My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βιωματικό σεμινάριο από “Νηρέα”

*Και οργάνωση νέας ομάδας εφήβων.

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” οργανώνει για 9η χρονιά βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης για ενήλικους υποστηρικτές με τίτλο «Κάθε συμμετοχή έχει αξία…Γίνε εθελοντής στην πρόληψη».

Στη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρονται τα εξής:

Η δεκάχρονη πορεία μας έδειξε ότι η εθελοντική εργασία -πέρα από το κοινωνικό όφελος- συμβάλλει στην εξέλιξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του ατόμου, ενισχύει την αυτοεκτίμηση του και προσφέρει ικανοποίηση κι αναγνώριση. Καθένας από μας είναι σημαντικός και μπορεί να συμβάλλει με το δικό του «ιδιαίτερο» τρόπο στην πρόληψη των εξαρτήσεων, λέγοντας «ναι στη ζωή» και αναλαμβάνοντας δράση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κρίνοντας απαραίτητη την εμπλοκή καινούριων ανθρώπων στο Κέντρο Πρόληψης καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν. 


Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν νέες γνωριμίες, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν-ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, ιδιότητας, εθνικότητας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε προσωπικές/κοινωνικές δεξιότητες και σε θέματα εθελοντισμού και πρόληψης των εξαρτήσεων, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ (ομάδα εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης). 


Το σεμινάριο ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 18.00 στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες), φαξ 23410 75312 και e-mail nireaskp@otenet.gr έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.”

Και νέα ομάδα εφήβων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» οργανώνει την υλοποίηση νέας ομάδας εφήβων, ηλικίας 12-17 χρονών, στο διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2012. Στην ομάδα εφήβων τα θέματα που συζητιούνται αφορούν την επικοινωνία και τις σχέσεις με τους άλλους (φίλους, γονείς, σχολείο) αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τους εφήβους και τα οποία οι ίδιοι μπορούν να επιλέξουν να συζητήσουν και να μοιραστούν μέσα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και οικειότητας.

Αναγνωρίζοντας την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου τους οι μέρες και οι ώρες των συναντήσεων της ομάδας δεν είναι προκαθορισμένες, αλλά συμφωνούνται και διαμορφώνονται από κοινού, με όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή τους στην ομάδα. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η ομάδα θα υλοποιηθεί στο Κιλκίς, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10. Όσοι έφηβοι ενδιαφέρονται μπορούν να παίρνουν πληροφορίες ή να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2341075311 ή στο e-mail nireaskp@otenet.gr (δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο επικοινωνίας) μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012. Υπεύθυνη της ομάδας είναι η κα. Ευφροσύνη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος.

Σχολιάστε