My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δεν θα κόβουμε το ρεύμα

genop-deiΤην αντίθεσή της με τις αυξήσεις που προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε ανοιχτή επιστολή της προς τα μέλη της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «θα συνεχίσει να παρανομεί». «Δεν θα κόβουμε το ρεύμα και θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε», τονίζουν οι εργαζόμενοι. Την αντίθεσή τους για τις αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ εκφράζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Βασίλη Κεγκέρογλου, εισηγητή του ΚΤΕ ΥΠΕΚΑ, τονίζει πως το αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ είναι «εκτός πραγματικότητας».

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην επιστολή της προς τα μέλη της κυβέρνησης αναφέρει: «Επειδή δεν ανεχόμαστε να πληρώνουν τα κορόιδα οι καταναλωτές, για να φουσκώνουν ακόμα πιο πολύ τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους, όσοι ανενόχλητοι και με τις ευλογίες της Πολιτείας απομυζούν τη ΔΕΗ, κλέβοντας την κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια € (γι αυτό κάθε τρεις και λίγο έχουμε αυξήσεις… Αυτή που συζητιέται τώρα είναι η 12η μέσα σε 3 χρόνια!!!)»

«Επειδή δεν αντέχουμε να κόβουμε το ρεύμα σε φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας και σε μικρό – επαγγελματίες ,που αγωνίζονται να επιβιώσουν, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και λογαριασμούς των 50 € , την ώρα που κάποιοι ανενόχλητοι χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια €, χωρίς κανείς να τολμά να τους κόψει το ρεύμα… Kαι πάνω από όλα επειδή το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει και μπορεί να το απολαμβάνει και ο πιο φτωχός συνάνθρωπός μας!»

«Διαφωνούμε με κάθε αύξηση του ρεύματος και προτείνουμε τη δωρεάν χορήγησή του σε όσους καταναλωτές καταναλώνουν 400 – 1000 kwh  το τετράμηνο (1.986.000 καταναλωτές)»

Επιπλέον η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δηλώνει πως «επειδή δεν αντέχουμε να βλέπουμε οικογενειάρχες, ηλικιωμένους και αρρώστους να μας παρακαλάνε να μην τους κόψουμε το ρεύμα, σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να παρανομούμε και δεν θα κόβουμε το ρεύμα και θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε. Στην κοινωνία που ματώνει εμείς δεν θα δώσουμε τη χαριστική βολή».

«Η θέση μας για καμία αύξηση στα τιμολόγια δεν είναι μια θέση ανευθυνότητας απέναντι στην Επιχείρηση. Είναι θέση και στάση ευθύνης απέναντι και στην Επιχείρηση και στην κοινωνία που με το υστέρημά της έχτισε τη ΔΕΗ», επισημαίνει στην επιστολή και προσθέτει:

«Ως συνδικαλιστές δεν ανεχόμαστε να βρίσκονται σε εξέλιξη τεράστια σκάνδαλα σε βάρος της ΔΕΗ από τα οποία η Επιχείρηση χάνει (της κλέβουν) εκατοντάδες εκ. € και εξαιτίας αυτού του λόγου να “στέλνουν το λογαριασμό” στους καταναλωτές.Πρώτα να κλείσει κάθε πληγή και πηγή αφαίμαξης της ΔΕΗ και μετά να δούμε εάν και εφόσον χρειάζεται η οποιαδήποτε αύξηση, που σίγουρο είναι πλέον ότι δεν θα χρειάζεται».

«Η θέση μας να δίνεται το ρεύμα δωρεάν σε όσους καταναλώνουν από 400 – 1000 kwh το τετράμηνο (1.986.000 καταναλωτές) αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των δεύτερων κατοικιών (εξοχικά) που εκ των πραγμάτων δεν υπερβαίνουν τις 400 kwh κατανάλωση (1.170.094 ρολόγια) και δίνει ουσιαστική ανάσα στους πιο αδύνατους , στους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας που έτσι κι αλλιώς η κατανάλωση τους βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα χωρίς να αγωνιούν εάν θα ενταχθούν στο ΚΟΤ, που δεν τους πιάνει όλους και δεν δίνει ουσιαστική ‘ανάσα’».

Παράλληλα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προτείνει «για όσους η κατανάλωσή τους ξεπερνά τις 1000 kwh να ισχύει το ΚΟΤ» και υπογραμμίζει πως «για όσους τυχόν φοβηθούν μην τυχόν και από αυτό καταρρεύσει η ΔΕΗ, τους ενημερώνουμε ότι το έσοδο της ΔΕΗ από αυτή την κατηγορία καταναλωτών δεν ξεπερνά τα 330 εκ. ετησίως, όταν τα συνολικά έσοδα από τους οικιακούς καταναλωτές αγγίζουν τα 2 δις € και τα έσοδα από το σύνολο των καταναλωτών ξεπερνά τα 5,7 δις €».

«Δηλαδή είναι πολύ μικρότερο από όσα κάθε χρόνο τις κλέβουν οι διάφοροι νταβατζήδες της. Καλά θα κάνουν λοιπόν όσοι ανησυχούν ότι από αυτή μας τη θέση θα καταρρεύσει η ΔΕΗ πρώτα από όλα να νοιαστούν για το πώς θα την γλιτώσουν από τα σκάνδαλα που είναι οι κύριες πηγές αφαίμαξης της και πως θα εισπράξει τα εκατοντάδες € που τις χρωστάνε λίγοι και «εκλεκτοί», που από πάνω δεν πλήρωσαν και το χαράτσι! Ας πληρώσει πρώτα το Eλληνικό Δημόσιο που είναι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής και όσοι χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια € , και μετά θα «μπορούν» να δίνουν εντολές διακοπής», καταλήγει η επιστολή.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην επιστολή της επισυνάπτει και μια παλαιότερη ανακοίνωσή της (20/12/2011) ώστε «όσοι θέλουν να μάθουν τι έγινε πέρυσι με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων και την απάτη με το ΚΟΤ ότι δήθεν οι δικαιούχοι θα ήταν 1.100.000 καταναλωτές». Διαβάστε εδώ

Την αντίθεσή τους με το αίτημα της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Η γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις «νέες εξοντωτικές αυξήσεις» που δρομολογεί η ΔΕΗ. Όπως αναφέρει, οι νέες αυξήσεις είναι ενταγμένες στην πολιτική που στοχεύει να κάνει πιο κερδοφόρα και ελκυστική την ΔΕΗ στους επιχειρηματικούς ομίλους «στο πλαίσιο και των σχεδίων για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της».

Τονίζει δε ότι οι αυξήσεις «οδηγούν κυριολεκτικά στην εξόντωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα», ενώ «περισσότερες ακόμη οικογένειες θα χάσουν τις όποιες δυνατότητες για να έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση στα σπίτια τους, ενώ θα αυξηθούν εκείνοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και θα αποκλείονται έτσι από την ηλεκτροδότηση». Η Αλέκα Παπαρήγα ρωτά τον Αντώνης Σαμαρά πως τοποθετείται η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ‘ούτε ιερό ούτε όσιο’» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το μετατρέψει σε είδος πολυτελείας. Οι αιτιάσεις, από πλευράς διοίκησης της ΔΕΗ για καινούριες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων και η σπουδή του υπουργού Οικονομικών να αξιώσει την είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο»επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κατά των αυξήσεων τάσσεται και το ΠΑΣΟΚ. Με κοινή τους δήλωση ο Γιάννης Μανιάτης, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εισηγητής του ΚΤΕ ΥΠΕΚΑ, τονίζουν πως το αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια είναι «εκτός πραγματικότητας».

«Αιτήματα για αυξήσεις μέσα στο 2013 του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 48% βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Ταυτόχρονα, απαιτείται να υπάρξει αμφίπλευρη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), που εφαρμόζεται από το 2011 και σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται μειώσεις έως και 30% στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά (άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολυμελείς οικογένειες, χαμηλά εισοδήματα). Η διεύρυνση αυτή πρέπει να αφορά τόσο στα ίδια τα εισοδηματικά κριτήρια, όσο και στο ύψος των καταναλώσεων», τονίζουν στην κοινή τους δήλωση.

Στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη δημοσιότητα:

Διακοπές ρεύματοςΜήνας                  2011       2012

  • Μάης               26827    32996
  • Ιούνης             16259    37033
  • Ιούλης             21739    40479
  • Αύγουστος      20140    25718
  • Σεπτέμβρης     21253    35310
  • Οκτώβρης       19946    38717

Χρέη νοικοκυριών στη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς

  • Νοέμβρης 2011 – 388 εκ.€
  • Σεπτέμβρης 2012 – 696 εκ.€
tvxs.gr
Σχολιάστε