My Twitter Feed

6 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Και κρατική αρωγή για τις ζημιές” -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι λένε για τις καταστροφές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Βουλή: Αναβολή για ΤΣΦ Παιονίας

Με αφορμή το αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Γεωργαντά για το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης (Τ.Σ.Φ.) Παιονίας, ο βουλευτής Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Για πολλοστή φορά αναβλήθηκε με αίτημα του Υπουργού κ. Τόσκα η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης μου, η οποία κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο 2017,για το κτιριακό ζήτημα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης (Τ.Σ.Φ.) Παιονίας.

Έξι μήνες τώρα ο Υπουργός αποφεύγει να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις επί της δέσμευσης του Υπουργείου για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο παλαιό κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού  Ειδομένης, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι Υπηρεσίες του ενοποιημένου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 έγινε συγχώνευση των δύο Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Δήμου Παιονίας πλην όμως για να είναι αυτό λειτουργικό υπήρξε η δέσμευση για την ανακαίνιση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού  Σταθμού  έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι αξιοπρεπείς τόσο για τους υπηρετούντες αστυνομικούς όσο και για τους κρατούμενους. Δυστυχώς ενώ εδώ και ένα χρόνο περίπου υπήρξαν δεσμεύσεις για την χρηματοδότηση αυτού του έργου, τίποτα δεν έχει προχωρήσει και οι συνθήκες που επικρατούν είναι άθλιες.

Ας γνωρίζει ο Υπουργός ότι δεν θα παραιτηθώ του αιτήματός μου, μέχρι το Υπουργείο να πράξει τα οφειλόμενα σε μία Υπηρεσία που προσφέρει καθημερινά τόσα πολλά στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.”

Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Το Π.Δ. 7/2017 για την Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας προέβλεψε τη συγχώνευση δύο συνοριακών τμημάτων φύλαξης (ΤΣΦ) του Δήμου Παιονίας Κιλκίς. Συγκεκριμένα το ΤΣΦ Αξιούπολης και το ΤΣΦ Πολυκάστρου συγχωνεύτηκαν στο τμήμα ΤΣΦ Παιονίας για το οποίο δεν αναφέρονταν συγκεκριμένη έδρα. Από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όμως είχε προταθεί και ανακοινωθεί η νέα υπηρεσία να στεγαστεί στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Ειδομένης που βρίσκεται στoν σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης, με την προϋπόθεση να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να ανακαινισθεί. Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε προβλέφθηκε μια δαπάνη 250.000 ευρώ περίπου.

Αν και παρήλθαν μήνες από την ψήφιση και εφαρμογή του ΠΔ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ανακαίνιση του αναφερόμενου κτιρίου με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα στη λειτουργία της νέας υπηρεσίας. Ειδικότερα χρησιμοποιούνται οι παλιές εγκαταστάσεις των τμημάτων οι οποίες είναι ακατάλληλες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κρατούμενους και ταυτόχρονα υπάρχουν ζητήματα διοικητικής δυσλειτουργίας καθώς η υπηρεσία είναι μοιρασμένη σε δύο  κτίρια τα οποία απέχουν μεταξύ τους 4 χιλιόμετρα. Σημαντικά προβλήματα έχει επιφέρει και το γεγονός ότι περικόπηκαν 110 οργανικές θέσεις από τις συνολικά 220 που αριθμούσαν τα δύο συνοριακά τμήματα.  Είναι αναγκαίο άμεσα να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της νέας υπηρεσίας καθώς ο ρόλος τον οποίο επιτελεί είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης η οποία στο συγκεκριμένο σημείο είναι συνεχής.

Με βάση τα ανωτέρω Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 Υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση της νέας υπηρεσίας στο κτίριο του πρώην Α.Τ. Ειδομένης;

 Σε περίπτωση που η προηγούμενη λύση δεν έχει δρομολογηθεί έχετε εξετάσει τη δυνατότητα να ανασταλεί η λειτουργία της νέας υπηρεσίας με επαναφορά στην πρότερη κατάσταση έως ότου λυθούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει;»

Σχολιάστε