My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Απ` τις 28 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ

Με ένα πλούσιο, πολυθεματικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα, συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέγμα δράσεων τόσο καλλιτεχνικών όσο και κοινωνικών,  το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας γιορτάζει φέτος 14 χρόνια ζωής. Στη φετινή κεντρική διοργάνωση θα συμμετάσχουν θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αργεντινή και το Περού. Στις δράσεις του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν διευθυντές γνωστών διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών του εξωτερικού, διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από τη Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Κορέα, Βουλγαρία και Πολωνία.  

Τοπρόγραμμα

Οι παραστάσεις του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας ξεκινούν στις 28 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 17 θιάσων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κεντρικός χώρος παρουσίασης των παραστάσεων του Φεστιβάλ θα είναι το Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς, ωστόσο έργα θα παρουσιαστούν και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, τα σχολεία, τις πλατείες, τους δρόμους του Κιλκίς  καθώς  και στις δημοτικές ενότητες.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, και η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών σε συνεργασία με το «UNIMA Ελλάς». Καλλιτέχνες και ομάδες από την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στο κοινό, ενώ διεθνής ομάδα κριτών, αποτελούμενη από διευθυντές σχολών κουκλουθεάτρου και φεστιβάλ του εξωτερικού, θα αξιολογήσει τις παραστάσεις, θα συζητήσει με τους κουκλοπαίκτες και θα επιλέξει δύο προτάσεις που θα παρουσιαστούν σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού.

Την 1η Οκτωβρίου αρχίζει η 5η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο με τίτλο «Στην απέναντι  όχθη: απόδραση από τις εξαρτήσεις» σε συνεργασία με τα Μορφωτικά Ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έφηβοι από το Κιλκίς και συνομήλικοί τους από τη Γερμανία, θα ανεβάσουν ένα έργο με τη βοήθεια ξένων καταξιωμένων σκηνοθετών. Η παράσταση θα δοθεί στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης και της σχετικής διημερίδας που θα είναι  ανοιχτή στο κοινό.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και γονείς και masterclasses για κουκλοπαίκτες.

Παράλληλα  θα φιλοξενείται  έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων με τίτλο «Η τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα στην Ελλάδα».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε