My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Οι γιατροι της πεινας!

Έκκληση για τη     συγκέντρωση βασικών τροφίμων απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου, κάνοντας λόγο     για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Ζητάμε     βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να     μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, διατηρώντας την     αξιοπρέπειά τους χωρίς συσσίτια» τόνισε ο διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου,     Νικήτας Κανάκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Η έκκληση αφορά τρόφιμα, όπως     ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα σε κουτί και κυρίως παιδικά     γάλατα. «Το “μαμά πεινάω” επέστρεψε, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο     να το πιστέψει κανείς» τόνισε ο κ.Κανάκης, εξηγώντας ότι «υπάρχουν σήμερα     πολλές οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτό, με αποτέλεσμα     να απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης ώστε να στηριχθούν οι πιο     ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Η ανάγκη για τρόφιμα     προέκυψε στα τέσσερα πολυατρεία της οργάνωσης, Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη     και Χανιά. «Εκτινάχτηκε ο αριθμός των Ελλήνων, από το 6%-7% πέρσι     τουλάχιστον στο 30% φέτος, που ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από εμάς     σε σύνολο 30.000 ανθρώπων τον τελευταίο χρόνο. Είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι,     μικροσυνταξιούχοι, νέοι άνεργοι, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, που έρχονται     με αγωνία πολλές φορές και με τη συνταγή από νοσοκομεία στο χέρι γιατί δεν     μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους. Αυτό που μας σόκαρε όμως περισσότερο     είναι ότι τώρα πολλοί μας ζητούν και τρόφιμα», είπε ο κ.     Κανάκης.

Έτσι οι Γιατροί του Κόσμου αποφάσισαν να ξεκινήσουν     μια νέα εκστρατεία για τρόφιμα η οποία θα αρχίσει τις επόμενες μέρες και θα     κορυφωθεί τα Χριστούγεννα με ένα δέντρο από κουτιά με γάλα στην Πλατεία     Γκοτζιά. «Για εμάς η φτώχεια έχει πρόσωπο» τονίζει η οργάνωση,     υπογραμμίζοντας ότι «είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του     2012 να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας». «Φέτος αλλάζουμε     προσανατολισμό και ενώ πέρσι είχαμε στείλει 5-6 κοντέινερ με τρόφιμα στην     Ουγκάντα, φέτος τα θέλουμε για την Ελλάδα. Αυτό που ζούμε εμείς είναι μόνο η     κορυφή του παγόβουνου, διαπιστώνουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα     αυξάνονται συνεχώς», είπε ο γιατρός, Γιάννης Μουζάλας, μέλος του Δ.Σ. της     οργάνωσης.

Είκοσι δύο χρόνια μετά από μια διεθνή ανθρωπιστική     δράση σε περισσότερες από 50 χώρες που είχε έναρξη στο Κουρδιστάν, οι 600     Έλληνες Γιατροί του Κόσμου φέτος γυρίζουν στην Ελλάδα εστιάζοντας όλη τη     δράση τους αποκλειστικά στη χώρα μας. «Οφείλουμε να είμαστε στην     πρώτη γραμμή. Πρέπει να πάμε παραπέρα» κατέληξε ο κ. Κανάκης επισημαίνοντας     τη σημασία που έχει και η οικονομική στήριξη της οργάνωσης σήμερα. Η     κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το Δημόσιο, λόγω     περικοπών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα λόγω της κρίσης που έχει μειώσει     απελπιστικά τους πόρους των Γιατρών του Κόσμου, καθιστούν, όπως τονίστηκε,     ζωτικής σημασίας την οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών,     αντιπυρετικών φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών, αλλά κυρίως εμβολίων για     παιδιά, καθώς, φέτος για πρώτη φορά, γονείς χωρίς ασφάλιση αδυνατούν να τα     εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους, με κίνδυνο να δούμε στην Ελλάδα ξεχασμένες     αρρώστιες να επιστρέφουν.

Τόποι συγκέντρωσης  τροφίμων     :      Σαπφούς 12, πλατεία Κουμουνδούρου,     Αθήνα     . Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος,     Πέραμα     . Ίωνος Δραγούμη 65, Θεσσαλονίκη     . Μπόνιαλη 11, Χανιά     . Κράνου 13, Καβάλα     Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική     ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών φαρμάκων καθώς και     αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες,     βελόνες).     ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217 (IBAN:     GR2701101410000014129611217)     ALPHA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401 (IBAN:     GR06014019

Σχολιάστε