράζω την εκτίμησή μου στους υποψήφιους όλων των Συνδυασμών που αποφάσισαν να εκτεθούν (και όχι να ιδιωτεύσουν κατά την αρχαία εκδοχή) με τη φιλοδοξία να βάλουν ένα λιθαράκι στην πρόοδο του τόπου μας παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά ότι περίπου μόνο ένα 10% θα εκλεγεί από όλους όσους συμμετέχουμε. Ιδιαιτέρως χαίρομαι για τη συμμετοχή των νεολαίων για τους οποίους και μόνο η εμπλοκή θα είναι μια εμπειρία ζωής, αλλά και η φρεσκάδα των ιδεών τους θα δώσει μία άλλη πνοή στον τόπο. Να θυμίσω σε όλους ότι η ζωή δεν τελειώνει με τη λήξη των εκλογών και ότι πρέπει να δούμε τις εκλογές ως ένα απλό, αλλά αρκετά σημαντικό περιστατικό στην πορεία της ζωής μας. Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή τύχη στις εκλογές και ελπίζω να βρεθούμε μαζί σε κοινούς αγώνες παντρεύοντας την εμπειρία με την νεανική ορμή και επαναστατικότητα για το καλό του τόπου μας.

Ιδιαιτέρως απευθύνομαι στα στελέχη, στα μέλη και στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας για μία και μοναδική φορά. Απευθύνομαι στους ανθρώπους που μαζί δώσαμε πολλούς κοινούς ανιδιοτελείς αγώνες σε πολύ δύσκολα χρόνια για την παράταξη και κατά συνέπεια για τον τόπο και την πατρίδα. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα στις κατ’ εξοχήν πολιτικές εκλογές για την Ευρωβουλή και τις Περιφέρειες για να πετύχει έναν εκλογικό θρίαμβο η Νέα Δημοκρατία. Ας δώσουμε όμως το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες δια των πολιτών να έχουν τον τελικό λόγο για τους Δήμους μας κάτι που το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το σέβεται απολύτως σε κεντρικό επίπεδο. Δυστυχώς η σκιώδης ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. του Νομού μας με την ανοχή του τοπικού βουλευτή αποφάσισε να εμπλακεί σε παιχνίδια εξουσίας στους Δήμους του Νομού μας κατά το δοκούν. Στο Μεσαίωνα κάποιοι αυτοαναγορεύονταν σε Πάπες και εν συνεχεία έχριζαν ψευδοκαρδινάλιους. Κι εδώ αυτή η ΝΟ.Δ.Ε. που δεν έχει την εμπιστοσύνη και έγκριση πολλών Νεοδημοκρατών κατασκεύασε μία ψευδοστήριξη σε έναν Συνδυασμό για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους του χώρου μας. Το μόνο που κατάφεραν ήταν 4 από τους 6 Συνδυασμούς να απαρτίζονται από φίλους, μέλη ή στελέχη της Ν.Δ. από 70 έως 100% σπέρνοντας τη διάσπαση και παίρνοντας το ρίσκο να υποστεί το Κόμμα πολιτική ζημία και στις άλλες εκλογές της ίδιας ημέρας. Το τονίζω με έμφαση εγώ που έζησα από μέσα την Κομματική Οργάνωση για 30 χρόνια ότι το Κόμμα της Ν.Δ. δεν έδωσε καμία στήριξη σε κανένα και αν οι κάποιοι δολίως κινούμενοι με εμφανίσουν ένα επίσημο έγγραφο του Κόμματος, εννοώ με ημερομηνία τουλάχιστον πριν ένα μήνα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε να είναι ανιχνεύσιμο, με την υπογραφή του Προέδρου του Κόμματος ή του Γραμματέα του Κόμματος ή έστω του Υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε θα ζητήσω συγγνώμη ακόμη και από αυτους που δεν αναγνωρίζω και θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποστάτη με την συμμετοχή μου αυτή. Και στο κάτω της γραφής παραφράζοντας το ρηθέν από τον Αριστοτέλη θα έλεγα «φίλη μεν η Νέα Δημοκρατία, φιλτάτη δε η αλήθεια» και «συμφέρον το της Νέας Δημοκρατίας, συμφερότερον δε το των Κιλκισιωτών πολιτών» σε ό,τι αφορά τα δημοτικά πράγματα. Δεν θα επανέλθω επί του θέματος αυτού, εκτός αν προκληθώ.”

Σχολιάστε