My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Γιατί «θα φύγει νύχτα»

Του Γιώργου Λακόπουλου.


Πόσο καταστροφική ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οικογενειακή ποδηλατάδα στην Πάρνηθα το κατάλαβαν και οι επικοινωνιολόγοι που σκηνοθετούν τη δημόσια παρουσία του.

Τον έστειλαν στην τηλεόραση να το μαζέψει και το έκανε χειρότερο με την ομολογία της «ανεμελιάς» του. Έτσι συμβαίνει όταν σε πάρει η κάτω βόλτα…

Προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου καταναλώνουν το δημοσκοπικό χόρτο που προορίζεται για τους άλλους και δεν βλέπουν ότι η χώρα έχει γεμίσει κοψοχέρηδες.

Ακόμη και αν δεν εκδηλώνονται ακόμη στους δημοσκόπους, ούτε πετάνε προς το παρόν τουλάχιστον- τη σκούφια τους για του Συριζαίους, με τον Μητσοτάκη τέλειωσαν.

Δεν τους απογοήτευσε μόνο με την αποτυχία του -εντός και εκτός της χώρας, αλλά και με την συμπεριφορά του, τη φαύλη διακυβέρνηση και την προκλητική άγνοια για το πώς ζουν οι πολίτες.

Τα ΜΜΕ τον καλύπτουν. Αλλά προδίδεται όταν λέει π.χ. πως «γνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από το μισθό τους». Αυτό μπορεί να το έμαθε, αλλά τέτοιους ανθρώπους δεν γνωρίζει. Δεν τους συναναστρέφεται και δεν κατανοεί τι τους συμβαίνει αυτή την περίοδο.

Δεν θέλουμε να μπούμε στα οικογενειακά του, αλλά τον «κάρφωσε» η σύζυγος του. Στην κορύφωση της πανδημίας- και της δυστυχίας που τη συνοδεύει-, ενημέρωσε τη διεθνή κοινή γνώμη -μέσω των FT- για τις κρέμες ομορφιάς της, τη γκαρνταρόμπα της, τις αντίκες της. Γι’ αυτήν η καραντίνα -που είναι- δίνει ευκαιρία για «ποιοτικό χρόνο το σπίτι». Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι είναι ευκαιρία για «κοκούνινγκ»;

Χαρές που έκαναν στα τριάρια της Δραπετσώνας και στα αγροτόσπιτα της Άρτας.

Η ανεμελιά του Πρωθυπουργού εκτείνεται πέραν της Πάρνηθας και στις θεωρίες του για την κατάσταση του μέσου νοικοκυριού. Προ ημερών έλεγε σε συνέδριο ότι λόγω του lockdown «είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο». Επειδή «ο κόσμος αποταμιεύει χρήματα για να τα ξοδέψει μετά».

Όταν ένας πρωθυπουργός είναι ανέμελος στην τήρηση των μέτρων που ο ίδιος επιβάλει και στα οικονομικά μιας οικογένειας είναι ανυποψίαστος ή αδιάφορος. Ελεγε στα <διαγγέλματα> ότι «η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα». Για τους άλλους μόνο.

Από το καλοσπουδαγμένο μυαλό του δεν περνάει καν ότι δεν μπορεί να αποταμιεύουν όσοι δεν έχουν εισόδημα;. Το αντίθετο: βουλιάζουν στα χρέη. Τον εκθέτουν τα επίσημα στοιχεία -όπως κοινοποιήθηκαν αυτές τις μέρες.

Μόνο στην Εφορία τον Οκτώβριο προστέθηκαν 500.000 νέοι οφειλέτες και ανεβάζουν το σύνολο όσων χρωστούν σε τέσσερα εκατομμύρια.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους- με ύφεση 11,7%- υπήρξε αύξηση των χρεών προς το κράτος κατά 2,1 δισ. ευρώ και έφτασαν τα 106 δισ. Συν κατά 400 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία- φτάνοντας στα 37,4 δισ…

Χωρίς να υπολογίζονται οι αναστολές υποχρεώσεων που απλώς μεταθέτουν τις πληρωμές -μαζί με την επιστροφή των δανείων που χορηγεί η κυβέρνηση.

Να προστεθεί και η προοπτική των ανθρώπων που θα μείνουν χωρίς δουλειά, των επιχειρήσεων που θα κλείσουν.

Οι τράπεζες, τα ταμεία και η Εφορία θα τους ζητούν να πληρώσουν. Τα «κοράκια» θα τους παίρνουν τα σπίτια με τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία θα δουν ότι καταδικάζονται στην ημιμάθεια- υπέρ των ιδιωτικών.

Ο Πρωθυπουργός είναι μακριά από αυτή την πραγματικότητα. Μακριά από τον καθημερινό άνθρωπο. Δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στη μέση ελληνική οικογένεια. Πώς είναι να ζεις κλεισμένος ένα διαμέρισμα. Να περιμένεις το επίδομα. Να ξέρεις ότι δεν θα ξανακάνεις μεροκάματο. Ότι η επιχείρησή σου θα κλείσει.

Ο ίδιος συνεχίζει την ανέμελη ζωή του. Με τις εκδρομές και την ευχέρεια του έχοντος και κατέχοντος. Κάθε τόσο μας τροφοδοτεί με τις αναρτήσεις οικογενειακής ευτυχίας. Δεν είναι κακό να είσαι αποκατεστημένος και εύπορος. Κακό είναι να το προβάλεις σε εποχές που οι άλλοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας δεν δικαιούται να είναι ανέμελος , όταν ο λαός της δυστυχεί.

Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης δεν έχει και ιδέα τι τον περιμένει όταν σταματήσει ο φόβος του κορονοϊού. Το εμβόλιο που περιμένει δεν θα τον σώσει. Θα τον τελειώσει. Γιατί θα απελευθερώσει την κοινωνία. Το τέλος του εγκλεισμού θα είναι το τέλος της κυβέρνησης.

Όταν λήξει η πανδημία τα προβλήματα θα αναδειχθούν σαν θηλιές στο λαιμό των ανθρώπων. Αλλά το κράτος θα ορμήσει να εισπράξει τα οφειλόμενα- από λεφτά που δεν θα υπάρχουν. Τότε θα εισπράξει η κυβέρνηση τη λαϊκή οργή -που κοχλάζει.

Οι πληγέντες θα βγουν στους δρόμους της διαμαρτυρίας και οι διμοιρίες του Χρυσοχοΐδη δεν θα μπορούν να τους αναχαιτίσουν. Όση λατρεία και να έχουν, κατά τον ίδιο, στην αστυνομία. Η περίοδος της ανεμελιάς Μητσοτάκη θα τελειώσει. Το σύστημα του θα καταρρεύσει.

Σε τέτοιες συνθήκες οι κυβερνήσεις φεύγουν νύχτα- ορισμένες και με ελικόπτερο. Γιατί θα αποτελέσει εξαίρεση η χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα;

Ας ελπίσουμε ότι ο Κυριάκος δεν θα επιχειρήσει να κάνει καμιά μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα, όταν δει ότι καταρρίπτει το ρεκόρ των 25 μηνών που έχει από το 2011 ο έτερος υιός του πατρός.

Άρθρο στο anoixtoparathyro.gr

Σχολιάστε