My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αστυνομικοί: Επικρίνουν υπουργείο – ΕΛΑΣ

Για απόλυτη προχειρότητα στον σχεδιασμό από τους αρμοδίους του Υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, κάνει λόγο η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Η σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφορά τις  αποσπάσεις αστυνομικών στην Α.Δ. Δράμας  και σχετίζεται με την λειτουργία στρατοπέδου υποδοχής λαθρομεταναστών στο Παρανέστι.

Η ανακοίνωση:

Ύστερα από τις  καταγγελίες της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και όλων των πρωτοβαθμίων Ενώσεων για τις σοβαρές παραλείψεις  και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού  που συνάντησε το πρώτο εκστρατευτικό  σώμα στον Έβρο, είχαμε την ψευδαίσθηση ότι για το Παρανέστι – Δράμας, ο σχεδιασμός από τους αρμοδίους του Υπουργείου και του Αρχηγείου μας θα ήταν καλύτερος!

Αναμέναμε, αφού το πρόβλημα είναι υπαρκτό, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι οι παράνομοι μετανάστες θα εγκατασταθούν σε στρατόπεδα που να πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης τους, καθώς επίσης να διαφυλαχτεί η εργασιακή ασφάλεια των διατεταγμένων σε υπηρεσία συναδέλφων. Δυστυχώς η απόλυτη προχειρότητα στον σχεδιασμό και το πλήθος προβλημάτων είχαν πάλι την τιμητική τους, με αποτέλεσμα να γίνουμε αποδέκτες παραπόνων από συναδέλφους – Μέλη της Ένωσής μας.

Ως Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς, οφείλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι μας και τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την άμεση λύση τους.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω:

1) Τοποθέτηση περίφραξης με τοποθέτηση κατάλληλου συρματοπλέγματος περιμετρικά του στρατοπέδου ,ώστε να υπάρχει ασφαλέστερη φύλαξη  των παράνομων μεταναστών καθώς και προαυλισμός αυτών.

2) Εγκατάσταση πυλώνων περιμετρικά των κοιτώνων προκειμένου να στηριχτούν προβολείς για την καλύτερη επιτήρηση κατά την διάρκεια της νύχτας.

3) Υπερυψωμένες σκοπιές αλεξίσφαιρες και κλιματιζόμενες πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά για τον επιτήρηση των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του στρατοπέδου.

4) Διενέργεια προληπτικού υγειονομικού ελέγχου όλων των μεταναστών που μεταφέρονται στο στρατόπεδο από ιατρική μονάδα ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο μαζικής έξαρσης μολυσματικών ασθενειών.

5) Μόνιμη εγκατάσταση στον χώρο του στρατοπέδου Ιατρικής Μονάδας ,πλήρως επανδρωμένη και  κατάλληλα  εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών.

6) Προληπτικός έλεγχος όλων των συναδέλφων που διατίθενται σε φρούρηση του στρατοπέδου για φυματίωση και ηπατίτιδα Α και Β, και εμβολιασμό αυτών όπου κρίνεται αναγκαίο.”

 

Σχολιάστε