My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ας μιλήσουμε για μπάσκετ…μέρος 3ο

Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης

Κώστας Δαμακούδης, Ηλίας Κωτόπουλος. Πρόκειται για δύο νέα πρόσωπα της ομάδας. Είναι νέοι, δυνατοί, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Πρόκειται για τους Κώστα Δαμακούδη και Ηλία Κωτόπουλο. Με καταγωγή ο πρώτος από το Πολύκαστρο και ο δεύτερος από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν να πλαισιώσουν τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας, προσφέροντας στοιχεία που έλλειπαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τους βρήκα στο νέο ΔΑΚ της πόλης, λίγο πριν τη δευτεριάτικη προπόνηση. Ο Κώστας ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει προπόνηση μας μιλά για τον ίδιο.

Κώστας Δαμακούδης

Πες μας λίγα λόγια για σένα. Μίλησε μας για τις μπασκετικές σου εμπειρίες.

Κώστας: Κατάγομαι από το Πολύκαστρο και ζω και εργάζομαι στο Πολύκαστρο. Παίζω μπάσκετ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από τα έξι νομίζω. Έχω παίξει στο Πολύκαστρο μπάσκετ στις ομάδες του Εύαθλου μέχρι τα 17 και στον Εργόναθλο πέρσι ενώ για δύο χρόνια λόγω σπουδών στο Technical University of Sofia, αγωνίστηκα με την ομάδα του πανεπιστημίου μου.

To μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο παραμένει κατά κύριο λόγο ερασιτεχνικό. Ωστόσο οι προκλήσεις και τα στοιχήματα που βάζει ο καθένας με τον εαυτό του, δεν έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος αλλά με τη διάθεση για προσωπική βελτίωση και μπασκετική εξέλιξη.

Τι περιμένεις από τον εαυτό σου και τη νέα σου ομάδα;

Κώστας: Περιμένω από τον εαυτό μου να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ, να παραμείνουμε φυσικά όλοι υγιείς, και εγώ και οι συμπαίκτες μου χωρίς τραυματισμούς να βγάλουμε όλη τη χρονιά, να βάλουμε τα δυνατά μας για ό τι το καλύτερο μπορούμε και να έχουμε μια καλή πορεία ως ομάδα.

Είναι μηχανικός στο επάγγελμα, είναι ευφυής σκέφτεται με διαύγεια και λειτουργεί λαμβάνοντας υπόψιν κάθε παράμετρο και κάθε σταθερά. Παρεμφερής ήταν και η ερώτηση.

Ποιο εκ των δύο πιστεύεις πως υπερισχύει του άλλου στο μπάσκετ, η αθλητική ικανότητα ή η μπασκετική ευφυία;

Κώστας: Πιστεύω πως χρειάζονται και τα δυο, και αθλητική ικανότητα και μπασκετική ευφυία. Όταν το ένα συμπληρώνει το άλλο, το αποτέλεσμα τότε δεν μπορεί παρά να είναι θετικό.

Ηλίας Κωτόπουλος

Ο Ηλίας Κωτόπουλος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι που μας πέρασε συμμετείχε ως προπονητής της ακαδημίας του συλλόγου μας, στο Yupii Camp της Κρυοπηγής Χαλκιδικής. Εκεί του έγινε ουσιαστικά και η πρόταση.

Μίλησε μας για αυτό. Πώς αντέδρασες όταν σου προτάθηκε να παίξεις μπάσκετ σε μια πόλη γειτονική με τη γενέτειρά σου Θεσσαλονίκη, ωστόσο άγνωστη για σένα, όπως το Κιλκίς;

Ηλίας: Ένιωσα πολύ χαρούμενος, γιατί θεωρώ μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω στη συγκεκριμένη ομάδα. Το Κιλκίς το γνώρισα καθώς είχα παίξει ως αντίπαλος με ορισμένες ομάδες της Θεσσαλονίκης που υπήρξα παίκτης. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας τη φετινή σεζόν.

Είναι 23 ετών και έχει πτυχίο προπονητικής. Οι μπασκετικές παραστάσεις προέρχονται από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στις οποίες έπαιξε.

Μίλησε μας για τις μπασκετικές σου εμπειρίες στη συμπρωτεύουσα.

Ηλίας: Αγάπησα το μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία και είχα την ευκαιρία να είμαι μέλος σημαντικών ομάδων. Υπήρξα παίκτης του Ηρακλή, του Κεραυνού Αγίου Παύλου, του Ιωνικού, του Ιωνικού Τρικάλων και άλλων ομάδων, ομολογώ όμως αν μου επιτρέπεται και με τις όποιες γνώσεις κατάφερα να αποκτήσω μέσω του πτυχίου μου στην προπονητική στον τομέα Sports Coaching and Physical Education, η οργάνωση της ΚουΠα Κιλκίς, καθώς και η αγάπη των ανθρώπων για το άθλημα, αλλά και των αθλητών με έχουν εκπλήξει.

Όταν σε πρωτοείδα σε φωτογραφία, μη γνωρίζοντας πράγματα για σένα, πέρα από αυτό που έβλεπα, σε αποκάλεσα χαϊδευτικά Chris Paul. Κοντούλης, με χαμηλό κέντρο βάρους, πολύ γυμνασμένος και ελαφρώς… μελαμψός, ήσουν ένα …μίνι ομοίωμα του αστέρα του NBA.

Μίλησέ μας για αυτά που σου αρέσουν να κάνεις μέσα στο γήπεδο Chris, ε συγνώμη Ηλία ήθελα να πω…

Ηλίας: Κατ’ αρχάς με τιμά πολύ ο σχολιασμός. (Γέλια) Θα ‘λεγα πως από μικρός ήμουν διαβολάκι, αλτικός, είχα ενέργεια και ελπίζω όλα τα παραπάνω να τα δείξω και στο γήπεδο και στα παιχνίδια που έρχονται.

Θα μπορούσα να συνεχίσω να ρωτάω διάφορα, ωστόσο η προπόνηση προείχε. Είχαν ήδη συγκεντρωθεί και οι υπόλοιποι της ομήγυρης έξω από το γυμναστήριο, περιμένοντας το πρόσταγμα του coach τους για ακόμα μια επίπονη δίωρη προπόνηση. Ευχαρίστησα τα παιδιά για το χρόνο που μου διέθεσαν και τους άφησα στα χέρια των προπονητών τους.

…συνεχίζεται…

Σχολιάστε