My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δυο γιατροί για το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Παιονία: 5 θέσεις για Δημοτ. Αστυνομία -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Γιατί να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ

Του Λάζαρου Λαζαρίδη (υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – EKM Ν. Κιλκίς)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για να ανατρέψουμε την κρυφή ατζέντα που αποτελεί την ρητή δέσμευση των ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς την Τρόικα για πιστή, μετεκλογική εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ η Τρόικα και το Συνδικάτο των τραπεζών και των μεγαλοκεφαλαιούχων θέλοντας να μιμηθούν παλιές, δυστυχώς πετυχημένες στρατηγικές και τακτικές – σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας επέβαλλαν την θεραπεία – ΣΟΚ , πράγμα που είχαν κάνει οι ανάλογες χουντικές κυβερνήσεις της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία) σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και χρεοκόπησαν τις χώρες τους, τσάκισαν τις οικονομίες τους, εφαρμόζοντας τις θεωρίες του Φρίντμαν (αμερικάνος νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος ιδρυτής της οικονομικής σχολής στο Σικάγο, εμπνευστής της χρεοκοπίας της Αργεντινής κλπ).

Η κρίση είναι αποτελεσματική για την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Η θεμελιώδης αρχή είναι απλή. Οι χώρες σε κρίση (Ελλάδα) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια προκειμένου να σταθεροποιήσουν το νόμισμα τους. Όταν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου προωθούνται από κοινού με τη χρηματοοικονομική διάσωση σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο (Μνημόνιο 1 /2).
Εμείς αυτό θέλουμε να αρνηθούμε, να απορρίψουμε την προσφορά του πακέτου και την αποδοχή της υλοποίησης του για την «δήθεν» διάσωση της χώρας μας. Το αρνούμαστε, το απορρίπτουμε γιατί στα ψιλά γράμματα ωμά μας εκβιάζει : θέλετε να σώσετε την χώρα σας; ξεπουλήστε την.

Όχι λοιπόν ο  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δεν ξεπουλάει, δεν σοκάρετε από τους εκβιασμούς ούτε φοβάται που του καταλογίζουν ότι το να υποστηρίζει την απόρριψη του Μνημονίου 2 και όχι την κάποια εκμετάλλευση του (ΔΗΜΑΡ) ή την υλοποίηση του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) είναι «κακά» οικονομικά και δεν διαβλέπει τον όλεθρο της χώρας. Η κοινωνία οφείλει να ακούσει με ανοιχτά τα αυτιά της και την καρδιά της την αλήθεια για το χρέος της χώρας και την ανάγκη της για το Μνημόνια 2 που το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν σχεδιάσει για την σωτηρία της. Οφείλει να ακούσει τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να νιώσει την αλήθεια τους.
Γιατί προτεραιότητα στην προεκλογική του διακήρυξη έχουν οι ανάγκες της κοινωνίας.
– Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
– Αύξηση της φορολογίας των κερδών της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του πλούτου, κατάργηση των χαρατσιών, μείωση της
αντικοινωνικής και άδικης έμμεσης φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης.
– Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
– Εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και λειτουργία του κοινωνικού και δημοκρατικού έλεγχου.

Είναι χρέος της κοινωνίας να κατανοήσει ότι δεν προτείνουμε μια άλλη λύση, προτείνουμε λύση και έχουμε τα εργαλεία μας για την διαμόρφωση μιας τέτοιας λύσης π.χ τριετής αναστολή, στάση πληρωμών κ.ο.κ. Το δίλλημα μέσα ή έξω από το ΕΥΡΩ δεν υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο λαός μπορεί να πτωχεύσει και μέσα και έξω από το ΕΥΡΩ. Είναι γεγονός ότι εμείς διαφωνούμε ριζικά με την αρχιτεκτονική του ΕΥΡΩ γιατί είναι ένα νόμισμα που είναι συνδεδεμένο με συγκεκριμένες φιλελεύθερες πολιτικές, όπου αυτές οι ίδιες οδήγησαν στην κρίση που βιώνουμε, αυτές οδήγησαν στην επιβολής της θεραπείας του ΣΟΚ στη χώρα μας οδηγώντας την στην πλήρη εξαθλίωση που εύλογα τρομάζει και ακινητοποιεί τις λαϊκές μάζες, με αποτέλεσμα οι πιστωτές μας μαζί με τους συνεργάτες τους να υλοποιήσουν τα σχέδια τους και να πετύχουν τους στόχους τους.
Για αυτούς είμαστε κάτι συνηθισμένο άλλη μία χώρα δικιά τους εκμετάλλευση «Μεσογειακό φιλέτο» με έναν λαό εκφυλισμένο, παλιά συνταγή. Κανονίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ο  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με το άνοιγμα τους στις δυνάμεις της αριστεράς χωρίς ταμπού δηλώνει ότι για την σωτηρία της χώρας και την εγγύηση των αναγκών του λαού είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Ψηφίζουμε  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για να σταματήσουμε τις επιπτώσεις του Μνημονίου 2 στις κοινωνικές δομές του τόπου:
α) τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια υπολειτουργούν
β) το κοινωνικό κράτος αποδυναμώνεται.

Ψηφίζουμε  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για να βάλουμε φρένο στην εφιαλτική ανεργία και την φτώχεια που οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε κατάθλιψη και απόγνωση. Ψηφίζουμε  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  και όχι φιλο-φασιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή οδηγούμενοι από την απελπισία μας και τα αδιέξοδα. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις βάναυσες αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν οι ντόπιες και ξένες κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, ψηφίζοντας  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Ψηφίζουμε αριστερά για την σωτηρία της χώρας για να αντισταθούμε στην οικονομική τρομοκρατία. Είναι προνόμιο μας που ψηφίζουμε  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  γιατί είμαστε μνήμονες και νοήμονες δεν ξεχνάμε ποιος και τι έφερε την χώρα στο σήμερα και γνωρίζουμε πώς να τα διαχειριστούμε για το καλό της.

Πριν πάτε να ψηφίσετε κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, κοιτάξτε στα μάτια τα παιδιά σας και σκεφτείτε τα εγγόνια σας! Σε αυτές τις εκλογές δεν επιλέγετε μόνο μια κυβέρνηση για 3-4 χρόνια αλλά έχετε την δυνατότητα να  οριοθετήσετε το μέλλον τις χώρας, το δικό σας, των παιδιών σας και των εγγονιών σας για τις επόμενες δεκαετίες!
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ – Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο – ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥ
Σ

Σχολιάστε