My Twitter Feed

29 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Γιατί να τους πιστέψουν τώρα;

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά

———————————————————————————————————————————————————–Όλα γίνονται με καθυστέρηση και γι’ αυτό δεν είναι πειστικά. Θύμωσε η κυβέρνηση με την αδιαλλαξία των δανειστών και αποφάσισε να αντιδράσει. Με διαρροές προς τα φιλικά μέσα ενημέρωσης δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί σκληρά, να σηκώσει το ανάστημά της και να απαιτήσει από τους εταίρους μας να αλλάξουν στάση. Τι τους λέει; Εμείς κάναμε όσα συμφωνήσαμε, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, το δεχτήκατε, αλλά τώρα εσείς δεν βάζετε πλάτη. Τους επισημαίνει, επίσης, ότι, αν επιμείνουν στη λήψη νέων μέτρων, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τα περάσει από τη Βουλή και έτσι θα καταρρεύσει. Θα πάμε σε εκλογές και τότε δεν αποκλείεται απέναντί σας να έχετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή την επιχειρηματολογία την έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Παρακάλεσε, ζήτησε, απείλησε, στο τέλος όμως κάμφθηκε, αναδιπλώθηκε και ψήφισε. Γιατί να την πιστέψουν σήμερα οι τροϊκανοί;

Γιατί όμως να την πιστέψουν και οι πολίτες, αφού αυτοί που σήμερα εμφανίζονται αποφασισμένοι να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να πουν το μεγάλο «όχι», στην προηγούμενη φάση έλεγαν συνεχώς «ναι», προσέρχονταν στις συζητήσεις με νοοτροπία ραγιά, υποστήριζαν ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι ένα παιχνίδι τζόγου, ότι στις επαφές με την τρόικα δεν μπορείς να πηγαίνεις με λογικές εκβιασμού, ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει σύνεση και νηφαλιότητα.

Κόμματα και δημοσιολόγοι προέτρεπαν την κυβέρνηση να μην είναι τόσο δεδομένη, να προβάλλει αντιστάσεις, να διεκδικεί, να αναζητήσει συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και να προσπαθήσει να βρει κοινό βηματισμό με τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαρ.Τρικούπη ήταν απαξιωτική. Κατηγορούσαν όσους εισηγούνταν αυτή τη γραμμή ως αντιευρωπαϊστές, οπαδούς της δραχμής και της «παλαβής Αριστεράς», ότι δημαγωγούν ασυστόλως, ότι ο τσαμπουκάς τους είναι αφορολόγητος, άρα «εκτός λογικής». Σάλπιζαν λοιπόν κάθε τόσο τη νικηφόρα υποχώρηση και κρατούσαν στάση αναμονής μέχρι να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για τη χώρα.

Κολλημένη η κυβέρνηση στην άποψη να μην ενοχλήσουμε την κ. Μέρκελ σε προεκλογική περίοδο, δεν έκανε τίποτε που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί από την καγκελάριο. Οι εκλογές στη Γερμανία πέρασαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η στρατηγική της δεν πρόκειται να τροποποιηθεί, ακόμη κι αν το υπουργείο Οικονομικών πάρει Σοσιαλδημοκράτης, και το νέο παραμύθι που κατασκευάζεται σιγά σιγά είναι να περιμένουμε τις ευρωεκλογές και μετά βλέπουμε.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε