My Twitter Feed

4 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια σχολεία θα έχουν γεύματα -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά στη λίμνη Δοϊράνη -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Βόλος – Αθήνα με τα πόδια, κατά μνημονίου!

Η απόσταση Βόλου-Αθήνας είναι 317 χιλιόμετρα και μια μέση χρονική διάρκεια της διαδρομής  με Ι.Χ. αυτοκίνητο υπολογίζεται σε περίπου  τρεις ώρες.

Το δρομολόγιο αυτό αποτολμούν να διανύσουν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια (!) φορείς και μεμονωμένοι πολίτες του Βόλου, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να διατρανώσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο και οπωσδήποτε κουραστικό τρόπο. Να ταξιδέψουν πεζοί από την πόλη τους τον Βόλο μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας και πιο συγκεκριμένα ως τη Βουλή!

Το ταξίδι θα διαρκέσει … μέρες, 11 για την ακρίβεια, και σε αυτό θα λάβουν μέρος περί τα 100 άτομα όλων των ηλικιών και των κοινωνικών κατηγοριών. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε χώρους όπου έχουν εξασφαλιστεί από τους δημάρχους των πόλεων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, ενώ για τη σίτιση των δρομέων προσφέρθηκε χορηγία από βολιώτικη εταιρεία catering.

Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, όπως έχουν ονομάσει την πρωτοβουλία τους οι διοργανωτές, έχει στόχο να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και να διεκδικήσει την αλλαγή αυτής της πολιτικής.

Στο κάλεσμά τους είχαν απευθυνθεί σε άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και άλλες  κοινωνικές ομάδες, με σκοπό μια  μεγάλη κινηματική πορεία προς τη Βουλή  των Ελλήνων από το Βόλο προς την  Αθήνα με τα πόδια μέσω της Εθνικής  οδού.

Καλώς εχόντων των  πραγμάτων, η “Οδύσσεια” των Βολιωτών πεζοπόρων κατά του μνημονίου  και της εξοντωτικής πολιτικής  που επιβάλλει θα ολοκληρωθεί  την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.

«Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής  κρίσης, δεν επιτρέπεται οι πολίτες  να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική. Να ανατραπούν οι πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑΣ και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι πολιτικές των μνημονίων που φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις 100 χρόνων. Ο ραγιαδισμός δεν ανήκει στην ψυχή του Έλληνα, κανένα μέτρο πίεσης δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό, όσα μέτρα και αν παρθούν, όσα χαράτσια και αν μπουν δεν πρόκειται να ραγίσουν την ηθική υπόσταση των συμπολιτών μας. Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Από ProtoThema.gr

Σχολιάστε