My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βαπτιστής: 50 χρόνια Δόξα!

DOJA VAPTISTIS_5Ο Βαπτιστής είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Κιλκίς, όπου η αγάπη των ανθρώπων του για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο περισσεύει. Μια αγάπη για το ευ αγωνίζεσθε, για την συμμετοχή, για την ομαδικότητα που ώθησε μερικούς ανθρώπους το 1963 να δημιουργήσουν τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Δόξα» Βαπτιστή και αυτός να αντέξει στον χρόνο.

1963-2013: 50 χρόνια ιστορίας, μικρών και μεγάλων στιγμών, 50 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κιλκίς. Αυτά τα 50 χρόνια, γιόρτασαν οι άνθρωποι του Βαπτιστή, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, προσκαλώντας ομάδες και φίλους της ομάδας για να θυμηθούν την ιστορία, να τιμήσουν μνήμες, να αναπολήσουν το παρελθόν και να αντλήσουν δύναμη για το μέλλον.

DOJA VAPTISTIS_8Στην όμορφη γιορτή, αθλητισμός και πολιτισμός, έννοιες αλληλένδετες, ταίριαξαν κάνοντας ξεχωριστή την ημέρα για την «Δόξα».

Η γιορτή ξεκίνησε με το τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες του Ποντιακού Αγίου Χαραλάμπους, την Δόξα Π. Γυναικοκάστρου, τον Σύλλογο Βετεράνων του Κιλκισιακού, τους βετεράνους του Βαπτιστή καθώς και την κανονική ομάδα. Στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Ποντιακός Αγίου Χαραλάμπους κατέκτησε την πρώτη θέση ενώ αναμνηστικά κύπελλα απονεμήθηκαν σε όλες τις ομάδες.

Στο γήπεδο του χωριού στήθηκε μια μικρή έκθεση φωτογραφιών από την ιστορία της ομάδας ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα του Βαφειοχωρίου και της Θρακικής Εστίας. Ιδιαίτερη DOJA VAPTISTIS_9συγκίνηση υπήρχε κατά την διάρκεια της εκφώνησης της ιστορίας της ομάδας, αναφέροντας τους προέδρους και τους παράγοντες που υπηρέτησαν την Ομάδα, τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και τα κύπελλα που κατέκτησε στο διάβα της, δίνοντας έμφαση στα Κύπελλα Ήθους που κατέκτησε αρκετές χρονιές.

Η «ψυχή» της διοργάνωσης ήταν ο πρόεδρος του χωριού Ανέστης Ματθαίλης, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Ομάδα από το 1980, προσφέροντας το «είναι» του για την «Δόξα», και πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας βλέποντας παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο καθώς και όλο το χωριό να συμμετέχει στην όμορφη γιορτή.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν ο αντιπεριφερειάρχης ν. Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Βεργίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Β. Χατζηαποστόλου, ο παράγοντας του Άρη Θεσσαλονίκης Λ. Σκορδάς, οι αντιδήμαρχοι Κ. Παπαδάκης και Αν. Μανουσαρίδης, κ.α.

 

1: Από την έκθεση φωτογραφίας στο γήπεδο του Βαπτιστή

2: Οι ομάδες Ποντιακός Αγ. Χαραλάμπους και Δόξας Π. Γυναικοκάστρου

3: Φάση απ’ τον αγώνα Π. Γυναικοκάστρου-Αγ. Χαραλάμπους

4: Φίλοι της «Δόξας» παρακολουθούν τους αγώνες

5: Α.Ο. «Δόξα» Βαπτιστή

6: Απ’ τον αγώνα της Δόξας με τους παλαίμαχους του Κιλκισιακού

7: Οι βετεράνοι του Κιλκισιακού

8: Η «Δόξα» Βαπτιστή

9: Φάση απ’ τον μεταξύ τους αγώνα

10: Παλαίμαχοι της Δόξας

11: Οι βετεράνοι της «Δόξας» Βαπτιστή

12: Ο κ. Ματθαίλης απονέμει το κύπελλο στον Αρχηγό του Π. Γυναικοκάστρου

13: Ο Δήμαρχος Κιλκίς απονέμει το κύπελλο στον αρχηγό του Βαπτιστή

14: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς απονέμει το κύπελλο στον αρχηγό των παλαιμάχων του Κιλκισιακού

15: Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ απονέμει το κύπελλο στον αρχηγό του Ποντιακού Αγ. Χαραλάμπους

16: Όλοι μαζί στην όμορφη γιορτή

17: Ο πρόεδρος του Βαπτιστή Αν. Ματθαίλης (στη μέση) με τους κ. Χατζηαποστόλου και Σκόρδα

 

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Χ. Καναρόπουλος

Σχολιάστε