My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Γεωργαντάς: Να διαφυλάξουμε την προοπτική του ΤΕΙ

tei-kilkis

Η δημοσιοποίηση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ από το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη νέα δομή των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και παράλληλα ικανοποίησε  τα  δυο βασικά αιτήματα του νομού σχετικά με το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς: α. Την παραμονή και «επιβίωση» του παραρτήματος σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος, η τύχη του οποίου μέχρι προ τινός εθεωρείτο επισφαλής και β. την αναβάθμισή του  με δυο σημαντικά πρόνοιες του σχεδίου. Αφ’ ενός τη λειτουργία αυτοτελούς κατεύθυνσης κλωστοϋφαντουργίας και αφ’ ετέρου την απορρόφηση του τμήματος «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων»  του ΤΕΙ Σερρών.

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΤ` ανωτέρω αναφέρει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, αποδίδοντας την ευνοική αυτή εξέλιξη για το ΤΕΙ Κιλκίς στην έγκαιρη κινητοποίηση και στην αποτελεσματική προβολή των πλεονεκτημάτων του, και τονίζοντας ότι πρέπει “να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και να διαφυλάξουμε την αναβαθμισμένη προοπτική του παραρτήματος ΤΕΙ του Κιλκίς μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση”.

Διανοίγεται η προοπτική στο άμεσο μέλλον για την εκπαιδευτική αναβάθμιση του ΤΕΙ  Κιλκίς με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι ενώ η γενική κατεύθυνση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, όπως καταφαίνεται από τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, συντείνει στην ομαδοποίηση ομοειδών τμημάτων με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, ιδιαίτερα στα ΤΕΙ της χώρας, για το παράρτημα Κιλκίς επιφυλάχθηκε η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, απόρροια  της έγκαιρης κινητοποίησης και της αποτελεσματικής προβολής των πλεονεκτημάτων του (κτηριακή υποδομή κ.λ.π.)  στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας“, τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς, καταλήγοντας:

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ δημοσιοποιήθηκε και αρχίζει πλέον η διαβούλευση με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μέχρι την τελική απόφαση που θα ληφθεί στις αρχές της Άνοιξης. Οφείλουμε τώρα  ως τοπική κοινωνία, μακριά από κάθε διάθεση μικροπολιτικής αντιμετώπισης  ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου ζητήματος, να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και να διαφυλάξουμε την αναβαθμισμένη προοπτική του παραρτήματος ΤΕΙ του Κιλκίς μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση. Το χρωστάμε στον τόπο μας.”

Σχολιάστε