My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βγαίνουν στο δρόμο οι αγρότες

Με συντονισμένες δράσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, στις τράπεζες και στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι αγρότες για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

agrotes1-620x412Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει αύριο Σάββατο με συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Παράλληλα, το Νοέμβριο σε όλη τη χώρα θα οργανωθεί πανελλαδική ημέρα δράσης εναντίον των κατασχέσεων σπιτιών και χωραφιών για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και για τα κόκκινα δάνεια, καθώς και διαδηλώσεις στις εφορίες για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

Εξ` άλλου, το Δεκέμβριο θα υπάρξει πανελλαδική κινητοποίηση με αποκλεισμό και καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ με αίτημα την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του, ενώ δεν αποκλείεται περί τα μέσα Ιανουαρίου να βγούν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Οι αγρότες αντιδρούν κυρίως στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες και διατηρεί αποσυνδεδεμένη την ενίσχυση από την παραγωγή.

Επίσης τονίζουν ότι η φορολόγησή τους από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα και οδηγούν χιλιάδες στη φτώχεια και τον αφανισμό.

 

Σχολιάστε