My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Βιολογικός Γουμένισσας με 2,5 εκ.

Η σύμβαση κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της Γουμένισσας υπογράφηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο, από τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη, το πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Χρήστο Καραθόδωρο και τον αντιπρόεδρο της αναδόχου εταιρείας «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες ΑΕ» Γεώργιο Παπαζήση.

Με το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, θα προστεθεί ένας ακόμη βιολογικός καθαρισμός με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών, στους δύο που ήδη λειτουργούν στον δήμο Παιονίας.

Οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτού του τύπου ενδείκνυται για χωριά και μικρές πόλεις όπως η Γουμένισσα, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και έχουν πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν χημικά, όπως ο βιολογικός του Πολυκάστρου.

Με την σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση του δήμου κλείνει ένας κύκλος ενεργειών διαφορετικών διοικήσεων και ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου έργου που έγινε μέχρι τώρα στη Γουμένισσα, το οποίο θα ενισχύσει το brand name των τοπικών προϊόντων που παράγονται στο Πάϊκο και θα βελτιώσει την οικολογία στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2003 κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός του Ευρωπού, επί δημαρχίας Γιώργου Γίτσου που ήταν και ο έβδομος αυτού του τύπου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα.

Το 2013 κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός της Τούμπας επί δημαρχίας Αθανασίου Λαπόρδα, ένα έργο που ξεκίνησε να ωριμάζει το 2007 επί δημαρχίας Ευθύμη Κουρτζανίδη.

Το 2010 επί δημαρχίας Στυλιανού Παπαναγιώτου στην Γουμένισσα ξεκίνησε η συζήτηση για την ανάγκη κατασκευής παρόμοιου βιολογικού στην πόλη της Γουμένισσας .

Το 2011 εντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο: « Συλληπτήριος αγωγός ακαθάρτων, επέκταση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας» όπου δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε η Οριστική μελέτη του έργου.

Το 2016 επί δημαρχίας Χρήστου Γκουντενούδη υποβλήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας η κατασκευή του έργου στο ΕΣΠΑ στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας. Κεντρικής Μακεδονίας. Εφόσον ολοκληρώθηκαν όλες οι εγκρίσεις του έργου και η αγορά των αγροτεμαχίων για την έκταση της ΕΕΛ δημοπρατήθηκε το έργο τον Απρίλιο του 2019.

Σχολιάστε