My Twitter Feed

27 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Βόλος – Αθήνα με τα πόδια, κατά μνημονίου!

Η απόσταση Βόλου-Αθήνας είναι 317 χιλιόμετρα και μια μέση χρονική διάρκεια της διαδρομής  με Ι.Χ. αυτοκίνητο υπολογίζεται σε περίπου  τρεις ώρες.

Το δρομολόγιο αυτό αποτολμούν να διανύσουν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια (!) φορείς και μεμονωμένοι πολίτες του Βόλου, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να διατρανώσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο και οπωσδήποτε κουραστικό τρόπο. Να ταξιδέψουν πεζοί από την πόλη τους τον Βόλο μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας και πιο συγκεκριμένα ως τη Βουλή!

Το ταξίδι θα διαρκέσει … μέρες, 11 για την ακρίβεια, και σε αυτό θα λάβουν μέρος περί τα 100 άτομα όλων των ηλικιών και των κοινωνικών κατηγοριών. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε χώρους όπου έχουν εξασφαλιστεί από τους δημάρχους των πόλεων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, ενώ για τη σίτιση των δρομέων προσφέρθηκε χορηγία από βολιώτικη εταιρεία catering.

Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, όπως έχουν ονομάσει την πρωτοβουλία τους οι διοργανωτές, έχει στόχο να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και να διεκδικήσει την αλλαγή αυτής της πολιτικής.

Στο κάλεσμά τους είχαν απευθυνθεί σε άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και άλλες  κοινωνικές ομάδες, με σκοπό μια  μεγάλη κινηματική πορεία προς τη Βουλή  των Ελλήνων από το Βόλο προς την  Αθήνα με τα πόδια μέσω της Εθνικής  οδού.

Καλώς εχόντων των  πραγμάτων, η “Οδύσσεια” των Βολιωτών πεζοπόρων κατά του μνημονίου  και της εξοντωτικής πολιτικής  που επιβάλλει θα ολοκληρωθεί  την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.

«Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής  κρίσης, δεν επιτρέπεται οι πολίτες  να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική. Να ανατραπούν οι πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑΣ και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι πολιτικές των μνημονίων που φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις 100 χρόνων. Ο ραγιαδισμός δεν ανήκει στην ψυχή του Έλληνα, κανένα μέτρο πίεσης δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό, όσα μέτρα και αν παρθούν, όσα χαράτσια και αν μπουν δεν πρόκειται να ραγίσουν την ηθική υπόσταση των συμπολιτών μας. Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Από ProtoThema.gr

Σχολιάστε