My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Βγάλτε δελτία σε προσφυγόπουλα”

*Επιστολή από Βαλτοτόπι σε Αυγενάκη.

Με επιστολή του προς τον Λ. Αυγενάκη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣ Αστέρα Βαλτοτοπίου, Σοφοκλής Παντικίδης, ζητά να πάψουν να είναι “χρονοβόρες, δαπανηρές ή ακόμα και απαγορευτικές” οι διαδικασίες έκδοσης δελτίου ποδοσφαιριστή σε προσφυγόπουλα με εμφανές ποδοσφαιρικό ταλέντο, που φιλοξενούνται σε δομές (σ.σ. όπως αυτή στη Ν. Καβάλα).

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανοιχτή επιστολή του κ. Παντικίδη έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ σας υποβάλλω ένα αίτημα το οποίο απασχολεί πολλά αθλητικά σωματεία στην χώρα μας.

Η χώρα διανύει μια περίοδο εδώ και χρόνια, έντονου δημογραφικού προβλήματος τα αποτελέσματα του οποίου τα βλέπουμε σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, δεδομένου ότι και στο εγγύς μέλλον από ότι λένε μελέτες να μην υπάρχει τυχόν βελτίωση ή και εξάλειψη του προβλήματος αυτού, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία ανδρών αλλά και γυναικών να πάψουν πλέον να υπάρχουν.

Σε ακριτικές περιοχές το πρόβλημα αυτό είναι οξύτατο λόγω και των σωρευτικών προβλημάτων της ανεργίας.

Υπάρχει όμως πιστευτώ μια αχτίδα αισιοδοξίας από τις πολλές δομές προσφύγων που υπάρχουν στην κεντρική Μακεδονία και στους επί μέρους Νόμους αυτής.

Πολλά νέα παιδιά έχουν πλέον εγκατασταθεί στις περιοχές αυτές με ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, τουλάχιστον ερασιτεχνικά.

Το γεγονός αυτό το έχουμε διαπιστώσει όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Μέχρι εδώ καλά κ. Υπουργέ, πλην όμως οι διαδικασίες έκδοσης δελτίου ποδοσφαιριστή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χρονοβόρες, δαπανηρές ή ακόμα και απαγορευτικές.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε ένα πρόβλημα που γεννάται και να κάνετε δεκτό το αίτημα μας έτσι ώστε με ένα ισχυρό δελτίο αιτούντα άσυλο μέσω ενός πιστοποιημένο σύστημα ταυτοποίησης και εξακρίβωσης αληθινών δικαιολογητικών να μπορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι πρωτοβάθμιες ενώσεις τους να εκδίδουν fast track τα ανωτέρω δελτία.

Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ακαδημιών μικρών παιδιών όπου υπάρχουν άλλα θα δώσει την ευκαιρία και σε νέα παιδιά να γνωρίζουν τον υγιή αθλητισμό την άμιλλα και να γνωρίσουν με την βοήθεια όλων μας στην κοινωνία για όσο χρόνο διαμένουν στην φιλόξενη χώρα μας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για την εξέταση του αιτήματος μας”.

Φωτό – πηγή: omiloskilkis.blogspot.com 

Σχολιάστε