My Twitter Feed

5 Ιουνίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποίηση ενόψει εκλογών -

Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Διαδρομές τουριστικής ανάπτυξης -

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Δούλεψε πάλι η κοπτοραπτική” -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

“Βάϊραλ” οι δηλώσεις για ΕΝΦΙΑ! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

ΑΝΚΙ: “Δαγκωτό” στο Leader! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

ΝΔ: Ξεκινά νέα καμπάνια -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Από τα «επείγοντα» στη Βουλή -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παιονία: Έργο 4,3 εκ. για ύρδευση -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Γεωργαντάς: Επιτυχία για το ΤΕΙ Κιλκίς

tei-kilkis*Απάντηση στη δήλωση της Ειρ. Αγαθοπούλου.

Ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με αφορμή την ανακοίνωση της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς«Δήλωσα την περασμένη εβδομάδα ότι με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ πετύχαμε, σε εποχή μείωσης των τμημάτων λόγω συγχωνεύσεων και καταργήσεων  και να διατηρήσουμε το παράρτημα σχεδίασης και να προστεθεί ως αυτοτελής κατεύθυνση η κλωστοϋφαντουργία. Μαζί με την απορρόφηση του τμήματος εσωτερικής αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Σερρών, αναμφίβολα για κάθε σκεπτόμενο πολίτη που γνωρίζει γραφή και ανάγνωση η εν λόγω πρόταση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για το Κιλκίς συνιστά επιτυχία. Τελεία και παύλα.

Ζήτησα επίσης ενόψει της διαβούλευσης να επιδειχθεί η μέγιστη δυνατή συστράτευση των τοπικών δυνάμεων μέχρι την τελική απόφαση.

Αν  περισσέψει χρόνος στην κ. Αγαθοπούλου  ας κάνει τον κόπο να ξαναδιαβάσει την ανακοίνωσή μου  μήπως και αντιληφθεί ότι χρειάζεται όντως περισσό θράσος για να αναγνωρίσει κανείς σε αυτή (την ανακοίνωση) διάθεση απόκρυψης της αλήθειας  ή πολύ περισσότερο,  δική μου θριαμβολογία. Οι πολίτες του νομού που γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της 2 Φεβρουαρίου 2013:

Η δημοσιοποίηση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ από το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη νέα δομή των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και παράλληλα ικανοποίησε  τα  δυο βασικά αιτήματα του νομού σχετικά με το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς: α. Την παραμονή και «επιβίωση» του παραρτήματος σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος, η τύχη του οποίου μέχρι προ τινός εθεωρείτο επισφαλής και β. την αναβάθμισή του  με δυο σημαντικά πρόνοιες του σχεδίου. Αφ’ ενός τη λειτουργία αυτοτελούς κατεύθυνσης κλωστοϋφαντουργίας και αφ’ ετέρου την απορρόφηση του τμήματος «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων»  του ΤΕΙ Σερρών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι ενώ η γενική κατεύθυνση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, όπως καταφαίνεται από τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, συντείνει στην ομαδοποίηση ομοειδών τμημάτων με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, ιδιαίτερα στα ΤΕΙ της χώρας, για το παράρτημα Κιλκίς επιφυλάχθηκε η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, απόρροια  της έγκαιρης κινητοποίησης και της αποτελεσματικής προβολής των πλεονεκτημάτων του (κτηριακή υποδομή κ.λ.π.)  στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ δημοσιοποιήθηκε και αρχίζει πλέον η διαβούλευση με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μέχρι την τελική απόφαση που θα ληφθεί στις αρχές της Άνοιξης. Οφείλουμε τώρα  ως τοπική κοινωνία, μακριά από κάθε διάθεση μικροπολιτικής αντιμετώπισης  ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου ζητήματος, να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και να διαφυλάξουμε την αναβαθμισμένη προοπτική του παραρτήματος ΤΕΙ του Κιλκίς μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση. Το χρωστάμε στον τόπο μας.

Τέλος, για να έχουν οι πολίτες του Κιλκίς τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα κείμενα και  να  συμπεράνουν οι ίδιοι  ποιος διαθέτει «περισσό θράσος» υπενθυμίζω την δήλωσή μου της περασμένης εβδομάδας, επί της οποίας «απαντά» η κ. Αγαθοπούλου. 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Γεωργαντάς: Επιτυχία για το ΤΕΙ Κιλκίς”
 1. Ο/Η ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ λέει:

  Και για πείτε μας κι εμάς που είναι η επιτυχία;
  Το ότι αλλάζει το όνομα του ΤΕΙ Κιλκίς και γίνεται “ετοίμου ενδύματος και κλωστοϋφαντουργίας”, πράγμα που σημαίνει μηδέν απορροφητικότητα και επαγγελματική αποκατάσταση για εμάς τους φοιτητές του;
  Ή είναι επιτυχία για τους φοιτητές που ΘΑ έρθουν από τις Σέρρες, εάν θα έρθουν, και θα βγάλουν όλη την έχθρα τους απέναντί μας γιατί δε πρόκειται ποτέ να πάρουν πτυχίο με τον τίτλο που διάλεξαν πριν κάποια χρόνια;
  Ευχαριστούμε κ. Γεωργαντά που δεν αφήσατε να κλείσει το ΤΕΙ μας αλλά δε κάνετε και τίποτε για να παραδοθεί το καινούριο κτήριο, με συνέπεια να μην κλείσει τώρα αλλά να κλείσει σε κάνα δυο χρόνια.
  Ευχαριστούμε, είστε πολύ μεγαλόψυχος!!!!

 2. Ο/Η αχα!! λέει:

  πονηρός ο σαρακατσάνος και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα και με το υπουργείο και με τους Κιλκισιώτες

Σχολιάστε