My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αυξήσεις μέχρι 50% σε τέλη του Δήμου Παιονίας

Με τις αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και 50% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  όπως στο δημοτικό διαμέρισμα Γουμένισσας, η διοίκηση Λαπόρδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προχειρότητας, αναλγησίας και διοικητικής ανεπάρκειας, με πρόσχημα το επιπλέον κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο σκουπιδότοπο των Γιαννιτσών και θέλοντας να καλύψει την παντελή έλλειψη πρόβλεψης, προετοιμασίας και οργάνωσης“.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Παιονίας, Χρήστος Δραγανίδης, προσθέτοντας τα εξής:

Μετά από αναφορά δημότη, άρον-άρον σταμάτησε η μεταφορά όλων των απορριμμάτων του δήμου στο σκουπιδότοπο Πευκοδάσους και  οργανώθηκε ένα πρόχειρο σημείο μεταφόρτωσης στην Αξιούπολη. Τα  απορρίμματα μεταφέρονται χύμα, χωρίς υποδομή για συμπίεση και λιγότερο όγκο, με μεγάλο κόστος μεταφοράς.

Αντί η διοίκηση Λαπόρδα να ιεραρχήσει από μηδενική βάση το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας, να  περικόψει έξοδα, να αναδιοργανώσει τα δρομολόγια, να βελτιώσει τον όγκο της ανακύκλωσης, να βρει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον ηλεκτροφωτισμό, ακολούθησε την εύκολη λύση των αυξήσεων, όταν οι δημότες βιώνουν τα χειρότερα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης με αυξήσεις στη ΔΕΗ, στα χαράτσια κλπ

Είναι γεγονός ότι η αποτυχία  στην  διαχείριση της υπηρεσίας είναι ορατή σε όλους. Αν και έγιναν και πέρυσι  αυξήσεις, και παρά τον περιορισμό στον ηλεκτροφωτισμό αθλητικών χώρων, τα χρήματα δεν επαρκούν σήμερα ούτε για αγορά λαμπτήρων και η καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, στους μεγάλους οικισμούς του δήμου έχει εγκαταλειφθεί λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ας σταματήσει ο Δήμαρχος να επιρρίπτει ευθύνες στην μειοψηφία  η οποία «λαϊκίζει και δεν έχει προτάσεις» όπως συνηθίζει να λέει. Η αντιπολίτευση και προτάσεις έχει και τις διατυπώνει  όταν της το ζητήσουν, αλλά ποτέ δεν εισακούεται. Εξάλλου  την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου δεν την έχει η μειοψηφία.

Η καταψήφιση των αυξήσεων σύσσωμα από την μειοψηφία  δεν είναι λαϊκισμός αλλά αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στους δημότες.”

 

 

Σχολιάστε