My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Βολές Γεωργαντα σε Μανιατη

Με δήλωσή του, ο πολιτευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, επιτίθεται εναντίον του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, σημειώνοντας τα εξής:

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύουν ασέβεια και προκλητική συμπεριφορά έναντι των πολιτών. Οι Κιλκισιώτες βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες την αλαζονική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στο θέμα της «αξιοποίησης» του ορυκτού πλούτου του νομού.

Ερήμην των πολιτών του νομού, στο Κιλκίς και στη Παιονία, ο υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την έρευνα και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χαλκού και χρυσού. Αμέλησε να πράξει το αυτονόητο. Να ενημερώσει τους πολίτες των δυο δήμων του νομού μας σε βάθος και με πάσα επιστημονική αξιοπιστία για τα οικονομικά και κυρίως περιβαλλοντικά δεδομένα ενός δύσκολου και σε κάθε περίπτωση αμφιλεγόμενου εγχειρήματος.

Η πρώτιστη υποχρέωση της Πολιτείας για διαφάνεια στις πράξεις της καταπατήθηκε βάναυσα από τον υφυπουργό, όχι χωρίς σκοπιμότητα όπως αποδείχτηκε.

Στις πρώτες αντιδράσεις και επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο ο απερίγραπτος υφυπουργός δεσμεύτηκε ενώπιον βουλευτών και δημάρχων και άλλων εκπροσώπων του νομού μας πως η έρευνα και αξιοποίηση θα προχωρήσει μόνο με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. 

Αλλά όταν η τοπική κοινωνία με πρωταγωνιστές τους δυο δήμους και την περιφερειακή ενότητα καθώς και τις τοπικές κοινότητες και τους περιβαλλοντικούς φορείς του νομού μας εκφράστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αρνούνται να συναινέσουν στο εγχείρημα που θα οδηγήσει σε περιβαλλοντικό όλεθρο το ν. Κιλκίς, τότε ο κ. Μανιάτης, κατά την προσφιλή συνήθεια των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, πέταξε 


Σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, παρά τις εύλογες ενστάσεις μου,  και να περιμένω την επίσημη άποψη της Πολιτείας και την ενημέρωση τω ειδικών που θα έστελνε ο κ. Μανιάτης για να «φωτίσουν»  τους πολίτες. Ύστερα και από την εξέλιξη αυτή νομίζω ότι ο κ. Υφυπουργός αποκάλυψε τα αληθινά του κίνητρα. Να παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας αντί πινακίου φακής  και παρά την αντίδραση των πολιτών στις λίγες εταιρείες που «αξιοποιούν» αυτόν τον πλούτο.
στα σκουπίδια της επίφαση δημοκρατικότητας  και εξήγγειλε πως το θέμα θα εξεταστεί από τη Βουλή αφού η θέση της τοπικής κοινωνίας είναι καθοριστική αλλά όχι δεσμευτική(!), όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωσή του.

 Η αυταρχική νοοτροπία του κ. Μανιάτη και των άλλων υπουργών του ΠΑΣΟΚ  μαζί με την παράδοση των συμφερόντων της χώρας σε ανομολόγητα συμφέροντα δεν καταπνίγονται ούτε από τις κραυγές αντίδρασης των Κιλκισιωτών, ούτε από την κραυγή απόγνωσης ενός ολόκληρου λαού που απαιτεί πλέον να φύγουν πριν βυθίσουν την χώρα.

Όμως δεν πρόκειται να τους περάσει. Κατέστρεψαν την οικονομία, εξύψωσαν την ανεργία, έφεραν τη δυστυχία στην πατρίδα μας. Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τον πλούτο μας και να καταστρέψουν την Φύση που απόμεινε να ομορφαίνει τη ζωή μας στο ν. Κιλκίς.  Το περιβάλλον και η υπερηφάνεια μας δεν εκχωρούνται, ούτε υποθηκεύονται, ούτε «αξιοποιούνται». Ο αποχωρών εντός ενός – δύο μηνών κ. Μανιάτης καλά θα κάνει όπως ξέχασε τις δεσμεύσεις του έναντι των Κιλκισιωτών, να ξεχάσει και την «αξιοποίηση» του ορυκτού μας πλούτου. 
Εμείς οι Κιλκισιώτες ξέρουμε καλύτερα από τον ίδιο και όσους εποφθαλμιούν τον πλούτο μας, το δικό μας και το συμφέρον των παιδιών μας.”

Σχολιάστε