My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παραστατίδης: Απών απ` την εκλογή Προεδρείου

Aπών απ` τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προεδρείου της Βουλής ήταν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Θόδωρος Παραστατίδης. Μαζί μ` αυτόν απουσίαζαν επίσης, η γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα κι η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

Στο μεταξύ, παρά τα όσα είχαν αποφασίσει οι κομματικές ηγεσίες, σήμερα στην Βουλή κάποιοι έστω και μυστικά έδειξαν την προτίμησή τους στην Χρυσή Αυγή.

Αυτό αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 7 αντιπροέδρων της Βουλής που ακολούθησε την πανηγυρική εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Υποψήφιος από την Χρυσή Αυγή για 7ος αντιπρόεδρος της Βουλής ήταν ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Δεν εξελέγη αφού έπρεπε να συμπληρώσει 75 ψήφους.

Όμως, πήρε 41 γεγονός που δείχνει ότι εκτός από τους 18 βουλευτές του κόμματός του τον ψήφισαν και άλλοι 23! Η ψηφοφορία ήταν μυστική. Κάποιοι σχολίασαν ότι αν ήταν φανερή δεν θα έπαιρνε τις 23 ψήφους.

Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε οτι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντιδρώντας στην απόφαση να μην ψηφιστεί ο βουλευτής της. “Είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση ενάντια στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. “Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά” προσθέτει.

Mε 229 ψήφους υπέρ, ο Β. Μεϊμαράκης Πρόεδρος της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο κ.Μεϊμαράκης ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα. Επί της ουσίας, προτάθηκε από τη Ν.Δ. και στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ., ενώ έλαβε ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το αποτέλεσμα επί 290 ψηφισάντων ήταν: 

Μεϊμαράκης 223
Λευκά 66
Ακυρα 1

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για εκείνον να εκλέγεται με τέτοια πλειοψηφία.
“Είμαι στέλεχος μιας μεγάλη δημοκρατικής παράταξης και είμαι περήφανος για όσα έχει προσφέρει στη χώρα.
Και τώρα προτίθεμαι να ασκήσω τα καθήκοντα του Προέδρου όλης της Βουλής με υπευθυνότητα, υπηρετώντας πολίτη που με έφερε εδώ. Είπε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων κομμάτων και απευθυνόμενος στην Χρυσή Αυγή ζήτησε να μην υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές.

Εντύπωση έκανε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όταν πήγε να ψηφίσει και μετά από αστεϊσμούς που έκαναν δυο συνάδελφοί του, έδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ.Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία στιγμή και μετά από συνάντηση του B.Μειμαράκη με τον Πάνο Καμμένο αποφεύχθηκε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να προτείνουν τον Βύρωνα Πολύδωρα. Ετσι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν μοναδικός προτεινόμενος. Τον πρότεινε η Ν.Δ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΝΔ:

A’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ 235 ΝΑΙ, 48 ΛΕΥΚΑ 2 ΑΚΥΡΑ

Β’ ΝΑΚΟΣ 235 NAI – 48 ΛΕΥΚΑ – 2 ΑΚΥΡΑ

Γ’ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 235 ΝΑΙ – 48 ΛΕΥΚΑ – 2 ΑΚΥΡΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ:

Δ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: 227 – 57 – 1

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ:

Ε΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΕΩΝ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: 228 – 54 – 3

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ:

ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ: 225 – 56 – 3

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 75 ΚΑΙ ΠΗΡΕ 41. ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ

ΕΛΑΒΕ: 41 – 39 – 204

Ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν έριξε καν ψηφοδέλτιο στην κάλπη, διαμαρτυρόμενος για την είσοδο Χ.Α. στη Βουλή.

Από Newsit.gr 

Σχολιάστε