My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Εργολάβοι πάλι στα νοσοκομεία”

«Ο κ. Κοντοζαμάνης και η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγουν την ανεργία για τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κιλκίς;», αναρωτήθηκε η Ειρ. Αγαθοπούλου στη τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η ίδια.

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη παράταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Κιλκίς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021.

Τονίζοντας ότι «η επιλογή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας έναντι των εργολάβων σε όλα τα νοσοκομεία δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη, ήταν όμως μια πολιτική επιλογή με ιδεολογικό πρόσημο και – όπως φαίνεται – εντελώς αντίθετη με την πολιτική και τις στοχεύσεις της σημερινής κυβέρνησης», η κ. Αγαθοπούλου υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Aυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο τους 12 εργαζόμενους του νοσοκομείου Κιλκίς αλλά όλους αυτούς που με την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είδαν να αυξάνονται οι μισθοί τους και να αποκτούν εργασιακά δικαιώματα. Ήταν μια μάχη με καθαρό ιδεολογικό πρόσημο υπέρ των εργαζομένων. […] είναι μια μεταρρύθμιση που δεν μετανιώνουμε γι’ αυτήν».

Στη συνέχεια, ζήτησε από τον Υφυπουργό Υγείας να πάρει σαφή θέση, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής υπερασπιζόμενος το υποτιθέμενο αυτοδιοίκητο των νοσοκομείων. «Δεν μπορείς να είσαι και με τον εργολάβο και με τον εργαζόμενο όπως δηλώνουν οι μέχρι σήμερα κινήσεις σας – φέρατε τροπολογία για την παράταση των ατομικών συμβάσεων, αλλά από την άλλη δίνετε και τη δυνατότητα στις διοικήσεις να συνάψουν σύμβαση με συνεργεία», σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της.

Δευτερολογώντας η κ. Αγαθοπούλου ρώτησε τον υπουργό εάν προτιμάει «οι εργαζόμενοι αυτοί να δουλέψουν με αξιοπρεπείς μισθούς υπό αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ή στο κάτεργο κάποιου εργολάβου.»

Σύμφωνα με τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη ήταν για άλλη μια φορά αόριστη, «πετώντας το μπαλάκι» στη διοίκηση του νοσοκομείου. «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκη, επιλέγει να βάλει ξανά τους εργολάβους στα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους», σχολίασε.

Σχολιάστε