My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Βρήκαν πέρασμα απ` το Κιλκίς”

Λέει για τους πρόσφυγες η Τ. Χριστοδουλοπούλου στιν Ιλ Μανιφέστο.

xristodoulopoulou«Oι πρόσφυγες έχουν βρει μόνοι τους το πέρασμα από τον νομό του Κιλκίς και η Ελλάδα δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει τα εκτεταμένα σύνορα που έχει στα Βαλκάνια», υπογραμμίζει η απελθούσα υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα της αριστεράς, Ιλ Μανιφέστο.

Η αρμόδια για το μεταναστευτικό πρώην υπουργός, τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει τα σύνορά της για να μπαίνουν οι πρόσφυγες, αλλά δεν μπορεί να αρνείται την διάσωση όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ αντικρούει την κατηγορία ότι ευνοούνται όσοι φθάνουν στην χώρα μας να την εγκαταλείψουν με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη:

Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρεται στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθεια υποδοχής των προσφύγων, στο νόμο για την ιθαγένεια και στις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ρεύμα.

«Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δυσχεραίνει την θέση μας για να υποδεχθούμε, να φιλοξενήσουμε και να παρέχουμε τα δικαιώματα στους πρόσφυγες, όπως θα θέλαμε. Τόσο ο αριθμός τους, όσο και οι υποδομές μας δεν αντιστοιχούν σε μια ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία», τονίζει η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία προσθέτει: «Ελπίζουμε ότι με την έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την τεχνική βοήθεια που θα μας παράσχουν, θα μπορέσουμε σύντομα να ανταποκριθούμε», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη.

 

 

Σχολιάστε