My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αφορισμός και της Κεραμέως;

…Αλλάχ Ακμπάρ!

Του Στέλιου Κούλογλου.


Oι πρόσφατες κινήσεις και δηλώσεις του ελληνικού Ορθόδοξου ιερατείου αποδεικνύουν ότι έχουμε ίσως την πιο οπισθοδρομική εκκλησία στην Ευρώπη. Καθολικοί, Ορθόδοξοι και Προτεστάντες, Εβραίοι, Βουδιστές και γενικώς όλες οι θρησκείες στον κόσμο, ακολούθησαν τις οδηγίες των κυβερνήσεων για την πανδημία, διακόπτοντας λειτουργικά και τελετές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνάθροιση πιστών.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι για τα μισά περίπου από τα χιλιάδες κρούσματα στη Νότιο Κορέα υπεύθυνη είναι μια πιστή και μία λειτουργία της χριστιανικής αίρεσης στην οποία συμμετείχε. Στην Ευρώπη στις 18 Φεβρουαρίου, μια ενθουσιώδης λειτουργία Ευαγγελιστών στη πόλη Μιλούζ, θεωρείται μια από τις βασικές αιτίες για την πανδημία, που προκάλεσε χιλιάδες ανθρώπινες τραγωδίες στη Γαλλία. Η ιχνηλάτηση δείχνει ότι οι πιστοί που παρευρέθηκαν στη λειτουργία και επιμολύνθηκαν (2.500 διαπιστωμένα κρούσματα) μετάφεραν τον ιό σε μια χώρα της Αφρικής( Μπουρκίνα Φάσο), στη Λατινική Αμερική, στη Κορσική, στην Ελβετία, σε ένα γαλλικό πυρηνικό σταθμό και στο εργοστάσιο μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα και πέρα από διάφορα παρατράγουδα τύπου Κέρκυρας, Καλλιθέας κλπ η Ορθόδοξη εκκλησία υιοθέτησε με καθυστέρηση τους περιοριστικούς κανόνες μιας διστακτικής κυβέρνησης, που βλέπει τους πιστούς όχι ως πολίτες που χρειάζονται προστασία αλλά ως ψηφοφόρους. Αλλά ήδη πριν από τη σταδιακή άρση της καραντίνας, η ηγεσία της Ορθόδοξης εκκλησίας είχε ζητήσει όχι μόνο το άνοιγμα των εκκλησιών αλλά και υποστηρίξει λίγο πολύ ότι ο Δαρβίνος είναι ..άθεος: από το ότι ο ιός δεν κολλάει όσους πιστεύουν μέχρι και ότι με τη θεία λειτουργία δεν μεταδίδεται ο κοροναιός. Εδώ το είχαν να πουν, ότι κοινωνώντας -από το κοινό κουτάλι- γιατρεύεται και αυτός που έχει προσβληθεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πιστοί έχουν δικαίωμα να πάνε στην εκκλησία και η πίστη τους πρέπει να γίνεται σεβαστή. Αλλά γιατί ανοίγουν οι εκκλησίες ενώ παραμένουν κλειστά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζάκια έξω, από τη λειτουργία των οποίων εξαρτώνται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οικογένειες στην Ελλάδα, παραμένει ως ερώτημα που φυσικά δεν θα απαντήσει ποτέ η κυβέρνηση.

Η πραγματικότητα είναι ότι δίπλα στην οπισθοδρομική εκκλησιαστική ιεραρχία -που δεν θέλει καμία παρέμβαση από το κράτος την ίδια ώρα που παίρνει θέση κατά της σεξουαλικής στα σχολεία- υπάρχει μια κυβερνητική ομάδα που φοβάται να πάρει γενναίες αποφάσεις και το πολιτικό κόστος για αυτές. Ακόμη και τα μέτρα καραντίνας, αν και αποδείχθηκαν ευεργετικά, ελήφθησαν από φόβο μήπως καταρρεύσει το ασθενέστατο σύστημα υγείας, αποδυναμωμένο όπως ήταν από τα δεκαετή μνημόνια και την παραπέρα υποβάθμιση του από τη ΝΔ, που μοίρασε τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων ανάλογα με το πόσους ψήφους είχε φέρει στο κόμμα ο κάθε πονηρός και αποτυχημένος πολιτευτής.

Για αυτό και τώρα, που προβλέπεται ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν με τους πιστούς να τηρούν τις αποστάσεις, μην περιμένετε να επέμβει η αστυνομία αν υπάρξει παραβίαση των κανόνων, όπως έγινε στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία στη διάρκεια της καραντίνας. Δεν είναι πιο εύκολο για τον κ. Χρυσοχοίδη να στείλει τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν σε καμιά πλατεία τους νέους, που δεν τους λες και ψηφοφόρους της ΝΔ;

Παρά τα μέτρα χαλάρωσης, που παράλληλα με την Ελλάδα πήραν, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας αλλά ακόμη και της καθολικής Ιταλίας αποφάσισαν οι εκκλησίες να παραμείνουν κλειστές μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Υπήρξαν αντιδράσεις από ιερείς, αλλά ο ίδιος ο Πάπας έσπευσε να τονίσει ότι οι πιστοί πρέπει να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και να ακολουθούν τις οδηγίες. Δυστυχώς, σε μας δεν υπάρχει κανείς που να βάλει σε τάξη τύπους όπως τον διαβόητο Αμβρόσιο, που απειλεί ότι θα αφορίσει ακόμη και τη Κεραμέως(! ) -αυτό να δω κι ας πεθάνω που λένε- επειδή κάπου δήλωσε ότι ο ιός κολλάει με το σάλιο. Ένας κυβερνητικός και ένας θρησκευτικός ηγέτης που να πει θαρραλέα ότι για τη θεία κοινωνία θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα υγιεινής, τουλάχιστον μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου.

Έτσι η θεία κοινωνία στην Ελλάδα θα μοιάζει από εδώ και στο εξής με μια μικρή επιχείρηση αυτοκτονίας, όπως αυτές των ισλαμιστών τρομοκρατών που φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν εκραγούν. Τουλάχιστον αυτοί, είναι σίγουροι ότι στο παράδεισο τους περιμένουν παρθένες και βουνά από πιλάφι.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε