My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αφηγήσεις παραδοσιακού παραμυθιού

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, στο πλαίσιο διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των παραδοσιακών παραμυθιών και της προσφοράς στους μικρούς της φίλους αγωγής ψυχής, θα υλοποιήσει από τις 6 έως και τις 29 Μαίου 2019, αφηγήσεις παραδοσιακού παραμυθιού με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Θεόδωρο Γιαννακό και απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Κιλκίς.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το παραμύθι βοηθά στην ανάπτυξη του μυαλού και της προσωπικότητάς των παιδιών, διεγείρει και καλλιεργεί την επινοητικότητα, την εφευρετικότητα και την φαντασία τους.

Και είναι αλήθεια ότι τα παραδοσιακά παραμύθια  με ένα δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο,   μεταδίδουν και το άλλο  μισό της αλήθειας, ότι δηλαδή και τα άσχημα και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν γύρω μας  οφείλονται στην ανθρώπινη φύση,η οποία δεν είναι μόνο καλή, αλλά είναι και επιθετική και θυμωμένη και εγωιστική. Έτσι αν αφήσουμε τα παιδιά να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι μόνο καλοί, τα μπερδεύουμε μια και τα ίδια τα δικά τους βιώματα τους μαρτυρούν ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα καλά. Επιπλέον, τους δημιουργούμε αμφιβολίες για τα δικά τους «κακά» συναισθήματα όπως τα συναισθήματα οργής και θυμού. Δηλαδή, τα κάνουμε να νιώθουν ότι τους συμβαίνει κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Το παραδοσιακό παραμύθι που θα αφηγηθεί το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τέχνης, Θοδωρής Γιαννακός,  απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 13 χρόνων και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ανώτατο όριο παιδιών 40 ανά αφήγηση.

Οι αφηγήσεις  θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, θα αρχίζουν η πρώτη στις 10:00 και η επόμενη  στις 11:00 με μέση διάρκεια τα 40 λεπτά και  θα υλοποιούνται στο θεατράκι της Τέχνης, 25ης Μαρτίου 20.

Ξεκινάμε λοιπόν…..κόκκινη κλωστή δεμένη!

Σχολιάστε