My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βαρουφάκης: Η θέση μας, στο ευρώ

varoufakisΠοσοστό 61,31% και 3.558.450 σταυρούς συγκέντρωσε το «όχι», όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων του δημοψηφίσματος και με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Το «ναι» συγκέντρωσε ποσοστό 38,69% και 2.245.537 σταυρούς, ενώ η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%.

Ο υπουργός Οικονομικών πριν από την παραίτησή του τόνισε πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη, η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία, η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα. Ωστόσο η Ευρώπη μέσω του προέδρου του Εurogroup, εκφράστηκε αρνητικά για το αποτέλεσμα. Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα με τους εκπροσώπους της Κομισιόν και του Εurogroup.

Την εβδομάδα αυτή μετά την εφαρμογή του περιορισμού κεφαλαίων, το ποσοστό των εισαγωγών στο εγχώριο μίγμα καυσίμου (power mix) μειώθηκε στο 14%. Στην περίπτωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας οι εισαγωγές είναι αναγκαίες σε ένα ποσοστό όχι για λόγους ασφάλειας εφοδιασμού αλλά για λόγους μείωσης του κόστους. Αν αυτές πάψουν, τη διαφορά θα πρέπει να την καλύψουν πιο ακριβές εγχώριες μονάδες παραγωγής που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το Φυσικό Αέριο ή το πετρέλαιο (επίσης εισαγόμενα). Κάτι τέτοιο θα ήταν μια δυσμενής εξέλιξη για τις βιομηχανίες, τις εμπορικές καταναλώσεις και τους οικιακούς καταναλωτές σε μια ήδη πολύ επιβαρυμένη οικονομία.

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ σε Caa2 από Β3 προέβη η Moody’s, ενώ δεν αποκλείει να υπάρξει νέα υποβάθμιση του Οργανισμού.Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση του ΟΤΕ έρχεται μετά την επιδείνωση του πιστωτικού προφίλ της κυβέρνησης, που οδήγησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa3 από Caa2.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέχρι αύριο, θα οριστεί το πλαίσιο διαχείρισης του περιεχομένου των θυρίδων. Ο κ. Μάρδας σημείωσε πως το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι.

Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται η επόμενη ημέρα των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες έχουν επιτακτική ανάγκη από ρευστό προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες αναλήψεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες από τα ATMs.Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, σήμερα το πρωί, αμέσως μετά στην Αθήνα η κυβέρνηση θα εκδώσει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα καθορίζονται τα νέα χρονικά όρια της τραπεζικής αργίας, καθώς όλα συνηγορούν ότι οι τράπεζες είναι αδύνατον να ανοίξουν αύριο όπως προέβλεπε η ΠΝΠ της προηγούμενης Κυριακής.

zotos-eeΣχέδια έκτακτης ανάγκης για την προστασία της βρετανικής οικονομίας μετά το «όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα έχει καταρτίσει η κυβέρνηση Κάμερον. Η Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, αλλά η οικονομία της, κυρίως ο χρηματοπιστωτικός της τομέας, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των γειτόνων της Ευρωζώνης. Στο μεταξύ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη της περασμένης χρονιάς επιβραδύνθηκε το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Βρετανίας. Αν και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε, ο ρυθμός της επέκτασης στις επιχειρήσεις του τομέα των υπηρεσιών, που αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του ιδιωτικού τομέα στη Βρετανία, μειώθηκε από το υψηλό σχεδόν εννέα ετών που καταγραφόταν το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο.

Ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για το λιανεμπόριο στην Ευρωζώνη.Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 2,4%, έναντι ανόδου 2,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε υψηλό τεσσάρων ετών διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, με την ανάκαμψη να οδηγείται από τηνΙσπανία και την Ιρλανδία, παράλληλα με συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στη Γερμανία.

Τα capital controls και την αβεβαιότητα στην Ελλάδα στον διεθνή Τύπο οδηγούν πολλούς ξένους τουρίστες οι οποίοι δεν είχαν κλείσει ακόμη εισιτήρια και ξενοδοχεία για τις διακοπές τους στρέφονται σε άλλους νοτιοευρωπαϊκούς προορισμούς και όχι στην Ελλάδα, σημειώνουν ταξιδιωτικοί πράκτορες. Η Ισπανία και η Πορτογαλία κερδίζουν τουριστικά από την ελληνική κρίση.

zotos-kosmosΜηνιαία άνοδο της τάξης του 1,1% σημείωσαν τον Απρίλιο οι τιμές στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ., ενώ Άνοδο της τάξης του 0,8% σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο.

Mε τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών αυξήθηκε ο δείκτης μεταποίησης τον μήνα Ιούνιο.Πτώση της τάξης του 1% σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον μήνα Μάιο, ενώ οι παραγγελίες μη διαρκών αγαθών σημείωσαν αύξηση 0,2%.

Κατά 69 δισ. κυβικά πόδια αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008 υποχώρησε η ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 5,3%.

Έντονα πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος, στο οποίο επικράτησε το «όχι» με ποσοστό άνω του 60%.Συγκεκριμένα, υποχωρεί κατά 1,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,0955 δολάρια και κατά 2,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 133,50 γιεν.Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,6% στα 122,05 γιεν.

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ελλάδα, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,67% στις 6.586 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,37% στις 11.058 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,57% στις 4.808 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,53% στις 383,42 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες της εβδομάδας στο 3,4%. Σήμερα ο όγκος συναλλαγών ήταν κατά 35% χαμηλότερος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών, λόγω της αργίας στη Wall Street.

zotos-1

Σχολιάστε